KOMMER SNART

Södermalm / Stockholm

Hornsgatan 117

TIPSA
Snabbfakta
Avgift
2044 kr
Rum
2 rum
Boarea
49 kvm
Våning
Bottenvåning
Byggnadsår
1969-1970
Planritning
Mäklare

Rebecka

Persson

ANSVARIG
MÄKLARE

TIPSA

Rebecka

Persson

ANSVARIG
MÄKLARE

 • Tantolunden
  Tantolunden
 • Hornstulls strand
  Hornstulls strand
 • Tantolundens bryggor, sandstrand, bastu, minigolfbana och utegym
  Tantolundens bryggor, sandstrand, bastu, minigolfbana och utegym
 • Hornstulls torg
  Hornstulls torg
 • Långholmsbadet
  Långholmsbadet
 • Bio Rio
  Bio Rio
 • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning – Hornsgatan 117

HALL

Hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ljust målade väggar och ljust laminatgolv. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats. Ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till kök och balkong vilket skapar umgängesytor såväl inne som ute. Ljust målade väggar och ljust laminatgolv.

KÖK

Kök med gråa skåpluckor, vitt kakel över arbetsytorna och bänkskiva i trä. Integrerad diskmaskin, kyl och frys. Spishäll i glas och inbyggd ugn. Förvaring i skåp och lådor samt bra arbetsytor. Ljust målade väggar och ljust laminatgolv.

BALKONG

Inglasad balkong med utsikt mot innergården.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng samt annat valfritt möblemang. God förvaring i inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar och speglar.

SOVRUM/BARNKAMMARE/ARBETSRUM

Rum som idag används som barnkammare. Kan även disponeras som arbetsrum eller gästrum. Rummet ligger i anslutning till lägenhetens hall och vardagsrum. Fönster ut mot vardagsrummet. Vikdörrar. Ljust målade väggar och ljust laminatgolv.

BADRUM

Helkaklat badrum i vitt och grått samt klinker på golvet. WC, handfat med kommod, spegel och badkar. Badrumsskåp med förvaring. Handdukstork och toppmatad tvättmaskin.

FÖRRÅD

Fakta – Hornsgatan 117

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum, 49 kvm boarea
Våning: Bottenvåning
Månadsavgift: 2044 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband (fiber).
Driftskostnad: 4860 kr/år
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (1 vuxna, 1 barn) ingår hushållsel ca 2 700 kr/år samt hemförsäkring ca 2 160 kr/år. Samtliga uppgifter är beräknade enligt schablon. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för ny ägare/boende.
Energiprestanda: 163 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,88 %
Tillträde:

Förening och hus

Förening: Brf Draken 16
Kommun: Stockholm
Byggår: 1969-1970
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I området gäller boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till tv via ComHem. TV-bas från ComHem ingår i månadsavgiften. Föreningen är ansluten till bredband via Stockholms stadsnät. Det ingår i avgiften för brf-medlemmar och hyresgäster kan få tillgång till bredband för en mindre kostnad. Via Stockholms stadsnät kan man även lägga till tv-kanaler och IP-telefoni. Kontakta deras support för att teckna avtal.
Allmänt om föreningen: Brf Draken 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 92 lägenheter varav 9 upplåts med hyresrätt. Det finns även 9 hyresrättslokaler, varav 2 är förråd.

Föreningen köpte huset 2010 (tomträtt).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Lummig gård med gräsmatta, häckar, träd, cykelställ med tak, sittgrupper och grillmöjligheter.

Det finns ett cykelförråd med ingång från portarna och cykelgarage under tak utanför Draken 16. Barnvagnsrum finns beläget på plan 0 med ingång från Hornsgatan 117.

Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torkrum, en torktumlare, en separat centrifug, en mangel och ett strykrum.

Sopnedkast för hushållssopor finns i trapphusen. Föreningen har en miljöstuga på Drakenbergsgatan. Här kan du slänga kartonger, papper, glas, plats, metall, batterier och glödlampor. Föreningen beställer tillfällig container 2 gånger per år då alla kan slänga sina grovsopor.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfdraken16.se

Renoveringar

2011 Omläggning av yttertak.
2012 Installation av nya hissar och säkerhetsdörrar, renovering av tvättstuga.
2012-2013 Renovering av fasad, balkonger och loftgångar.
2013 Spolning, filmning och besiktning av avloppsledningar och avloppsstammar, OVK-besiktning, tilläggsisolering av krypvind.
2015 PCB-sanering av fogar kring dörrar på loftgångarna, relining av VVC-rör (varmvattencirkulationen), byte av undercentral för fjärrvärme.
2016 Renovering av trappan mellan Drakenberg och Hornsgatan.
2017 Spolning och besiktning av avloppsledningar och avloppsstammar (bedömningen är att rören är av god kvalitet och utan skador).
2018-2019 Renovering av trapphus och korridorer, nytt cykelställ med tak på gård.
2019-2020 Totalrenovering av trapphus inkl. loftgångar, nya postboxar, nytt låssystem med nyckelbrickor och porttelefon, automatiska dörröppnare i hela huset, ombyggnation av källarrum till styrelserum, elektroniskt bokningssystem till tvättstugan, ombyggnation av lokal till bostadsrätt.
2020 Åtgärder av belysning i källaren.
2021 Renovering av hyresrätter.
Föreningen planerar att renovera trädgården.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen