Vera Martinson

Mäklaren med koll på läget – och Lunden

Vera Martinson är mäklaren med struktur som andranamn och som ser det vackra i kontraster och ytterligheter. I Lunden går hon alltid den där extra milen som gör skillnad – vare sig det handlar om kunder eller promenader. En mäklare som alltid tar sig tid för en kaffe och aldrig tackar nej till en ost & charkbricka.

Vera började sin mäklarkarriär på Erik Olsson våren 2015 och redan samma år kammade hon hem titeln Årets Rookie. Då hade hon lämnat både studier i Malmö och, enligt henne själv, ett monotont bankjobb bakom sig. Vera fastnade för Erik Olssons nytänkande och möjlighetsorienterade filosofi där människan lyfts fram och taket är ”högt”.

– Jag sökte variation och ett innovationstänk som jag saknade på banken. Jag är nog ganska rastlös som person så alltför enformiga och inrutade dagar tråkar helt enkelt ut mig. Allt som mäklarjobbet Inte står för! Här är ingen dag den andra lik och man vet aldrig vad dagen har att bjuda på. Jag ser det också som ett stort privilegium att varje dag få träffa så många olika, fantastiska människor.

Du har natursköna Lunden som ditt ”reservat”, vad kännetecknar området?
– Det är ett bostadsområdet som präglas utav vacker natur, fina människor och som har ett härligt lugn över sig – men ändå en närhet till centrala Göteborg. På Skatås, bara ett stenkast bort, hittar man både motionsslingor, gym och en massa utomhusaktiviteter. Perfekt för en runda efter jobbet!

Det sägs även att du gärna går till stallet – istället?
– Ja, jag är verkligen en hästtjej ända in i själen. Jag önskar faktiskt att jag hade mer tid för det. Stallet är lite av en fristad för mig, det är något meditativt över det. Jag älskar att vara ute i naturen och bara njuta av lugnet. Det är en härlig kontrast till det hektiska liv man annars lever. Just kontraster är något jag gillar, det berikar verkligen! 

"När alla lämnar affären nöjda med ett stort leende - den känslan är obeskrivlig"

Om vi återgår till dig som mäklare, vad utmärker dig som just mäklare?
– Det måste nog vara den där extra milen jag alltid går för mina kunder. Att alltid ge 110%. Det är nog både min starkaste och svagaste sida – att jag involverar mig så mycket.

En röd tråd framstår klart och tydligt och samtalet återkommer ständigt till det starka engagemang som Vera känner för både sitt arbete och människorna runtomkring sig. Att hjälpa sina kunder genom bostadsaffärer som ofta är en del av något större, ligger henne varmt om hjärtat.
– När alla lämnar affären nöjda med ett stort leende - den känslan är obeskrivlig.

Göteborg växer så det knakar och flera satsningar görs på såväl bostäder som infrastruktur. Är detta något som märks av?
– Inte just i Lunden. Men visst ser man mycket nybyggen och att staden håller på att rustas upp är det ingen tvekan om. Det är mycket byggarbeten generellt nu.

Hur spenderar du helst din helg?
– Åh då skulle vi börja lördagen med en lång frukost på Mahogny som ligger i Johanneberg, området som jag själv bor i. Därefter skulle vi traska bort till Market 29 i Haga och kika på all snygg inredning de har där. Vi tar en lunch på Kafé Magasinet i deras nya helt underbara orangeri för att sedan fortsätta bort mot Magasingatan där vår inredningsspaning tar vid på Artilleriet. Vi avslutar dagen med lite vin och en charkbricka på mysiga Teaterkällaren som alltid levererar härlig stämning. På söndagen åker vi ut till Lindome och gör ett besök på Spinneriet. Här blandas inspirerande butiker och en restaurang som alltid bjuder på smarrig söndagsbrunch.

Inredning verkar vara ett stort intresse. Hur mycket betyder detta vid en bostadsförsäljning?
– Styling är väldigt viktigt och kommer så att förbli tror jag. Idag betyder nästan fotokonsten på väggarna mer än själva planlösningen av lägenheten. Så stor inverkan kan rätt inredning och styling ha. Det förmedlar en betydande känsla. Intresset för inredning har ökat markant överlag tycker jag. Många gillar idag att inreda och skapa sitt personliga drömhem. Detta har också gjort att renoveringsobjekt är mer eftertraktade idag än de kanske varit tidigare. Man kan börja på ett blankt papper. Vilket man iof alltid kan göra..

Om du nu får sista ordet?
– Oj det var svårt. Men då skulle jag nog säga att jag är en mäklare med koll på läget och… Eller, där har vi det nog, det får sammanfatta! Koll på läget är vad jag har!

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

VERAS KONTAKTUPPGIFTER

Tillbaka till toppen