KOMMER SNART

/ Lund

Prennegatan 6D

TIPSA
Snabbfakta
Avgift
4790 kr
Rum
3 rum och kök
Boarea
79 kvm
Våning
2 av 4
Byggnadsår
1981
Planritning
Mäklare

Oskar

Olsson

ANSVARIG
MÄKLARE

TIPSA

Oskar

Olsson

ANSVARIG
MÄKLARE

  • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning – Prennegatan 6D

Fakta – Prennegatan 6D

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 3 rum och kök, 79 kvm boarea
Våning: 2 av 4
Månadsavgift: 4790 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer om 125 kr/månad för el och 125 kr/månad för bredband. Tillägget för el är fast och beräknas enligt föregående års förbrukning som sedan avläses i oktober månad och justeras inför nästkommande år.
Driftskostnad: 2880 kr/år
I angiven driftskostnad för 3 persons (2 vuxna, 1 barn) hushåll ingår hushållsel hemförsäkring ca 2 880 kr/år. Observera att kostnaden är beräknade enligt schablon och kostnaden kan därmed variera.
Energiprestanda: Klass E
Andelstal: Andel i förening 0,7511 %, andel av årsavgift 0,7511 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Brf Bindgarnet i Lund
Kommun: Lund
Byggår: 1981
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I området råder boendeparkering. För mer information se: www.lund.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Telenor.
Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Bindgarnet i Lund. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 121 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 bostadsrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1978 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/skane

Föreningen har fyra tvättstugor, dessa är belägna i fyra olika längor och utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel.

Föreningen har även en gästlägenhet, biljardrum och bastu som medlemmarna kan nyttja.

Föreningen anordnar påskfest för barnen, traditionell gårdsfest för samtliga boende i juni samt kräftskiva i september och Halloweenfest i oktober.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.bindgarnet.se

All information gällande föreningen har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar

2002 renoverades tvättstugorna.
2007 målades fasaden och balkongerna om.
2017-2018 byttes golvbrunnar i källarplan och målning utfördes i lokaler.
2018 renoverades tvättstugorna och det installerades ny tvättutrustning i B-huset, utfördes relining av en avloppsstam i E-huset och renovering av styr och reglerutrustning utfördes.
2019 byttes plåttaket ut på ett av husen och solceller installerades samt installerades ny tvättutrustning i tvättstugan i A-huset.
2020 renoverades uteplatser/utemiljön och vissa balkongplattor omfogades.
2021 utfördes byte av markbrunnar, renovering av asfalt i området, renoverades ventilationsaggregat i 2E, 2H och 6E samt renovering av trasiga stuprör. Samma år renoverades och målades balkongerna vid behov samt renovering (ny beläggning och omfogning) genomfördes i loftgångarna och några balkonger.

2022 planerar föreningen att omfoga burspråk på B-husets norra sida, genomföra lagning av grundmur på B-husets norra sida, genomföra avloppsspolning, rusta upp parkmiljön, renovera tak och genomföra taktvätt samt renovera motionsrum och bastu. Föreningen planerar även att genomföra byte av dörrarna på loftgång och genomföra byta av avluftare för värme i lägenheter med behov. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen