Bäst betalt tio år i rad

Erik Olsson erbjuder en mäklartjänst av högsta kvalitet som ger optimala förutsättningar och resultat i toppklass. År efter år kan vi visa siffror på att vi lyckas bättre än våra konkurrenter.

Välriktad marknadsföring, visningsgaranti och längre visningar är några exempel på vår taktik. Resultatet är fler spekulanter, vilket i sin tur betyder fler budgivare. Och fler budgivare leder till ett högre slutpris.

Faktum är att vi har sett till att våra kunder fått bäst betalt tio år i rad. Det visar en årlig undersökning som det oberoende värderingsföretaget UC Bostadsvärdering gör, där våra slutpriser jämförs med genomsnittet. Totalt är det över 106 000 jämförbara bostäder som ingår i undersökningen. Av dessa har vi på Erik Olsson förmedlat drygt 22 000, vilket motsvarar nära 20 procent.

2017 års resultat visar att de som sålde med oss i Stockholm i genomsnitt fick 5,1 procent bättre betalt. I Göteborg fick säljarna hela 8,7 procent bättre betalt och i Skåne 6,5 procent.

 

Om undersökningen

Under 2017 ingick totalt 10 470 bostäder i undersökningen. Av dessa har Erik Olsson Fastighetsförmedling förmedlat 2 672 bostäder, motsvarande drygt 25 procent. Snittstorleken på de undersökta bostäderna var 62 kvm hos Erik Olsson och 61 kvm hos övriga mäklerier.

Undersökningen bygger på alla försäljningar i de geografiska områden som undersöks där Erik Olsson Fastighetsförmedling och andra mäklerier har sålt i samma förening under det undersökta året. De undersökta mäklarfirmorna står tillsammans för drygt 90 procent av de bostadsförsäljningar som sker via fastighetsmäklare i Sverige.

För att få så jämförbara försäljningar som möjligt inkluderar underlaget bara föreningar där både Erik Olsson och något av de andra fastighetsmäklerierna i undersökningen har sålt minst en bostad var under året. Eventuella skillnader i skick eller dylikt kan inte beaktas. Bostäderna som ingår är lägenheter på 1–5 rum.

Tillbaka till toppen