KOMMER SNART

Höja / MALMÖ

Västra Skrävlingevägen 128

Utgångspris: 1 050 000 kr
TIPSA
Unik och renoverad 1:5a med magisk uteplats

Renoverad 1:5a med helt magisk uteplats i kombination med helt rätt placerade kvadratmetrar i lägenheten. Optimalt planerat med stort renoverat kök med yta för matplats, ljust vardagsrum med gott om plats för möblemang och en mysig sovalkov där en större säng ryms. Från vardagsrummet når vi den lyxiga uteplatsen i bästa läge som ger en förlängning av lägenheten med ytterligare ljus och rymd. Uteplatsen är mycket generös och här får vi plats med möblemang och inredning utöver det vanliga för att skapa en inbjudande oas med känsla av utomlandsvibbar! Här bor vi på trivsamt läge med grönskande och lummig omgivning med närhet till matbutik samt busshållplats ett stenkast från lägenheten. Varmt välkommen hem!

Snabbfakta
Avgift:
2 237 kr
Rum:
1,5 rum och kök
Boarea:
42,5 kvm
Våning:
1 av 3
Utgångspris:
1 050 000 kr
Byggnadsår:
1968
Planritning
Mäklare

Sadir

Ali

ANSVARIG
MÄKLARE

Unik och renoverad 1:5a med magisk uteplats

Renoverad 1:5a med helt magisk uteplats i kombination med helt rätt placerade kvadratmetrar i lägenheten. Optimalt planerat med stort renoverat kök med yta för matplats, ljust vardagsrum med gott om plats för möblemang och en mysig sovalkov där en större säng ryms. Från vardagsrummet når vi den lyxiga uteplatsen i bästa läge som ger en förlängning av lägenheten med ytterligare ljus och rymd. Uteplatsen är mycket generös och här får vi plats med möblemang och inredning utöver det vanliga för att skapa en inbjudande oas med känsla av utomlandsvibbar! Här bor vi på trivsamt läge med grönskande och lummig omgivning med närhet till matbutik samt busshållplats ett stenkast från lägenheten. Varmt välkommen hem!

TIPSA

Sadir

Ali

ANSVARIG
MÄKLARE

  • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning - Västra Skrävlingevägen 128

HALL

Genomgående golv i lägenheten samt vita väggar. Plats för avhängning.

KÖK

Vitt kök med vita köksluckor samt vitt mönstrad kakel ovanför mörk arbetsbänk. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn. Här finns plats för ett stort matbord.

VARDAGSRUM

Genomgående golv och vita väggar. Här finns en sovalkov och mycket utrymme för en soffgrupp. Utgång till uteplats.

BADRUM

Grå klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med vit kommod, spegel, WC, dusch och handdukstork.

FÖRRÅD

Lägenhetsinnehavaren disponerar för närvarande över ett källarförråd.

ÖVRIGT

Disponeras som 1,5 rum och kök enligt nuvarande planlösning, 1 rum och kök enligt föreningens information.

UTEPLATS

Bostadsrättsinnehavaren brukar uteplatsen med nyttjanderätt.

Fakta – Västra Skrävlingevägen 128

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Malmö
Storlek: 1,5 rum och kök, 42,5 kvm boarea
Våning: 1 av 3
Lägenhetsnummer: 1002
Utgångspris: 1 050 000 kr
Månadsavgift: 2 237 kr
I avgiften ingår kallvatten, grundutbud kabel-TV och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer om 540 kr/månad för bränsle (värme och varmvatten), ca 24 kr/månad för uteplats samt 25 kr/månad för administrativ elavgift. Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmen debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.
Andelstal: Andel i förening 0,100 %, andel av årsavgift 0,100 %
Indirekt nettoskuldsättning: 45 657 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiprestanda: 158 kWh/kvm och år
Energiklass: F
Tillträde: Enligt överenskommelse

Fakta – Riksbyggens Brf Gula Höja

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Föreningen köpte husen 1969 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31.
Tomträtten kommer alltid påverka avgiften på lägenheterna.
Det finns inga planer på att köpa loss tomten.
Antal lägenheter: 648
Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Gula Höja. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 648 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Adresser i föreningen är Västra Skrävlingevägen 83-217.

Föreningen köpte husen 1969 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Föreningens gemensamma tvättstugor är belägna i källaren och utrustade med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum vardera. Det finns även mangelrum och mattvättstugor.

I källaren finns även kombinerat cykel- och barnvagnsrum. I föreningen finns 167 extra förråd som medlemmarna kan hyra till en kostnad om ca 75-310 kr, månadskostnaden beräknas utifrån förrådets storlek. Kösystem till förråd tillämpas.

I föreningen finns en gemensam festlokal belägen på Västra Skrävlingevägen 195 som kan nyttjas till en kostnad om ca 550 kr/tillfälle med porslin (400 kr utan) samt en depositionsavgift om ca 500 kr/tillfälle. I källaren på Västra Skrävlingevägen 161 har föreningen ett gemensamt gym som kan nyttjas av medlemmarna till en kostnad om ca 75 kr/månad. I källaren på Västra Skrävlingevägen 125 har föreningen en gemensam lokal med bordtennis som kan nyttjas av medlemmarna till en kostnad om ca 30 kr/månad. I källaren på Västra Skrävlingevägen 175 har föreningen en gemensam bastu som kan nyttjas till en kostnad om ca 30 kr/tillfälle och ett solarium som kan nyttjas till en kostnad om ca 15 kr/pollett. Varje vecka har föreningen något som kallas för "Träffen" dit medlemmarna är välkomna att medverka i handarbete, kortspel, måla tavlor och fika. Det finns även möjlighet att låna böcker och tidningar samt tillgång till en dator. På Västra Skrävlingevägen 112 och Västra Skrävlingevägen 141 finns hobbyrum inredda med arbetsbänk och bockar.

I föreningen finns fina gemensamma innergårdar med grillmöjligheter och en boulebana.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.gulahoja.se
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.gulahoja.se
Parkering: I föreningen finns ca 359 parkeringsplatser, ett fåtal MC-platser och ca 358 garageplatser. Parkerings- och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. I garagen finns även tvättmöjligheter för bilen. Kösystem tillämpas. I området finns ca 25 parkeringsplatser och 7 handikappanpassade platser med p-skiva avsedda för besökare. Parkeringsplats/garageplatser planeras höjas med ca 3% årligen.

Kö:
Parkeringsplatser - från några dagar till några veckor.
Garageplats - från några veckor till några månader.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 1968
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns ej
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn och fiberoptiskt bredband via Ownit. Lägenhetsinnehavaren måste ansluta ett eget avtal. Endast grundutbud på kabel-TV ingår i avgiften.
Renoveringar
1986 renoverades taket och det besiktades 2003.
1986 och 1991 byttes samtliga fönster till aluminiumfönster.
1996 spolades samtliga avloppsstammar.
2001 målades trapphusen och tvättstugor om.
2003 glasades balkonger in och byggdes ut.
2004 renoverades fasaderna.
2010 installerade föreningen jordfelsbrytare i samtliga lägenheter.
2012-2018 renoverades fasaderna med ny fogning och impregneringsmedel för att förbättra regnskyddet.
2014 besiktades taket.
2015 målades garagebyggnaden, samtliga cirkulationspumpar till värmesystemet byttes, en mindre bollplan byggdes, taken lades om på områdeskontoret som även målades om.
2016 renoverades några av föreningens lekplatser och fibernät installerades i fastigheten. Samma år påbörjades byte av papptaken.
2018 renoverades resterande lekplatser och spolning samt efterföljande besiktning av samtliga avloppsstammar utfördes. Samma år avslutades arbetet med byte av samtliga tak, två cykelkällare och fem torkrum renoverades samt två källargångar målades om.
2019 renoverades fasaden.
2019-2020 rustades gårdarna upp.
2020 byttes oljeavskiljarna i garaget.
2021-2022 utfördes OVK-besiktning och sotning.

Föreningen har inga planerade renoveringar/underhåll i dagsläget (kontrollerat 2022-04-04).
  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen