Änglaljus

med John Kluge

Till förmån för Stadsmissionen presenterar vi den 23:e upplagan av den populära julkonserten Änglaljus. Vi träffar vokalisten och grundaren John Kluge för att prata mer om julstämning, årets turné och samarbetet med Erik Olsson.

Hur skulle du beskriva Änglaljus?
Jag började med julkonserten Änglaljus i Tyska Kyrkan i Göteborg för 23 år sedan. Numera turnerar vi landet runt och jag är väldigt glad över att årligen få förmånen att bjuda in välkända gästartister. I år har jag äran att välkomna huvudgästartisten Py Bäckman. I Stockholm välkomnas även Linda Lampenius samt i Malmö Sofia Källgren som ytterligare inbjudna gästartister. Jag känner en stor stolthet över att Änglaljus blivit en del av den svenska jultraditionen. Änglaljus är en julotta på vaken tid. Medan du går mot kyrkan möts du av fladdrande marschaller som vackert lyser upp vintermörkret. I entrén hälsas du välkommen av barn som bjuder på pepparkakor. Imma börjar anas på fönstren. En känsla av ett andrum infinner sig. Lyset släcks ner och tonerna tas vid pianot. Kören kommer in i procession sjungandes en fantastisk melodi vid namn ”Änglaljus” som beskriver, i ord och ton, vad julen handlar om. Så börjar vi vår julkonsert. Resten får du uppleva med dina egna sinnen. 

Julkonsert Änglaljus

Vad kan man förvänta sig när man går på en föreställning?
Förutom vacker och stämningsfull musik får du möjlighet att stanna upp för en stund, bli berörd och känna att julen nalkas. Vi behöver tid till eftertänksamhet och empati. Julen handlar till stor del om tid och omtanke till andra. Genom konserten uppmanar vi till ett ökat engagemang i goda ändamål, som t ex Stadsmissionen i detta fall. För oss är det även viktigt med det traditionsbundna och familjära. Du ska känna igen dig och må gott i Änglaljus, år efter år.

Lussebullar

Hur ser ni på samarbetet med Erik Olsson?
Vi känner stor stolthet kring vårt samarbete! Erik Olsson är för mig ett företag som står för absolut närvaro och ett professionellt bemötande av människor. Det är tydligt att Erik Olsson vill skapa långsiktiga relationer till sin personal och sina kunder, men också ta ett kraftfullt samhällsansvar genom samarbetet med Stadsmissionen. Vi arbetar alla mot samma målsättning, för ökad empati mellan medmänniskor. 

Du har nu turnerat landet runt i över 20 år – vad är det bästa?
Det absolut bästa är mötena med människor. Det har berikat mitt liv, helt klart. Att folk kommer tillbaka år efter år och att det blir en dialog, att vi berör. Det är vår applåd.

 Köp din biljett här

 

Tillbaka till toppen

Kontakta oss

✶ Obligatoriska fält