KOMMER SNART

Klostergården / Lund

Vårvädersvägen 6B

Föreslagen budstart: 1 695 000 kr
TIPSA
Snabbfakta
Avgift:
3 782 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV (basutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 13 kr/månad för fasta nätavgifter. Föreningen har gemensamt elavtal, hushållen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60,7 kvm
Våning:
1 av 8
Föreslagen budstart:
1 695 000 kr
Byggnadsår:
1968
Planritning
Mäklare

Oskar

Olsson

ANSVARIG
MÄKLARE

TIPSA

Oskar

Olsson

ANSVARIG
MÄKLARE

  • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning - Vårvädersvägen 6B

FÖRRÅD

Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar över ett källarförråd.

RENOVERINGAR

2016 renoverades köket. 2020 installerades ny kommod, duschvägg och badrumsskåp i badrummet. 2021 installerades ny diskmaskin, nya ytskikt på väggar i kök, vardagsrum och hall. Samma år målades tak i kök och vardagsrum. 2022 målades ytskikt sovrum och totalrenovering av lilla förrådet/klädkammaren genomfördes.

Fakta – Vårvädersvägen 6B

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Lund
Storlek: 2 rum och kök, 60,7 kvm boarea
Våning: 1 av 8
Lägenhetsnummer: 101 (1002)
Föreslagen budstart: 1 695 000 kr
Månadsavgift: 3 782 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV (basutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 13 kr/månad för fasta nätavgifter. Föreningen har gemensamt elavtal, hushållen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.
Andelstal: Andel i förening 0,573 %, andel av årsavgift 0,707 %
Reparationsfond: 1 592 kr
Energiprestanda: 114 kWh/kvm och år

Fakta – Brf Vårvinden nr 1

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 125
Allmänt om föreningen: Brf Vårvinden 1. Föreningen köpte fastigheten 1983. Till föreningen hör adresserna Vårvädersvägen 6 A-B.

Föreningen har tre gemensamma tvättstugor som är belägna i källaren och utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och en elektrisk mangel. I en av tvättstugorna finns även en grovtvättmaskin. I föreningen finns två cykelrum och barnvagnsrum. Det finns även ett gym och bastu som kan nyttjas av medlemmarna, ett obligatoriskt tillägg om 75 kr/månad tillkommer då på avgiften. I föreningen finns en gästlägenhet med fyra bäddar som kan hyras till en kostnad om 200 kr/dygn och en depositionsavgift om 500 kr samt en gemensamhetslokal som kan nyttjas till en kostnad om 300 kr/dygn samt en depositionsavgift om 500 kr.

Föreningen har en Kulturgrupp tillsammans med brf Vårregnet. Här erbjuds medlemmarna följa med på olika aktiviteter, ungefär två per halvår och ofta en musikal eller opera på Malmö Opera. Förutom de föreställningarna ordnas utflykter till t ex konstutställningar, som det kan vara svårt att nå om man inte har bil. Ibland erbjuds något som inte kräver buss utan kan försiggå i vår festlokal, t.ex vin- eller chokladprovning.

All information gällande föreningen har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.varvinden1.se
Parkering: I föreningen finns 80 parkeringsplatser i en inhägnad del varav 10 har laddstolpar samt ca 46 parkeringsplatser på öppen yta. Parkeringsplats i den inhägnade delen kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad respektive 230 kr/månad för plats med laddstolpe och då tillkommer elförbrukningen. På den öppna parkeringen har du ingen egen plats garanterad, men tillstånd att parkera här fås mot en kostnad om 50 kr/månad. Till den inhägnade delen tillämpas kösystem.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 1968
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Telenor.
Renoveringar
2013 spolades stammarna i samtliga lägenheter.
2014 installerades gemensam elmätare.
2015 byttes ventiler ut i vissa källarförråd samt gym, ny teknisk utrustning i värmecentral installerades och 4 nya fläktar installerades i fläkthus samt fläktrum.
2016 relinades avloppsstammarna i badrummen i lägenheterna med beteckning Q. 24 ventiler på vattenstammarna i källaren byttes ut, fönstren byttes, nytt brand- och utrymningssystem samt nödbelysningssystem installerades.
2017 byttes glaspartier i gillestugan och armaturer i trappuppgångarna.
2018 utfördes översyn av skyddsrum och två avloppspumpar samt fjärrvärmeväxlaren byttes.
2019 tilläggsisolerades vindsbjälklaget mellan översta våningen och yttertak samt ett separat omklädningsrum byggdes vid bastun.
2020 installerades ett antal laddstolpar på den inhägnade delen av parkeringen och en laddstolpe på gästparkeringen samt utfördes besiktning av fasad och balkonger.
2020/2021 utfördes relining.
2021 utfördes målning och enkla reparationer av balkongerna på den västra fasaden.
2022 utfördes underhåll av fasader på västra fasaden och tvättning av fasad norra samt södra gaveln. Samma år utfördes även fönsterbyte på norra gaveln och takunderhåll för planerad solcellsinstallation kommer påbörjas.
2023 installerades nya tvättmaskiner och torktumlare i den gemensamma tvättstugan.

Föreningen har beslutat att under våren 2023 utföra tvättning av fasad huset östra sida, genomföra löpande balkongrenoveringar hela huset och installera solceller på taket under mars-april.

Föreningen har planerat att toaletten i den gemensamma bastun ska kaklas samt uthyrningslägenhetens badrum renoveras. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Driftkostnader

Totalsumma: 3 600 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 1 400 kr/år
Försäkring: 2 200 kr/år

Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll.
Observera att kostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och avtal. Därmed kan kostnaden variera.

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen