Munkebäck / Göteborg

Ernst Torulfsgatan 23B

Budgivning pågår
Högsta bud: 2 400 000 kr
Utgångspris: 2 450 000 kr
TIPSA
Välplanerad trea med balkong!

 • Parkettgolv
 • Balkong i soligt läge
 • Rymliga sovrum
 • Välplanerat
 • Genomgångsläge
 • Klädkammare
 • 2 förråd
 • Tvättstuga i samma hus
 • Motionsrum i föreningen
 • Grönskande omgivningar
 • Expansivt område
 • Flera spårvagnslinjer

På andra våningen med balkong i soligt läge bor ni här i en ytsmart och mysig lägenhet. Rymliga sovrum och gott om plats för matbord i köket gör detta till ett hem att trivas och umgås i. Även vardagsrummet är i bra storlek och den härliga balkongen ska renoveras och förmodligen förstoras(med möjlighet till inglasning, se föreningens hemsida för mer info). Föreningen har flera gräsytor med grillplatser och fina gemensamhetsutrymmen som motionsrum, övernattningsrum samt bibliotek.

Snabbfakta
Avgift
4825 kr
Rum
3 rum och kök
Boarea
62 kvm
Våning
2 av 3
Utgångspris
2 450 000 kr
Byggnadsår
1948
Planritning
Mäklare

Ida

Lassgård

ANSVARIG
MÄKLARE

Välplanerad trea med balkong!

 • Parkettgolv
 • Balkong i soligt läge
 • Rymliga sovrum
 • Välplanerat
 • Genomgångsläge
 • Klädkammare
 • 2 förråd
 • Tvättstuga i samma hus
 • Motionsrum i föreningen
 • Grönskande omgivningar
 • Expansivt område
 • Flera spårvagnslinjer

På andra våningen med balkong i soligt läge bor ni här i en ytsmart och mysig lägenhet. Rymliga sovrum och gott om plats för matbord i köket gör detta till ett hem att trivas och umgås i. Även vardagsrummet är i bra storlek och den härliga balkongen ska renoveras och förmodligen förstoras(med möjlighet till inglasning, se föreningens hemsida för mer info). Föreningen har flera gräsytor med grillplatser och fina gemensamhetsutrymmen som motionsrum, övernattningsrum samt bibliotek.

Rumsbeskrivning – Ernst Torulfsgatan 23B

HALL

Parkettgolv och målade väggar i vitt. Plats för avhängning och möblering, samt förvaring i inbyggd garderob.

SOVRUM

Laminatgolv och väggar målade i vitt med ljuv fondtapet. Plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring i klädkammare.

VARDAGSRUM

Parkettgolv och väggar målade i vitt. Här ryms soffgrupp och matbord. Utgång till balkongen.

SOVRUM

Laminatgolv och vitmålade väggar med mönstrad fondtapet. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng eller enkelsäng, skrivbord och byrå.

KÖK

Laminatgolv och vitmålade väggar med ljusgrå fondtapet. Rymlig matplats vid fönstret. Vitt kök med vitt kakel ovan den mörkgrå bänkskivan. Köksutrustningen består av spishäll, ugn, fläkt (spjäll, 2019), diskmaskin (2019) samt kombinerad kyl/frys (2019).

BADRUM

Klinkergolv och helkaklade väggar i ljus beige ton. Här finns dusch, handfat, wc-stol samt spegelskåp.

FÖRRÅD

Till bostaden hör ett källar- och ett vindsförråd.

ÖVRIGT

2019 målades dörrar och handtag byttes. Nytt kakel i kök och ny kombinerad kyl/frys, köksfläkt samt diskmaskin installerades. Nytt golv lades i sovrummen.

Fakta – Ernst Torulfsgatan 23B

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 3 rum och kök, 62 kvm boarea
Våning: 2 av 3
Utgångspris: 2 450 000 kr
Månadsavgift: 4825 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Driftskostnad: 4440 kr/år
I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (1 vuxen, 2 barn) ingår hushållsel ca 2 040 kr/år samt hemförsäkring enligt schablon ca 2 400 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Energiprestanda: 103 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,7095 %, andel av årsavgift 0,7095 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB Brf Arborraren i Göteborg
Kommun: Göteborg
Byggår: 1948
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: Föreningen förfogar över 36 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det råder fri parkering i området.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telenor (fiberLAN). Kostnad för bredband är 180 kr. Det går även att få bredband via telefonjacket från ett flertal operatörer.
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Arborraren i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1945. I föreningen finns 142 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Ernst Torulfsgatan 13-23 (udda nummer).

Föreningen köpte huset 1948 (tomträtt).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljare och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen har en tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. I föreningen finns även övernattningsrum, hobbyrum, motionsrum, cykelrum, bibliotek och miljöhus.

I föreningen finns flera gemensamma innergårdar med utemöbler och grill.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. Föreningen har även en frivillig trädgårdsgrupp för de som är intresserade.

För mer information besök gärna föreningens hemsida : www.hsb.se/goteborg/arborraren

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2019-09-09.

Renoveringar

1991 byttes el-stigare, samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt fönster. Samma år renoverades tak.
2006 renoverades källartrappor och torkrum i tvättstuga målades.
2008 energideklarerades huset och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.
2010 tvättades fasad och balkonger. Under samma år byttes samtliga termostater och nya ventiler installerades som en radonåtgärd.
2011 spolades avloppsstammar.
2011-2012 målades trappuppgångar.
2012 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och balkonger besiktigades.
2014 utfördes målning av plåtdetaljer samt en mindre injustering av ventilationen.
2015 byttes entrédörrar samt porttelefon. Under samma år målades plåttaken.
2016 utfördes OVK samt fläktutbyte i gamla delen. Samma år utfördes även radonåtgärder och mätningar i gamla delen. Golv i miljöhusen slipades och lackades och linjer på P-platser målades om.
2017 byttes hissarna i nr 15, 17, 19 & 21 samt ventilationsarbete med fläktbyte och OVK i nya delen utfördes. Linjer på p-platser målades om.
2018 utfördes en ny energideklaration samt ett hobbyrum och ett gym färdigställdes.

Under sep-okt kommer avloppsstammarna spolas. Föreningen kommer även under året att köpa in fler maskiner till det nybyggda motionsrummet. År 2020 planeras byggstart för ombyggnad av balkongerna på den gamla delen som de fått bygglov för. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Radon finns i några av föreningens lägenheter belägna i den gamla delen, åtgärder pågår från styrelsens håll för att förbättra dem. Från 2010 och framåt har styrelsen arbetat intensivt med att se över och förbättra förutsättningarna avseende ventilationsfrågor. Den aktuella lägenheten har godkända värden.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning