Linda Bundsen i Lorensberg

Linda Bundsen

Med fokus i Lorensberg

Lär känna Linda Bundsen, fyrabarnsmamman som är marknadsledande i Göteborgs mest attraktiva och exklusiva bostadsmarknad.

Hur är det att vara mäklare mitt i den så kallade "Gyllene Triangeln"?
Det är fantastiskt på så sätt att kunderna är mycket pålästa och noggranna. De lägger mycket pengar och engagemang på att välja sin mäklare och man känner sig verkligen utvald när man får lov att komma hem till dem. Jag lever på mina rekommendationer då jag bara tar möten med kunder som kontaktar mig. Idag behöver jag inte längre arbeta proaktivt på samma sätt som förut, utan det är kunderna som hör av sig till mig.

Vad är hemligheten bakom att lyckas sälja för rekordpriser i ett område som redan tillhör stans dyraste?
Min målsättning är alltid att imponera och överleverera. Jag är oerhört engagerad i varje affär och jobbar mer med kvalitet än kvantitet. Jag tackar därför nej till uppdrag om kalendern är full, men då väntar ofta kunderna. Lorensberg är inte ett område där bostäder säljs på löpande band, så det är värt för kunderna att vänta in rätt mäklare för rätt tillfälle. Dessutom har jag stor spridning på objekten där jag säljer allt från en markplansetta till riktiga paradvåningar. Jag siktar alltid på att sätta nya rekord för föreningen eller området. Slår man rekord så ringer grannarna, så enkelt är det.

Du har även fyra barn hemma. Hur hinner du?
Det hade varit omöjligt för mig att göra allt själv. Jag har en fantastisk sambo som stöttar och ett erfaret team vid min sida. Teamet består av fotograf, stylist, bildredigering och min assistent Claudia, som är min högra hand. Tillsammans hjälper de mig att se till så att jag kan göra det jag är bra på. Det känns väldigt tryggt att kunna lita på att alla gör ett riktigt bra jobb. Jag jobbar nära min stylist Mia eftersom vi stylar i princip 100 % av alla bostäder jag säljer. Vi pratar med varandra flera gånger per dag och har alltid strategimöte innan vi börjar jobba med en lägenhet. Tillsammans analyserar vi vem som är den potentiella köparen och Mia stylar sedan bostaden för den målgrupp vi vill nå. 

Hur var din väg in till mäkleriet?
Jag är ekonom i grunden men kände att jag inte skulle trivas i den yrkesrollen och sökte därför in till mäklarlinjen flera år efter att jag fått mina äldsta barn. Jag var en ung mamma och fick min första dotter när jag var nitton, så jag har sedan dess fått kombinera mina jobb och högskolestudier med småbarnslivet. Det har stundtals varit tufft, särskilt eftersom jag läste in hela mäklarutbildningen i ett högt tempo under 1,5 år samtidigt som jag hade två andra jobb. Men jag har alltid drivits av att alltid sätta höga mål och tävla mot mig själv.

Hur kommer det sig att du hamnade på Erik Olsson Fastighetsförmedling?
Under min mäklarutbildning anordnades en föreläsning med företagets grundare Erik Olsson. När han under den nämnde att han hatar ordet lagom och att han tror på en platt organisation kände jag att ”här kommer jag passa in”. Efter utbildningen sökte jag jobb på Stockholmskontoret där jag sedan stannade till 2010, då jag flyttade tillbaka hem till Göteborg. Jag har jobbat på Erik Olsson under hela min karriär som registrerad fastighetsmäklare. Jag älskar fortfarande att det är en platt organisation där vi alla jobbar fritt under eget ansvar, men även att det finns karriärsmöjligheter för den som siktar högre.

Du är idag partner på Erik Olsson. Vad innebär det?
För mig var det ett naturligt steg i min karriär, eftersom jag jobbat på firman ett längre tag och var redo för en större utmaning. Som partner ansvarar jag över hela ledet, både för Erik Olsson som varumärke men också för mitt eget mäkleri. I förlängningen innebär det även att jag kan rekrytera mäklare till mitt bolag, men just nu är det bara jag och mitt fantastiska team.

Du som har bott här i Lorensberg, har du några gömda smultronställen?
Ja, nu bor vi i hus utanför stan men vi bodde här i flera år. Det är oslagbart med pulsen och tempot som möter en direkt utanför dörren, speciellt på sommaren. Man får nästan en kontinental känsla. Här ligger många av Göteborgs landmärken, som till exempel Avenyn, Konstmuseet och Liseberg. Gridelli är mitt frukostställe, men är också perfekt för en snabb kaffe. På söndagar har de stans bästa brunch som jag varmt rekommenderar. Toso är ett annat fantastiskt ställe. God asiatisk mat i väldigt fin miljö. Mitt stammishak sedan studenttiden är Caleo, där är jag fortfarande i tid och otid. 

Lorensberg fasad

Nu har du mäklat på Erik Olsson i över 7 år och levererar fantastiska försäljningar, och har dessutom blivit utnämnd till årets mäklare 2014 och 2016. Vad driver dig?
För mig är det viktigt att fortsätta utvecklas och alltid ha nya målsättningar, vare sig det är omsättningsmål eller att höja mitt NKI (Nöjd Kund-Index) över en viss nivå. Jag fick alldeles nyligen veta att jag nu är marknadsledande i Lorensberg med 32 %, vilket känns helt fantastiskt och som ett kvitto på att man gör ett bra jobb. Men det absolut bästa och den största glädjen i mitt arbetsliv är ändå mötet med kunderna. Att få träffa säljarna i deras hem, träffa spekulanterna som letar drömboendet och sen se glädjen när deras drömmar blir sanna. Jag säljer drömmar, för det är så man känner när man hittar den där perfekta våningen på den perfekta adressen. Jag ser det här som ett serviceyrke, det är nog därför jag är så lyckosam. Har man den insikten och verkligen tar hand om köparna så har man mycket vunnet. 

Publicerad: 15.03.17

Linda Bundsen

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Lindas kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen