Föreläsning om bostadsmarknaden och köpbeteenden

Torsdagen den 22 februari bjuder vi in till en informativ föreläsning i samarbete mellan Erik Olsson Fastighetsförmedling och Vintage People. Vi kopplar ihop analyser kring beteenden, åsikter och behov hos den seniora publiken, med diverse markroekonomiska faktorer som påverkar bostadsmarknaden och prissättningen av densamma. 

Idag har Sverige ca 3 miljoner invånare som är äldre än 55 år, och gruppen växer! Här finns uppskattningsvis 70% av den privata förmögenheten och därmed en klar majoritet av köpkraften. Många seniorer bor kvar i villor och större bostadsrätter där flyttbenägenheten finns, men ofta inte genomförs. Omkring 200.000 av individerna i denna målgrupp har flyttplaner; men vart vill man flytta och vilka är kraven och lösningarna? Fungerar 55+boenden som koncept, eller handlar det i slutändan ”bara” om reavinstskatten? Vintage People har studerat 55+marknaden sedan 2010 och ger oss svaren!

I tillägg till detta kommer vi från Erik Olsson att presentera en uppdaterad bild av bostadsmarknaden – vilka faktorer påverkar marknaden, vad har hänt de senaste 3 månaderna, har vi nått botten, vad händer efter nya amorteringskravet den 1 mars, vad kan man själv göra för höja värdet på sin bostad? Vi på Erik Olsson har förmedlat bostäder i över 20 år och delar med oss av våra erfarenheter.

Anmäl dig i nedan formulär. Ladda om sidan för att boka en till plats. Senaste dag för anmälan är 20 februari.

Gustavslundsvägen 159, Alviks Torg
Torsdag 22 februari 17:30 - 20:15

Detta event är tyvärr redan fullbokat

Schema 22 februari:
• 17.30-18.00: Välkomna till Salkhallen (Gustavslundsvägen 159, Alviks Torg)
• 18.00-18.05: Erik Olsson och Vintage People hälsar välkomna
• 18.05-19.00: Vintage People presenterar sin analys och research kring vår mest köpstarka målgrupp – Sveriges 55+are
• 19.00-19.45 Erik Olsson uppdaterar kring bostadsmarknaden. En blandning av hur makroekonomiska faktorer påverkar marknaden och hur man som bostadsägare själv kan höja värdet på sin bostad
• 19.45-20.15: Frågestund, samt mingel och ett glas eller två i baren

Under kvällen bjuder vi på lättare tilltugg, öl, vin, och alkoholfritt. Vi avslutar kvällen med mingel och möjlighet att ställa dina frågor.

Tillbaka till toppen