Kortedala / Göteborg

Fastlagsgatan 33

Utgångspris: 1 600 000 kr
TIPSA
Härlig tvåa med låg avgift och inglasad balkong mot grönskan

 • Inglasad balkong i söderläge
 • Fri utsikt
 • Låg avgift, mycket ingår!
 • Underbar planlösning
 • Stabil HSB-förening
 • Väl omhändertagen lägenhet
 • Gemensamhetslokaler i föreningen
 • Festlokal
 • Övernattningsrum
 • Lediga p-platser att hyra
 • Bra kommunikationer
 • Vacker grönska runt huset
 • Närhet till natur
 • Spårvagn direkt till Gbg central

Nu finns möjligheten att få ett fint boende i populära och natursköna Kortedela med rätt månadsavgift. I den låga avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV. Lägenheten är välbevarad och i toppskick där snabbt tillträde är möjligt. Fin inglasad balkong i absolut bästa söderläge ger gott om sol. Välkommen att anmäla dig för visning.

Snabbfakta
Avgift
3759 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
57,5 kvm
Våning
2 av 4
Utgångspris
1 600 000 kr
Byggnadsår
1960
Planritning
Mäklare

Elias

Dehen

ANSVARIG
MÄKLARE

Härlig tvåa med låg avgift och inglasad balkong mot grönskan

 • Inglasad balkong i söderläge
 • Fri utsikt
 • Låg avgift, mycket ingår!
 • Underbar planlösning
 • Stabil HSB-förening
 • Väl omhändertagen lägenhet
 • Gemensamhetslokaler i föreningen
 • Festlokal
 • Övernattningsrum
 • Lediga p-platser att hyra
 • Bra kommunikationer
 • Vacker grönska runt huset
 • Närhet till natur
 • Spårvagn direkt till Gbg central

Nu finns möjligheten att få ett fint boende i populära och natursköna Kortedela med rätt månadsavgift. I den låga avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV. Lägenheten är välbevarad och i toppskick där snabbt tillträde är möjligt. Fin inglasad balkong i absolut bästa söderläge ger gott om sol. Välkommen att anmäla dig för visning.

Rumsbeskrivning – Fastlagsgatan 33

Hall

Möblerbar hall med trestavig ekparkett samt ljusblå tapetserade väggar. Här finns plats för avhängning och förvaring i en klädkammare.

Kök

Linoleumgolv och gulmålade väggar samt en fondvägg med mönstrad tapet. Köksinredning med mörka trä luckor och ovan bänkskivan i svart laminat sitter vitt kakel och spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll (Ikea) , inbyggd microvågsugn (Ikea) Ugn (Electrolux), fläkt, kombinerad kyl/frys (LG), integrerad diskmaskin (Ikea). Matplats för ca 4-6 personer.

Vardagsrum

Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Härifrån kommer du till din inglasade balkong som ger dig gott om sol i bästa söderläge.

Sovrum

Ekparkett och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaring i platsbyggda garderober.

Badrum

Helkaklat badrum med ljugrå klinker och ljust marmorerat kakel. Utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp ,dusch med skjutdörr samt tvättmaskin.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm.

Fakta – Fastlagsgatan 33

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 57,5 kvm boarea
Våning: 2 av 4
Utgångspris: 1 600 000 kr
Månadsavgift: 3759 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV. Till avgiften tillkommer även kostnad för el enligt förbrukning.
Driftskostnad: 3480 kr/år
I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll ingår hushållsel ca 1 800 kr/år samt hemförsäkring ca 1 680 kr/år. Baserade på ett schablonbelopp. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt.
Energiprestanda: 115 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,2518 %, andel av årsavgift 0,2518 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:S Bostadsrättsförening Krönet i Göteborg
Kommun: Göteborg
Byggår: 1960
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: I föreningen finns 169 parkeringsplatser fördelade på ett P-däck i två plan samt 94 platser utanför. I dagsläget finns det lediga platser utanför P-däck. Plats kan hyras till en kostnad om 150-367 kr/månad beroende på storlek, placering och med eller utan motorvärmaruttag. I föreningen finns även 23 varmgarage i markplan i block 1 och 2. Det är lång kö till varmgaragen. Vill du hyra P-plats, eller ställa dig i kö för garageplats, kontakta expeditionen. Sunfleet bilpool har en bil stående bakom block 2, platsen bredvid handikapplatsen. Som HSB medlem har du ett medlemserbjudande att ta del av. Det finns också 23 st besöksparkeringar fördelat på 2 områden. De är avgiftsbelagda via P-automater.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Telenor (f.d Bredbandsbolaget). Från och med 1 april 2019 kommer föreningen teckna gruppavtal med AllTele (A3).
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Krönet i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening och bilades 1957. I föreningen finns 371 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 8 lokaler som tillhör föreningen. Till föreningen hör adresserna Fastlagsgatan 4-49.

Föreningen köpte huset 1960 (tomträtt).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om ca 465 kr (1 % av gällande prisbasbelopp). Baserade på Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Det tillkommer även en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor.

I föreningen finns sju tvättstugor som är belägna i samtliga byggnader i källaren. De bokas via en app eller via webben.Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I föreningen finns även festlokal, gästlägenhet, bastu, motionsrum, flera cykelförråd, vävstuga samt ett hobbyrum.

På föreningens gemensamma gård finns lekplats, grill och utemöbler.

Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfkronet.se

Informationen ovan är taget från föreningen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Datum för senast kontroll gjordes: 2019-03-08.

Renoveringar

1989 glasades balkonger in
2003 byttes samtliga V/A-stammar och samtliga el-stigare i föreningen.
2008 isolerades vindarna. Samma år energideklarerades fastigheter i föreningen.
2010 genomfördes underhåll av ventilationen.
2011 genomfördes en OVK
2013 byttes 6 fönsterglas, arbetet med fönstren sker löpande. Samma år byttes 3 tvättmaskiner och 1 torktumlare.
2013-2014 genomfördes dränering runt husen.
2014 avslutades en radonmätning med godkänt resultat.
2015 genomfördes återställning av utemiljö efter dränering.
2015-2016 utfördes en renovering av bastun. Under samma period renoverades trapphusen och avloppsstammarna spolades.
2016 utfördes takarbeten.
2017 utfördes tak och fasadrenovering på låghusen.
2018 byttes elmätarna och trådlösa temperaturgivare installerades i lägenheterna.

Under 2019 planerar föreningen att installera solcellsanläggning på taken samt att installera laddplatser för bilar. Alla eluttag under tak kommer att försvinna medans befintliga eluttag på övre däck kommer att bytas ut. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen