5 inredningsbloggar att följa

Inredning & Inspiration

När man ska sälja sin bostad (oavsett om det är en villa, ett radhus eller en lägenhet) är det viktigt att man stylar bostaden inför fotografering och visning. Många passar på att ta hjälp av en professionell stylist – men om du redan har ett intresse för inredning kan du göra mycket själv.

Oavsett hur du väljer att gå tillväga kan det vara bra att låta sig inspireras av vad andra inredningsintresserade gör. Som tur är är internet fullt med inredningsbloggar, inspiration och tips. I det här inlägget har vi samlat några av de bästa inredningsbloggarna och även kollat vad som gäller på Pinterest under 2019.

 5 inredningsbloggar att följa

Inredningsbloggar att följa 

1. Husligheter

Maria Soxbo blandar stilsäkra tips med DIY-lösningar som inte bara är snygga utan även klimatsmarta samt passar alla sorters plånböcker. Husligheter är en av Sveriges största och bästa inredningsbloggar, utan att bli för pretentiös eller snobbig.

Husligheter på Pinterest

 

2. Trendenser

Trendenser är Nordens största inredningsblogg och drivs av Frida Ramstedt. Här kan du läsa om allt ifrån duknings- och budgettips till hur du synar en möbel i sömmarna. Praktiska tips blandas upp med inredningstrender på ett lättsamt vis.

 

3. Addsimplicity

Jannice Wistrand är civilekonomen som sadlade om till inredare och Feng Shui-konsult. I hennes blogg Addsimplicity handlar det mycket om att skapa en lugn tillvaro och ett bättre liv genom att organisera sina saker och sitt hem.

 

4. An Interior Affair

Följ Lovisa Hägers spännande renoverings- och DIY-projekt i denna sobra och stilfulla blogg. Tidlös och skandinaviskt design blandas med egna “gör-det-själv-lösningar” på ett fantasifullt och inspirerande vis.

 

5. 34 kvadrat

För dig som bor lite mindre kan bloggen 34 kvadrat vara en bra inspirationskälla. Även om bloggaren Emelie Ekman själv är på väg att flytta till något större så finns här massvis av inspiration och compact-living tips.

 Inredningstrender 2019 enligt Pinterest

Inredningstrender 2019 – enligt Pinterest

Förutom att ha koll på inredningsbloggarna kan även Pinterest vara en bra källa till inspiration. Här är några av 2019 års inredningstrender enligt Pinterest (baserat på antalet sökningar).

Inred med gult (sökning efter senapsgult +45%)

Gult är årets accentfärg enligt användarna på Pinterest och gärna i lite mörkare toner som till exempel senapsgult. En kul färg som sticker ut samtidigt som man får en jordad känsla. 

Måla på kakel (målat golv kakel +1276%)

Trött på ditt gamla kakel? Måla om! Allt fler upptäcker hur fint det blir med målat kakel, speciellt när du tar hjälp av stenciler och schabloner.

Geometriska väggmönster (geometrisk färg +225%)

Få dina väggar att sticka ut med hjälp av geometriska former och färger. Med hjälp av lite tejp och målarfärg kan du enkelt skapa ett helt unikt väggmönster.

Tenn är tillbaka  (tenn interiörer +563%)

Skapa riktig vintagekänsla med tenn på väggarna. Antingen vid spisen, i taket eller varför inte i badrummet?

Vi tröttnar inte på kaktusar (kaktus arrangemang +235%)

Kaktusar i små arrangemang gör vem som helst på gott humör. Fungerar utmärkt även för dig som inte har gröna fingrar!

 

Läs mer om inredning och styling

Homestyling – Tips & råd inför din försäljning

Höj värdet på din bostad

- Tips för att inreda dina fönster som ett proffs

 

Sälja bostad

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta våra mäklare redan idag för att höra mer om hur vi kan hjälpa dig till en lyckad och trygg bostadsförsäljning.

Sälja bostad

Tillbaka till toppen