KOMMER SNART

Lunden / GÖTEBORG

Sergelsgatan 2D

TIPSA
Ljus välplanerad 2:a högst upp i huset med balkong i väster!

 • Balkong i västerläge
 • Högst upp i huset
 • Insynsskyddat
 • Renoverat stammarna 2005
 • Renoverat kök och badrum
 • Tvättmaskin
 • Förråd en våning upp
 • Goda kommunikationer
 • Stabil förening
 • Möjlighet för andrahandsuthyrning under längre tid
 • Inga avgiftsförändringar sen 2007
 • Bra cykelvägar till centrum

Kontakta mäklaren för mer information!

Snabbfakta
Avgift
3382 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
47,5 kvm
Våning
4 av 4
Byggnadsår
1943
Mäklare
Ljus välplanerad 2:a högst upp i huset med balkong i väster!

 • Balkong i västerläge
 • Högst upp i huset
 • Insynsskyddat
 • Renoverat stammarna 2005
 • Renoverat kök och badrum
 • Tvättmaskin
 • Förråd en våning upp
 • Goda kommunikationer
 • Stabil förening
 • Möjlighet för andrahandsuthyrning under längre tid
 • Inga avgiftsförändringar sen 2007
 • Bra cykelvägar till centrum

Kontakta mäklaren för mer information!

TIPSA

Rumsbeskrivning – Sergelsgatan 2D

Sovrum

Ljusa väggar samt ljust laminatgolv.

Hall

Gott om plats för avhängning.

VARDAGSRUM

Stort och rymligt vardagsrum med ljusa tapeter och ljust laminatgolv. Från vardagsrummet nås balkongen som är belägen i väster.

Badrum

Grått kakel på väggarna och ljust klinkergolv

Kök

Vit köksinredning med grå mosaik ovanför arbetsbänken i grå laminat.

Fakta – Sergelsgatan 2D

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 47,5 kvm boarea
Våning: 4 av 4
Månadsavgift: 3382 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (ComHems basutbud). Ett obligatoriskt tillägg för fiberbredband (200 Mbit/s) tillkommer om 149 kr, samt ett obligatoriskt tillägg för balkong om 50 kr.
Driftskostnad:
Energiprestanda: 130 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,56 %, andel av årsavgift 0,6 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: Brf Sybågen i Lunden
Kommun: Göteborg
Byggår: 1943
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: Föreningen förfogar över 48 parkeringsplatser varav 6 st av dessa är laddningsbara platser som till sommaren kommer vara totalt 10 st. Plats utan laddning kan hyras till en kostnad om ca 440 kr/månad och plats för laddning kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad. Föreningen hyr även ut 4 MC-garage till en kostnad om ca 250 kr/månad. I dagsläget är det en kortare kö till samtliga platser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och digital-TV kan även fås via Canal Digital via föreningens fiberlan samt bredband via Com Hem eller föreningens Fiberlan.
Allmänt om föreningen: BRF Sybågen i Lunden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2002. I föreningen finns 211 lägenheter, varav 16 upplåtes med hyresrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Sergelsgatan 2A-F och 4A-F, Ulfsparregatan 9A-H och 11A-F samt Hogenskildsgatan 3.

Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Föreningen har gemensamma tvättstugor i varje hus. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, grovtvättmaskin samt mangel. I föreningen finns även tre övernattningsrum, styrelserum och cykelrum.

Mysig gård mellan husen med flera stenlagda grillplatser och uteplatser.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfsybagen.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2021-04-14.

Renoveringar

Under 70-talet byttes V/A-stammar i kök.
2005 byttes samtliga V/A-stammar i badrum. Samma år färdigställdes en gemensam grillplats.
2006-2008 utfördes omfattande renoveringar av fastigheten. De gamla fasadskivorna av asbest togs bort och fasaderna tilläggsisolerades och putsades. Även fönstren byttes ut mot tvåglasisolerande inåtgående fönster. Taken lades om och renoverades. Ommålning av hussockel samt byte av källarfönster och ommålning av trapphusen skedde också under detta tidsspann. Nya armaturer i trapphusen installerades och postboxar monterades på entréplan. Nya entrédörrar i ek sattes in i samtliga trapphus, säkerhetsdörrar till lägenheterna installerades och porttelefonanläggning installerades. Vinden tilläggsisolerades även denna tidsperiod.
2006-2010 utfördes elstambyte.
2007-2010 gjordes byte av dagvattenledningar.
2009 sågs värmesystemet över och ny cirkulationspump installerades. Under samma år genomfördes en OVK och fastighetens el-stigare byttes ut inför avstängningen av stadsgasen under 2010.
2009-2010 utfördes dräneringsarbeten runt fastigheten och värmekulvert byttes. Under samma period gjordes även omläggning av spillvattenledningar.
2009-2011 byggdes tre gemensamma uteplatser. Under samma period färdigställdes fyra nya tvättstugor med elektroniskt bokningssystem samt tre nya hyreslägenheter byggdes.
2009-2014 rustades gården upp med nya planteringar, belysning och tre uteplatser.
2012 genomfördes en OVK av fastigheten, ett gammalt styrelserum byggdes om till en uthyrningsbar lokal och en gammal tvättstuga byggdes om till tre övernattningsrum.
2012-2014 byggdes nya källarförråd och källaren målades om.
2013 färdigställdes den sista delen av gamla tvättstugan till en hyreslokal med övernattningsmöjligheter. Under samma år slutfördes även bygget av föreningens miljöhus mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan. Dessutom rustades gården upp.
2014 spolades köksstammar och byte av rörböjar i källarplan genomfördes. Samma år utfördes omputsning av sockel på gaveln 11 F.
2015 utfördes balkongbyggnation där varje lägenhetsinnehavare fick stå för kostnaden.
2016 utfördes en genomgång av ventilationssystemet.
2017 genomfördes en översyn av föreningens ventilationskanaler samt rengöring av kökskanalerna. Samma år monterades fem nya balkonger.
2018 godkändes OVK.
2019 såldes en av hyresrättslägenheterna.
2020 upprustades parkeringsplatserna på Ulfsparregatan.

Under hösten 2020 kommer föreningen sätta upp laddstolpar på några parkeringsplatser samt starta en bilpool. Föreningen har även beslutat att bygga lägenheter i de oanvända utrymmena i markplan i fastigheten på Sergelsgatan 2. Det är ännu inte bestämt när projektet kommer att genomföras. Möjligheten till att stycka av och sälja tomten som idag utgör parkering nedanför Ulfsparregatan 11 ses även över kontinuerligt. Förutsättningen är att det går att få till en ändring i detaljplanen för att få en byggrätt på tomten. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen