Fredrik Flodin

Frösunda i fokus

Vi har träffat den upptagna och populära Frösundamäklaren Fredrik Flodin som gjort kometkarriär inom Erik Olsson och slagit alla tidigare omsättningsrekord.

Du är relativt ny som mäklare men har ändå lyckats slå alla omsättningsrekord på rekordfart. Vad är hemligheten?
Det finns nog ingen hemlighet, om jag ska vara ärlig. Jag är nyfiken och motiveras av att se och höra hur mina arbetskollegor jobbar. Jag tar åt mig och är ödmjuk till situationen att jag alltid måste fortsätta arbeta hårt och vara lyhörd. Varje dag lär jag mig nya saker genom att lyssna på mina kollegor, vänner och kunder. Jag tycker om att observera riktigt duktiga mäklare, ser vad de gör bra, går igenom deras statistik och siffror och så vidare. Det kanske låter lite nördigt men statistik får mig att gå igång samtidigt som jag tar lärdom och inspireras enormt mycket av de som är duktiga. Sedan tror jag att den disciplin jag utvecklat från tidig ålder och i militären hjälper mig mycket. Jag vet att hårt jobb ger utdelning!

Vad var det som fick dig att bli mäklare?
Redan som ung drevs jag av att göra något värdefullt och har alltid lockats av hårt arbete. Mitt första jobb fick jag som trettonåring och sedan har det bara fortsatt. Tidigare tjänstgjorde jag som militär både i Sverige och utomlands. När jag kom tillbaka till Sverige bestämde jag mig för att påbörja akademiska studier, då valde jag att studera ekonomi och mäkleri i Gävle. Jag älskar verkligen att jobba disciplinerat och prestera, så just det här yrket passar mig väldigt bra. Jag blir utmanad på jobbet varje dag eftersom alla kunder är olika. Att jag sedan hamnade på Erik Olsson föll sig väldigt naturligt i och med att jag jobbade här under större delar av min studietid och dessutom fått möjligheten att utvecklas inom företaget, vilket jag är väldigt tacksam för. 

Nu när du redan kommit så långt, har du några mål kvar att nå?
Ja, visst har jag det! Jag skulle nog säga att det största målet är att hålla mig på en hög och jämn nivå varje dag. Nästan alla kan ha höga toppar, men det svåra är att hålla hög kvalitet under en längre tid. Jag vill att mina kunder ska uppfatta mig som en mäklare med kvalitet snarare än kvantitet. Viktigast av allt är ändå att fortsätta ha nöjda kunder som rekommenderar mig vidare och även återkommer själva. Sedan vill jag vara nummer ett. Jag ska inte sticka under stol med att jag vill bli Årets Mäklare.

Ditt fokusområde är Frösunda och Solna, ett område som verkligen sett en stor expansion de senaste åren. Vad är det som gör det så populärt?
Jag tror det beror på flera saker, men det geografiska läget spelar in till stor del. Alla boende i området har nära till affärer, kommunikationer och grönområden. Sedan Mall of Scandinavia öppnade känns det som att Solna har gjort ännu ett lyft. Det tar fem minuter att ta sig till stan med bil tack vare närheten till E4:an runt hörnet. Brunnsviken, Hagaparken och Råstasjön ligger på promenadavstånd och prismässigt ligger Solna fortfarande klart lägre än innerstaden. Dessutom finns ett flertal stora företag i närheten, vilket medför att många boende har nära till jobbet. Området passar verkligen alla - ensamstående, barnfamiljer och äldre. Här kan man bo i många, många år.

Vart åker du när du får en ledig stund mellan möten?
Det finns ett sushiställe i Råsunda där jag tycker om att stanna till och äta lunch. De har fantastisk mat! Bara förra veckan var jag där ett par gånger. Det är ett sådant ställe där jag för ovanlighetens skull plockar ner mobilen i fickan, passar på att lyssna på de trevliga ägarnas vardagliga småprat och bara kopplar av. Även om det så bara är en halvtimme. Råsunda är överlag väldigt charmigt. Jag gillar framförallt blandningen mellan lummiga områden och variationen av arkitektur där nybyggnation möter sekelskifte.

Koppartälten

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag försöker resa och se nya delar av världen i den mån jag hinner. Nya äventyr tackar jag aldrig nej till. Finns det ett berg att bestiga eller en klippa att hoppa ifrån, då gör jag det. Jag är en riktig adrenalinjunkie! Mina vänner och min familj är också väldigt viktiga för mig och just nu står mina syskonbarn som är ett och fyra år i fokus. Mitt stora sportintresse tar dessutom en stor del av min lediga tid. Jag spelar både hockeybockey, korpeninnebandy och golf. Dessutom följer jag mycket fotboll, framförallt Premier League i England.

Hur kom du in på golfen?
Jag älskar sport och har alltid spelat fotboll, innebandy och hockey så länge jag kan minnas. Golf däremot är en nyfunnen kärlek. Jag är nybörjare sedan ett år tillbaka men min styrka är min envishet. Golf är för mig avkoppling, frisk luft och hjärngympa. Det är roligt, tråkigt, svårt och även psykiskt påfrestande (skrattar), men jag är envis som sagt. Jag har ett medlemskap som gör att vi kan spela på närmare sjutton olika banor över hela Stockholm. Många på jobbet har medlemskap så vi brukar samlas ett gäng för att spela en runda och testa nya banor på lördagar – det är en riktigt härlig start på dagen.

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Fredriks kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen