Michaela Löfgren

Med fokus på centrala Hisingen

Det finns inga genvägar till att lyckas som mäklare. Det vet Michaela Löfgren, göteborgsmäklaren som valde att fördjupa sina branschkunskaper genom att axla både koordinator- och teamledarrollen för att idag kunna bli en av Hisingens mest uppskattade fastighetsmäklare.Hur kommer det sig att vi ses just här?
- Jag har länge tyckt att centrala Hisingen är ett härligt område där det skett en mycket positiv utveckling de senaste åren och fortfarande har många spännande framtidsplaner. Jag fick chansen att ta över detta fokusområde när en kollega gick på föräldraledighet och jag har stannat kvar här sedan dess. Jag trivs väldigt bra på Hisingen och kan känna igen mig mycket med de som bor här.
 

På vilket sätt då?
- Många är, liksom jag, inflyttade göteborgare. Sedan är det ett levande och roligt område som utvecklas hela tiden men som samtidigt karaktäriseras av en blandning av nyproducerade bostäder med 50- och 30-talshus. Det är verkligen en helt egen stadsdel.

Hur länge har du jobbat som mäklare?
- Jag började som mäklare på Erik Olsson 2012 men fick kort därefter möjligheten att vara teamledare över göteborgskontorets koordinatorer.  Den tiden lärde mig enormt mycket om branschen och jag gav mig många nya erfarenheter. Efter ett tag kände jag dock att suget efter att mäkla igen blev för stort, så nu är jag tillbaka där jag trivs som bäst.

 Vilka skulle du säga är dina största styrkor?
- Det är nog att jag är strukturerad och noggrann. Min bakgrund som koordinator och teamledare på Erik Olsson gör att jag vet vad som är viktigt att informera om och hur man förbereder bostaden på bästa sätt. Mina kunder brukar säga att de känner sig trygga och att jag inger ett förtroende. Det känns alltid fantastiskt roligt att höra!Du har väldigt nöjda kunder och snittar på fantastiska 4,9 av 5 i betyg på både Hitta Mäklare och Reco. Hur gör du för att lyckas med det?

- Jag skulle säga att man bör uppdatera kunderna kontinuerligt, behålla en god kommunikation och vara transparent. Visar du tydligt att du gör allt i din makt kommer din kund med stor sannolikhet att känna sig nöjd i slutändan.

Kan du berätta om några gömda pärlor här i området?
- En lunchfavorit är Jenin Grill. Ett litet, familjärt ställe med väldigt god mat från mellanöstern. Kville Saluhall är en till pärla med mängder av underbar mat från olika matkulturer. Sedan vet jag inte om nästa tips kan kallas för ett hemligt smultronställe, men en plats som jag gärna går till är Jubileumsparken. Hit kommer jag ofta för att basta i Svettekörka.

Jubileumsparken byggdes 2015 i samråd med göteborgarna själva. Här finns bastu, utomhusbassäng i anslutning till älven, seglarskola, simskola, en liten sandstrand, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana och odlingsbäddar. 

- Pöl Harbor kallas också poolen som ligger intill. Kom ihåg att vi är i Göteborg, haha! Vi tar oss inte på för stort allvar.

Hur tror du att Hisingen kommer att utvecklas framöver?
- Det händer mycket här på centrala Hisingen. Många restauranger och butiker som öppnar och människor som flyttar hit. Sedan ska det byggas en linbana mellan centrala Hisingen och Järntorget, det kommer bli spännande. Det spekuleras vilt i vad den kan komma att heta. Hetaste tipset lyder just nu, i sann göteborgsanda, ”Gött häng”. Sedan känns det väldigt intressant att följa byggnationen av Karlatornet som ska bli Sveriges högsta byggnad.

Var hämtar du energi för att varje dag kunna ge järnet på jobbet?
- Det klassiska skulle jag säga; träna, äta gott och umgås med vänner och familjen. Sedan älskar jag verkligen att resa. Gärna långt men även inom Sverige. Jag kom nyss hem från Sydafrika, som var helt magiskt. Men man ska inte glömma bort att det går utmärkt att semestra här hemma. Västkusten på sommaren är helt underbar! Att resa och upptäcka nya platser är något som ger mig energi och jag känner mig lyckligt lottad att ha ett jobb som ger mig den friheten. 

Publicerad: 06.04.18

 Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Michaelas kontaktuppgifter

Tillbaka till toppen