Biotvåan

I samarbete med SF Bio och friends

Den 25 augusti släppte vi en tvåsitsig biosoffa som vi kallar för "Biotvåan" på biograf Rigoletto till försäljning. Totalt fick vi in 223 bud av engagerade spekulanter. Nu är budgivningen av ”Biotvåan” – 2 kvm i stockholmsbiografen Rigoletto – avslutad. Det unika objektet såldes för 107 000 kr av SF Bio med hjälp av oss på Erik Olsson Fastighetsförmedling till förmån för Friends. Köpet ger obegränsad tillgång till den tvåsitsiga soffan under samtliga offentliga visningar i ett helt år. Inklusive kostnaden på 100 kr för att delta i budgivningen landade den totala summan till Friends på hela 129.300 kr.


Som slutgiltig köpare står Daniel Björkman. Han berättar:

–        Det kan låta lite galet att lägga så mycket pengar på bio, men jag både älskar film och beundrar Friends. Som barn flyttade vi runt en del, vilket innebar ny skola ganska ofta. Och i perioder var det inte kul att gå dit. Friends arbete att göra skolan tryggare betyder mycket för mig. Att få obegränsad tillgång till en biograf ser jag som en fantastisk bonus.

På Friends är man mer än nöjd med den slutgiltiga köpeskillingen.

–        Med en köpeskilling på 107 000 kr, i kombination med engagerade budgivare som alla bidragit med 100 kr var, kommer Biotvåan att göra stor skillnad för vår verksamhet. Nu kan vi utbilda fler skolor och idrottsföreningar i förebyggande arbete mot mobbning, säger Malin Duntjer, insamlingschef på Friends.

Tillträde till Biotvåan ägde rum den 22 september i samband med biopremiären av The Kingsman: The golden circle och på SF Bio lämnade man med nöje över nycklarna.

Snabbfakta om Biotvåan

-      Biotvåan är en egen soffa för två personer på balkongen i premiärbiografen Rigoletto på Kungsgatan 16 i Stockholm. För att sälja Biotvån använde vi en liknande metod som vid en bostadsförsäljning och genom att använda rätt marknadsföring lyckades vi attrahera många spekulanter, många visningsbesökare och slutligen hela 223 budgivare. Budgivningen stannade på 107 000 kr och vi lyckades leverera Bäst betalt för SF Bio som skänker hela summan till Friends viktiga arbete mot mobbing. 

-      Mörkt och fräscht på två kvadrat, ett popcornkast från Stureplan. Fler fördelar som listas är bland annat ”extremt lyhört”, ”löjligt högt i tak”, ”goda läskförvarings-möjligheter” samt ”tillgång till 23 toaletter (som tycks städa sig själva)”.

-      Slutgiltig köpare + valfri gäst får se alla offentliga filmvisningar under ett år. Hela köpesumman går oavkortat till Friends. Dessutom ingår rätten att låna ut nycklar till nära och kära.

Tillbaka till toppen