Victor Nilsson

Hornstull i fokus

Victor är mäklare på Erik Olsson och har sitt fokusområde i Hornstull. Det innebär att han särskilt bevakar områdets försäljningar och statistik samt fokuserar sin marknadsföring på ett visst antal bostäder i området.

Mitt i Hornstulls myller av lunchfirare träffar vi Victor Nilsson på Käk. Här tar han sig gärna en burgare mellan möten eller efter en visning. "Den här quick-fix-restaurangen är perfekt för en person som jag som ofta är på språng. Deras tryffel-mayo är guld och så har de alltid trevlig personal. Restaurangen ägs delvis av artisten Petter, och förutom att de har riktigt goda hamburgare så har de sjyssta villkor för sina anställda. Det vill man såklart supporta".

Berätta om begreppet fokusområde, vad innebär det för kunden?
Att känna till området du verkar i är A och O när det kommer till bostadsaffärer. Det är samma sak som att jämföra det med att du kan din målgrupp eller din specifika marknad inom vilket affärsområde som helst. Jag har en möjlighet att bli bäst på mitt område och det är en stor fördel för dem som ska sälja med mig. Jag har koll på området och har ett väldigt bra hum om hur många som vill flytta in i området eller byta till större.

Varför Hornstull?
Jag älskar området. På riktigt. Jag hade förmodligen kunnat sälja många fler bostäder, och omsätta mer pengar om jag fokuserat på ett annat område utan samma konkurrens, men jag vill brinna för det jag gör. Och det gör jag här med alla vackra och unika bostäder.

Vad kan du rekommendera med Hornstull för den oinvigde?
Var ska jag börja? Jag skulle kanske kunna sadla om till guide, haha. Vad är du ute efter? Promenadstråk, fest, mat? Området har genomgått en ganska stor förändring under relativt kort tid och det har öppnat fler restauranger, butiker och barer i området. En ny matkultur har förankrat sig med trendrestauranger som Käk, Taylor- & Jones, Calexicos och Falafelbaren och även lite mer hälsomedvetna restauranger med veg- och veganmat. Det finns ju massor av grymma barer i området men om jag ska säga en favorit så är det Linje Tio som serverar riktigt bra drinkar och bra barhäng.

Vi promenerar ner mot Hornstulls Strand. Vi stannar utanför det kulturklassade Bio Rio, en av få bevarade kulturinstitutioner och en av Stockholms få kvarlevande singelbiografer från 1940-talet. Miljön är unikt bevarad och restaurerad för att återskapa biografens originalskick. Bio Rio ritades av Albin Stark och invigdes 1943. ”Det här är en riktig pärla! Och här nedanför ligger ju badhuset, det är också ett ställe som får mitt hjärta att klappa lite extra.”

Det känns som om tiden stått still här, är det ett favorithäng?
Ja absolut, jag tar gärna en fika i kafeterian eller går på någon av föreställningarna, helt klart en av de charmigaste upplevelserna i Stockholm. Det är inte konstigt att Bio Rio är en naturlig del av Hornstull. Den här delen präglas ju av byggnader i funkisstil.

Det är uppenbart att du älskar området, är du den perfekta mäklaren för Hornstull?
Ja! Jag hoppas det lyser igenom att jag verkligen brinner för området. Det är äkta. Det som verkligen gör att jag älskar Hornstull är att vi mitt i detta sus fortfarande hittar blandningen av människor som vi tidigare haft – från arbetarklass till PR-  och mediafolk, och höginkomsttagare. Även åldersfördelningen i området är stor och många av de som letar ny bostad väljer att stanna kvar i området eftersom de trivs så pass bra. 

Bästa kaffet i Hornstull?
Vurma här nere vid Hornstulls strand. Här laddar jag batterierna mellan möten. Det är en lugn atmosfär så jag har möjlighet att svara på mail, ta en kaffe och äta deras magiska fikabröd.

Har du något supertips till blivande mäklare?
Förbered dig på många och långa, men superroliga dagar!

 Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

TILL MÄKLARPRESENTATIONEN

Tillbaka till toppen

Kontakta oss

✶ Obligatoriska fält