Dammfri / Malmö

Ribevägen 19B

Föreslagen budstart: 1 895 000 kr
TIPSA
Välplanerad trerummare med solig balkong!

 • Väldisponerade kvadratmeter
 • Kök med bra arbetsytor
 • Inglasad balkong i väster
 • Helkaklat badrum
 • Förberett för tvättmaskin
 • Genomgående
 • Renoverade ytskikt
 • Sociala sällskapsytor
 • Öppna ytor
 • Nära kommunikationer
 • Fina promenadstråk
 • Nära grönområden
 • Matbutik & service
 • Lugnt och trivsamt område

På populära Dammfri finner ni denna ljusa bostad med rymlig västerbalkong. Här tar vi hissen från markplan upp till andra våningen där vi möts av fina ytskikt. Bostaden har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, helkaklat badrum med dusch samt två sovrum. I Dammfri bor vi med närhet till parker och hav samt bra kommunikation in till city. Detta är en perfekt bostad för såväl paret som den lilla barnfamiljen, hjärtligt välkomna!

Snabbfakta
Avgift
4273 kr
Rum
3 rum och kök
Boarea
60,5 kvm
Våning
2 av 4
Föreslagen budstart
1 895 000 kr
Byggnadsår
1951
Planritning
Planritning
Mäklare

Sophie

Henfeld

ANSVARIG
MÄKLARE

Välplanerad trerummare med solig balkong!

 • Väldisponerade kvadratmeter
 • Kök med bra arbetsytor
 • Inglasad balkong i väster
 • Helkaklat badrum
 • Förberett för tvättmaskin
 • Genomgående
 • Renoverade ytskikt
 • Sociala sällskapsytor
 • Öppna ytor
 • Nära kommunikationer
 • Fina promenadstråk
 • Nära grönområden
 • Matbutik & service
 • Lugnt och trivsamt område

På populära Dammfri finner ni denna ljusa bostad med rymlig västerbalkong. Här tar vi hissen från markplan upp till andra våningen där vi möts av fina ytskikt. Bostaden har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, helkaklat badrum med dusch samt två sovrum. I Dammfri bor vi med närhet till parker och hav samt bra kommunikation in till city. Detta är en perfekt bostad för såväl paret som den lilla barnfamiljen, hjärtligt välkomna!

Rumsbeskrivning – Ribevägen 19B

HALL

Parkettgolv och vita väggar samt infällda spotlights i tak. Här finns två klädkammare som rymmer förvaring.

VARDAGSRUM

Parkettgolv och vita väggar. Vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket som ger en trivsam atmosfär. Från vardagsrummet nås den rymliga, inglasade balkongen som vetter åt väster.

KÖK

Grått klinker och vita väggar. Vit köksinredning med vitt kakel ovan bänkskiva i gråmålad ek. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, keramikhäll, fläkt, diskmaskin och vask. Matplats 4-6 personer.

SOVRUM

Parkettgolv och ljusa väggar. Här finns två garderober med spegeldörrar. Här kan möblerat med en 180 cm säng om önskas.

SOVRUM

Parkettgolv och ljusa väggar. Här ryms säng och kontor.

BADRUM

Helkaklat badrum med dusch. Grå klinker och vitt kakel klär väggarna. Här finns vägghängd WC, tvättställskommod, spegelskåp med belysning samt vikbara duschväggar och takdusch. Här är förberett för tvättmaskin samt infällda spotlights.

KÄNDA FEL OCH BRISTER

Fönster i kök är lite hårt att öppna.

Fakta – Ribevägen 19B

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 3 rum och kök, 60,5 kvm boarea
Våning: 2 av 4
Föreslagen budstart: 1 895 000 kr
Månadsavgift: 4273 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Obligatoriskt tillägg tillkommer om ca 75 kr/månad för fiberoptiskt bredband. Föreningen har gemensam el som debiteras utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.
Driftskostnad: 4000 kr/år
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 2 200 kr/år och hemförsäkring ca 1 800 kr/år. Observera att kostnaderna är uträknade enligt schablon.
Energiprestanda: 165 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 1,3239 %, andel av årsavgift 1,3239 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Ängdala i Malmö
Kommun: Malmö
Byggår: 1951
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns 18 parkeringsplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Kösystem tillämpas. I dagsläget råder kö till samtliga platser. Efter 2019-01-01 har föreningen beslutat att höja kostnaden för parkeringsplats till ca 200 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se www.malmo.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via via Bahnhof och HSB-Bolina.
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Ängdala i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 92 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 10 lokaler, varav 6 upplåts med hyresrätt.

Föreningen köpte huset 1951 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2020-08-31.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 628 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 698 kr/pant. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Gemensamma tvättstugor är belägna i källaren på varje fastighet och utrustade med tvättmaskin och torktumlare. På Pilåkervägen finns två torkrum, Korsörvägen och Ribevägen har torkskåp. Även cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. På Ribevägen har föreningen en festlokal och en samlingslokal som kan nyttjas kostnadsfritt. På Pilåkersvägen har föreningen ett hobbyrum och motionsrum. Det finns även ett gästrum som kan hyras till en kostnad om 100 kr/natt. Det finns även 6 extra förråd som kan hyras av medlemmarna till varierande kostnad beroende på storlek och placering.

Föreningen anordnar gemensamma aktiviteter som är frivilliga att delta på.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/brf/angdala

Renoveringar

1992 byttes el-stigare, mindre renoveringar gjordes på fasad, fönster byttes till 3-glas, taket sågs över, säkerhetsdörrar sattes in och hiss installerades. Dessutom installerades en ny fjärrvärmeanläggning, tvättstugor renoverades, samtliga balkonger glasades in, markterrasser byggdes på Korsörvägen och tappvattenstammar byttes i kök och badrum under detta år.
2003 sågs avloppsstammarna över med godkänt resultat.
2004 byttes bottenventilerna i badrummen och en inspektionslucka sattes in.
2009 fick tvättstugan på Ribevägen nya maskiner.
2010 spolades och filmades avloppsstammarna samt nya vattenlås monterades. Dessutom byttes maskiner i resterande tvättstugor och uteplatsen på Pilåkersvägen sågs över under detta år.
2011 lades taket om på samtliga tre hus och omfogning av alla söder- och västerfasader utfördes.
2012 injusterades värmesystemet och termostater byttes på samtliga radiatorer. Ny grind och nya stängsel sattes upp på Ribevägen och Ängdalavägen.
2013 byttes porttelefoner, nytt stängsel mot Ängdalavägen och och brandskyddsåtgärder gjordes. Under året gjordes också en omfattande uppdatering av brandskyddet i fastigheten med bla. brandlarm i källaren och skumsläckare i alla gemensamma utrymmen.
2014 gjordes igensättning av källarfönster och lagning av betongdelar i källarnedgångar samt målning av metalldetaljer. Dränering gjordes av Korsörvägen 16 sydsida samt ombyggnation av uteplatser. En ny uteplats skapades på gamla "boulebanan" på Pilåkersvägens trädgård. Flytt av befintlig stengång till föreningens parkering anlades, staket och grind med lås monterades i samband med detta. Nytt Miljöhus med anslutande cykelskjul och komplettering av befintlig Miljöstation med cykelhjul, sopnedkasten stängdes i samband med detta och föreningen startade med matavfallssortering. Gemensam el infördes.
2015 utfördes obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utan anmärkning och källartoaletterna helkaklades. Återinstallation av värmestammar utfördes på Korsörvägen 16 B och Ribevägen 19 A-B.
2016 moderniserades hissarna på Korsörvägen 16 A och Pilåkersvägen 4 C. Motionsrummet renoverades och fick nya maskiner.
2017-2018 moderniserades resterande hissar i föreningen.

Under sommaren 2019 planerar föreningen att se över värmesystemen, projektera och åtgärda dessa, planeras att göras sommaren 2019. Bergvärme och solvärme kommer att undersökas. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Föreningen följer en underhållsplan.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen