Rebecca Vitai Johnsson

med fokus på Hägerstensåsen

Mångfaldigt prisbelönt för högst kundnöjdhet och idag en av Hägerstens mest anlitade och omtyckta fastighetsmäklare med flest publicerade ettor 2017. Detta har Rebecca Vitai Johnsson lyckats med efter bara två år som mäklare. Efter att ha börjat på Erik Olsson Malmö som visningsvärd och sedan fortsatt som receptionist och mäklarassistent flyttade denna drivna skåning upp som färdig mäklare till Stockholm, med Hägersten i fokus.

- Det är ett fantastiskt fokusområde jag jobbar i. Hägerstensåsen är ett område som känns ungt i sinnet och fullt med härliga, aktiva människor. Det är något jag ofta reagerar på när jag går eller kör runt här; du ser alltid massor med folk ute i rörelse, som promenerar och cyklar. ”Åsen” har blivit ett riktigt populärt område på sistone, något som också gjort att priserna har gått upp de senaste åren. Folk har verkligen fått upp ögonen för hur bra det är att bo och leva här.

Kan du tipsa om några lokala pärlor?
- Åh, det finns massor. Vinterviken är en plats som jag älskar. Det är så nära pulsen men samtidigt så himla lugnt med grönskan och vattnet. Här badar jag alltid på sommaren. Kolonilotterna är också underbara att strosa runt i och titta på växtligheten. Kafé Gården går jag ofta förbi för att ta en kaffe mellan möten. Konditori Lyran är ett annat jättefint ställe som ligger nere vid vattnet i Hägersten. Det är perfekt för en fika på helgen med familjen, särskilt om man är sugen på supergoda bakelser och kakor.

Vi har hört att du har riktigt gröna fingrar. Berätta mer!
- Jag tror att det bottnar i min farmor. Hon har alltid haft så mycket blommor och växter hemma så det nästan svämmar över. När jag var liten lånade jag grannens växthus, sådde frön och gick dit och vattnade varje dag. Att påta med växter och plantera är ett perfekt sätt att koppla av. För mig skapar blommor och växter ett levande hem.

” Jag köper regelbundet snittblommor för att ha hemma eller på visning. När man stylar inför en försäljning är det viktigt med textilier och gröna växter för att skapa en ombonad stämning. I varje bild och rum vill jag gärna att det ska synas någon blomma eller blad. Det gör väldigt mycket för intrycket.”

Hur kom du in i mäklarbranschen?
- Tanken på att jobba som mäklare dök upp tidigt på gymnasiet men sedan åkte jag till USA som au pair och det hamnade lite i glömska. Min sambo rekryterade in mig som visningsvärd på Erik Olsson i Malmö för fem år sedan och jag fastnade då på riktigt för hela yrket och ville lära mig mer. Jag stortrivdes verkligen med stämningen och kände att jag ville stanna och utvecklas, så direkt när jag började plugga till fastighetsmäklare rekryterades jag in på Erik Olsson fastighetsförmedling. Här på Erik Olsson finns det dessutom så mycket möjligheter och jag kunde stanna kvar inom bolaget när jag senare valde att flytta till Stockholm.

Ni som tillhör Team Söderort har precis flyttat in till ert nya kontor i Hammarby sjöstad. Hur känns det?
- Det är ett jättefint kontor som vi i team Södermalm/Söderort nyligen flyttat till. Det känns jättebra att komma närmre våra kunder och det känns även viktigt som mäklare att ha en plats att dagligen träffa sina kollegor på och ha ett team att bolla med. Det går inte alltid att planera i det här yrket, oväntade saker händer ibland. Det är otroligt värdefullt att ha dem och att vi alla med vår samlade erfarenhet alltid stöttar upp varann. Vi har olika profiler och olika styrkor men delar också många erfarenheter så teamkänslan är väldigt stark.Du är helt enastående i ditt fokusområde och hade flest publicerade ettor under hela 2017 samtidigt som du månad efter månad vinner priser för mest nöjda kunder (NKI). Hur viktigt är det?
- Det är jätteviktigt för mig att få nöjda kunder. Jag skulle nog säga att det är det absolut viktigaste. Jag måste hela tiden utföra varje affär så som jag själv skulle vilja ha det. Kunderna ska inte behöva undra över saker eller känna sig utanför, så för mig är det jätteviktigt att vara anträffbar. Är man som mäklare duktig på den biten och på att hålla en transparent kommunikation gentemot kunden känner de sig ofta nöjda. Jag vill att mina kunder ska känna att jag är förberedd, tydlig och påläst. Jag har alltid en plan och vad som än händer är jag beredd på nästa steg.

Så vilket är ditt nästa steg?
- Jag ska fortsätta jobba hårt för att ha nöjda kunder. Sedan vill jag naturligtvis utvecklas på företaget, kanske bli partner en dag. En sak som känns superviktig för mig är att aldrig tappa gnistan. Sedan har jag lovat mig själv en sak, och det är att när jag är 40 ska jag bli barnmorska!

Kontakta Rebecca

Tillbaka till toppen