KOMMER SNART

Kallebäck / Göteborg

Ostgatan 6

TIPSA
Charmig fyra med inglasad balkong i söderläge!

 • Stilrent kök
 • Socialt planerad
 • Rymlig inglasad balkong
 • Expansivt område
 • Naturens lugn runt hörnet
 • Flera mysiga caféer
 • Promenera i Delsjöområdet
 • Snabba förbindelser
 • Kort avstånd till city
 • Smidigt ut på trafiklederna

Nu ges chansen till en väldisponerad fyra i Kallebäck belägen mellan naturen och city! Här erbjuds öppen planlösning mellan det stilfulla köket och allrummet. Den citynära bostaden bjuder på en rymlig inglasad balkong i söderläge.

Snabbfakta
Avgift:
6 129 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och bredband.
Rum:
4 rum
Boarea:
88 kvm
Våning:
4 av 9
Byggnadsår:
1961
Planritning
Mäklare

Yesser

El Zeeni

ANSVARIG
MÄKLARE

Sofia

Josefsson

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

Charmig fyra med inglasad balkong i söderläge!

 • Stilrent kök
 • Socialt planerad
 • Rymlig inglasad balkong
 • Expansivt område
 • Naturens lugn runt hörnet
 • Flera mysiga caféer
 • Promenera i Delsjöområdet
 • Snabba förbindelser
 • Kort avstånd till city
 • Smidigt ut på trafiklederna

Nu ges chansen till en väldisponerad fyra i Kallebäck belägen mellan naturen och city! Här erbjuds öppen planlösning mellan det stilfulla köket och allrummet. Den citynära bostaden bjuder på en rymlig inglasad balkong i söderläge.

TIPSA

Yesser

El Zeeni

ANSVARIG
MÄKLARE

Sofia

Josefsson

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

 • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning - Ostgatan 6

Hall

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter.

Kök

Ljust kök från Kvik. Köket är utrustat med kyl, frys, mikrovågsugn, diskmaskin, induktionshäll och spis. Rymligt kök med plats för köksmöblemang.

Vardagsrum

Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong.

Sovrum 1

Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord och förvaring sker i de inbyggda garderoberna. I sovrummet finner ni även ett förråd/walk-in closet.

Sovrum 2

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring sker i de inbyggda garderoberna.

Sovrum 3

Här finns plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang. Rummet kan nyttjas som gästrum, sovrum alternativt ett kontor för den som arbetar hemifrån.

Badrum

Badrummet är utrustat med WC, handfat, dusch med vikbara glasdörrar, spegelskåp, handdukstork, förvaringsskåp samt tvättmaskin.

Balkong

Inglasad balkong i söderläge.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Fakta – Ostgatan 6

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg
Storlek: 4 rum, 88 kvm boarea
Våning: 4 av 9
Lägenhetsnummer: 160 (1401)
Månadsavgift: 6 129 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och bredband.
Andelstal: Andel i förening 0,264 %, andel av årsavgift 0,264 %
Indirekt nettoskuldsättning: 507 277 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiprestanda: 117 kWh/kvm och år
Energiklass: E
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Fakta – HSB:s Bostadsrättsförening Kallkällan i Göteborg

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Tomträtt
Antal lägenheter: 449, varav 1 hyresrätter
Antal lokaler: 5
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Kallkällan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och köpte huset 1960 (tomträtt). Det finns 5 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Kallebäcksvägen 11 A-B, 13 A-B. Ostgatan 2-22. Gräddgatan 2-10.

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

I varje hus i föreningen finns tvättstugor. Dessa har en gemensam mangel och i övrigt är de utrustade med ca tre tvättstationer med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum vardera. Tvättider alla dagar mellan 7-22. I föreningen finns även samlingslokal, gästlägenhet, särskilt cykelförråd, hobbyrum samt barnvagnsrum på Gräddgatan och Ostgatan.

Grillplatser som används flitigt och gräsmattor samt planteringar mellan husen skapar mysiga gårdar för de boende i föreningen.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2023-03-27.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brfkallkallan.se
Parkering: Föreningen förfogar över 267 parkeringsplatser, varav 24 har laddbox för elbil, 179 garageplatser varav 11 i enskilda garage, 27 kallgarageplatser, 11 enskilda garageplatser, 124 varmgarageplatser samt 16 MC-platser. I dagsläget är kostnaden 250 kr/månad för parkeringsplats, 450 kr/månad för kallgarage, 550 kr/månad för varmgarage, 650 kr/månad för enskilt garage samt 400 kr/månad för MC-garage I dagsläget ska det finnas plats för nya medlemmar. Plats för laddning av eldbil kostar 500 kr/månad, det tillkommer även kostnad för förbrukad el.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 1961
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Hiss: Hiss finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till gruppavtal för digital-TV och Internet (Fiber) via Telenor (250/100 Mb).
Renoveringar
2005 genomfördes underhåll/byte av värmekulvertar och värmecentral.
2007-2010 utfördes en omfattande renovering av fastigheterna. I samband med detta byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Föreningen såg även över ventilationen och köksfläktar samt köksblandare i samtliga fastigheter byttes.
2008-2010 renoverades fasaden och samtliga fönster byttes ut till ljudisolerande. I samband med detta renoverades även balkonger.
2009 energideklarerades huset.
2010 utfördes en OVK-besiktning av ventilationen. Under samma år införskaffades nya bänkar och grillar som placerats på innergårdarna.
2012 belysning i trappuppgångarna har bytts ut.
2014-2015 gjordes en takomläggning och det installerades överlastvågar i samtliga hissar. Samma år färdigställdes de före detta soprummen till cykelrum.
2015 ändrades sophanteringen.
2016 har fasaden på Kallebäcksgatan 11 renoverats.
2017 har samtliga tvättstugor renoverats och det har adderats fler tvättmaskiner i samtliga tvättstugor. I samband med detta byttes stammarna i tvättstugorna.
2018 utfördes reparationer av murarna för att eliminera viss rasrisk. Vattenprover på radiatorvattnet har tagits och med anledning av resultatet har en avgasare inhandlats och tagits i drift. Under våren inhandlades ett program för brandskyddskontroller och i samband med detta har ett antal luckor för stigarledningar bytts ut. Under året har även fönster efterjusterats efter fasadarbetet på Kallebäcksvägen 11-13.
2019 genomfördes 2-års besiktning av tvättstugorna, Qsec har gjort en förstudie av värmesystemet, energideklaration utfördes, belysning i garage 4 har bytts ut till modern, energisnål utrustning liksom viss armatur runt husen samt branddörrar har bytts ut.
2019-2020 Renovering av hissar.

Föreningen utför ständig översyn av branddörrar och utomhusbelysning. Dörrar byts ut vid behov och nuvarande belysning ersätts med LED-belysning kontinuerligt.
I övrigt pågår en utredning om att sätta upp solceller på taken. Samt att det beslutats om att renovera en ny föreningslokal. Inga vidare beslut tagna i dagsläget. Det planeras en renovering av kallgaraget och parkeringsdäcket på Kallebäcksvägen.

Driftkostnader

Totalsumma: 6 307 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 4 644 kr/år
Försäkring: 1 663 kr/år

I angiven driftskostnad för 2 persons hushåll ingår hushållsel ca 4644 kr/år samt hemförsäkring ca 1663 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen