Marcus Ljungdahl

med fokus på Hjorthagen

Marcus Ljungdahls all in-mentalitet har gjort honom till en av Hjorthagens mest populära mäklare på mycket kort tid. Här har vi civilekonomen och mäklaren som inte drar sig för att trotsa 39 graders feber för att dela ut visningsflyers en lördag om så krävs.

Vi ses i Hjorthagen. Vad är det som gör området så speciellt för dig?
Jag jobbar i hela innerstan, men Hjorthagen är mitt fokusområde, ett område som verkligen är ”up and coming” och har ökat i både värde och popularitet senaste åren. Hjorthagen är som en egen liten by. Att komma hit är lite som att komma hem till min hemort Mellerud. Man befinner sig bara några tunnelbanestationer från Östermalm, men ändå känns det så långt borta. Just nu väljer många unga människor att flytta hit, både par och singlar.

Hjorthagen är ursprungligen gamla kungliga jaktmarker och omges av vacker natur. En stor del av området utgörs av funkishus som byggdes på 30-talet. Treor och fyror är hårdvaluta - visningarna på de få som säljs brukar ha minst 40 spekulanter på visningarna.

Nu när Norra Djurgårdsstaden blir granne kombineras Hjorthagens lugn med närhet till bad, shopping och restauranger. Här finns bland annat Selma Deli som jag gärna tar en kaffe på mellan varven.

Du har koll på området!
Ja, både på området, lägenheterna och föreningarna. Ofta mer än säljarna, faktiskt. Det är en enormt bra tillgång när jag säljer lägenheter. Jag vill inte lämna något åt slumpen, mina säljare ska känna att jag har gjort precis allt jag kan göra för att ge dem bäst betalt.

Områdeskännedom är en anledning till att du har blivit framgångsrik på kort tid. Finns det fler?
Jag har utvecklat ett brett nätverk här och tar hand om mina kunder. Jag är tillgänglig och ser till att synas – jag jobbar kontinuerligt med sociala medier, rekommendationssajter, utskick, skyltar, lappar i trapphusen osv. Det finns säkert de som svär över att de ser mig överallt, men är jag en av de tre mäklare som de kontaktar när det är dags att sälja så har jag lyckats. 

I och med att jag numera är den mäklare som säljer mest lägenheter i Hjorthagen så har jag fått ett stort kundregister där alla är intresserade av lägenheter i just Hjorthagen. När en budgivning för en bostad är avslutad kan jag oftast bjuda in dem till nya, liknande bostäder i området.

Jag ligger också i topp när det kommer till att boka flest kundmöten här i Stockholm under året. Redan min andra månad som mäklare sålde jag fyra lägenheter. I och med att jag är ny så får jag ingenting gratis, det är bara möten som gäller. Går man inte på dem får man inga uppdrag. Och gör man ett bra jobb får man rekommendationer som i sin tur leder till fler uppdrag.

Din karriär på Erik Olsson började ju faktiskt med mötesbokning. Hur upplevde du det?
Det var väldigt nyttigt, är det något som är tufft så är det att boka möten. Jag satt och ringde 8-10 timmar varje dag. En bra dag bokade man in 4-5 möten – resten var nej tack eller röstbrevlådans automatiska svar. Det är definitivt en erfarenhet som jag har tagit med mig i mäklaryrket.

Du har toppbetyg på rekommendationssajter som Reco och Hitta Mäklare. Lyhörd, tillgänglig och lätt att tycka om är återkommande utlåtanden. Jobbar du mycket med mjuka värden?
Förtroende är extremt viktigt vid en bostadsaffär. Jag brukar säga att jag inte kan trolla, men att jag kommer göra allt för att mina säljare ska ha de bästa förutsättningarna till att få en så bra bostadsförsäljning som möjligt. Det ska kännas tryggt att både sälja och köpa med mig. Att hålla alla upprättade och ha tät kontakt gör väldigt mycket för förtroendebyggandet.

Ditt engagemang ses ofta som något utöver det vanliga. Har du något exempel?
Ibland blir något fel, som exempelvis när utskicken inför en visning inte gick ut i tid. I det fallet gick jag in på kontoret och skrev ut 700 exemplar för att sedan dela ut utskicken tillsammans med en kollega. Jag hade 39 graders feber och det var en mardröm att gå i alla trapphus, men i efterhand så var det så värt det. Dessutom kände min säljare att jag gjorde allt vad jag kunde för att rätta till någon annans misstag. Det slutade lyckligt och med ett fantastiskt försäljningspris!

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Marcus kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen