Roland Jiremo

med Kålltorp i fokus

Roland Jiremo har varit trogen sitt Kålltorp sedan han tog steget in i mäklarbranschen och är numer områdets marknadsledande mäklare.

För dig är det en självklarhet att ses i Kålltorp. Vad definierar området?
Jag har en stor kärlek till Kålltorp, som till stor del består av landshövdingehus som är byggda på 30- och 40-talet. Ofta flyttar människorna som bor här bara några gator bort, vilket så klart är ett tecken på att de trivs väldigt bra i området och gärna stannar kvar. Fördelen för mig som mäklare är att kunderna stannar kvar i området och att jag får förmånen att följa dem i livets alla förändringar. Här bor både infödda och inflyttade från andra orter, något som till stor del beror på att Kålltorp är en stadsdel med nära till både stad och natur – det passar många. Området känns väldigt centralt, men ligger samtidigt nära naturen och skogsområdet Delsjön. Kålltorp är som en liten ort mitt i staden.

Har Kålltorpsborna någon gemensam nämnare?
Förkärleken till naturen och träning. Många natur- och träningsmänniskor trivs här, till stor del på grund av det unika läget med löpspår och sjöar så lättillgängligt.

Alla områden förändras. Hur har Kålltorp utvecklats under din tid?
Under de senaste åren har det dykt upp en hel del handlare i området, något som ytterligare har bidragit till den småstadsgenuina prägeln. Sedan en tid tillbaka har exempelvis ett surdegsbageri och en chark tillkommit och det finns även en hund- och kattaffär som drivs av en gammal kund till mig. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Den brukar börja och sluta här i Kålltorp. På morgonen lämnar jag min son på förskolan här i området och passar ofta på att ta ett morgonmöte med kund direkt efter det. Sedan åker jag in till kontoret för det vanliga pappersarbetet. Ofta avslutas dagen med visning på kvällen. Under dagen har jag även mycket telefonkontakt med såväl kunder som mina stylister Atta och Maja från byrån Perfection Makes Me Yawn.

Du samarbetar i princip uteslutande med dem. Berätta! 
Tvillingsystrarna Atta och Maja gör ett fantastiskt jobb med att sköta allt från införsäljning till kund till slutfinish. De har själv sina rötter i Kålltorp och förstår kunderna här. De har en väldigt ödmjuk och charmig framtoning och känner till målgruppen väl, vilket är en viktig förutsättning för att träffa rätt med stylingen. Det här är nog ett av få områden där till exempel klätterutrustning eller en cykel på väggen anses vara coolt (skrattar). 

Styling gör att försäljningen går snabbare och att intresset för bostaden ökar, vilket man kan se i antal klick på Hemnet och antal besökare på visningarna. Det ger i sig draghjälp vid budgivning och försäljning. Folk köper en känsla i större utsträckning idag och där spelar stylisterna en stor roll.

Du får höga betyg av dina kunder och ditt kundfokus nämns ofta. Hur arbetar du?
Dels har jag en stor förkärlek för struktur. Jag vill veta hur min dag ser ut, hur arbetet ska läggas upp, vad jag har för tidsplan osv. Jag lägger tid och omsorg på mina kunder och stämmer av med dem dagligen. Det är viktigt att återkoppla och hålla dem underrättade. Jag gör det inte bara för deras skull utan för att jag själv uppskattar kontakten. För mig är det också viktigt att köpare och säljare ska vara lika nöjda när affären har avslutats. En köpare idag kan vara en säljare imorgon. Min filosofi är kort och gott att det är lättare att ta väl hand om en befintlig kund än att försöka leta upp en ny.

Har du uppnått något som du är extra stolt över?
Jag är väldigt stolt över att ha arbetat hela min karriär som mäklare på Erik Olsson, hela tiden med fokus på Kålltorp och Östra Centrum. Det har med tiden gjort mig marknadsledande i området. Det känns också roligt att jag numer även är teamledare och får leda, utbilda och stötta mina mäklarkollegor här i Östra Centrum.

Publicerad: 31.01.17

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Rolands kontaktuppgifter 

Tillbaka till toppen