Södermalm / STOCKHOLM

Tegelviksgatan 65

Budgivning pågår
TIPSA
101 kvadrat med utsikt över vattnet!

Varmt välkomna till denna ljusa och rymliga bostad om 101 kvadratmeter som enkelt kan göras om till 5 ROK.
Lägenheten bjuder in till trevliga middagar i det sociala stora vardagsrummet eller varför inte en kaffe i morgonsolen på någon av lägenhetens balkonger?

Ett socialt och välplanerat kök som fyller alla funktioner du kan önska dig.

För mer information eller intresse, kontakta ansvarig mäklare Mikael Rantala på 073 323 71 04.

Vi ses på visningen!

Snabbfakta
Avgift
7333 kr
Rum
4 rum
Boarea
101 kvm
Våning
5 av 8
Föreslagen budstart
7 495 000 kr
Byggnadsår
1997
Planritning
Visningar
 • Kvällsvisning, anmälan krävs
  Torsdag 3 december 17:30 - 17:45
  Boka
Mäklare

Mikael

Rantala

ANSVARIG
MÄKLARE

Filip

Stenbeck

ASSISTERANDE
MÄKLARE

101 kvadrat med utsikt över vattnet!

Varmt välkomna till denna ljusa och rymliga bostad om 101 kvadratmeter som enkelt kan göras om till 5 ROK.
Lägenheten bjuder in till trevliga middagar i det sociala stora vardagsrummet eller varför inte en kaffe i morgonsolen på någon av lägenhetens balkonger?

Ett socialt och välplanerat kök som fyller alla funktioner du kan önska dig.

För mer information eller intresse, kontakta ansvarig mäklare Mikael Rantala på 073 323 71 04.

Vi ses på visningen!

Visningar
 • Kvällsvisning, anmälan krävs
  Torsdag 3 december 17:30 - 17:45
  Boka
TIPSA

Mikael

Rantala

ANSVARIG
MÄKLARE

Filip

Stenbeck

ASSISTERANDE
MÄKLARE

 • Planritningarna är ej skalenliga, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning – Tegelviksgatan 65

HALL

Hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. God förvaring i garderob. Ljusa väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsmöbel samt annat valfritt möblemang. Stort ljusinsläpp från fönsterpartier och burspråk. Ljusa väggar och parkettgolv. Går att dela av och göra till 5:a, se alternativ planlösning.

SOVRUM

Intill vardagsrummet finns ett sovrum med utgång till en av lägenhetens två balkonger. God förvaring i garderober med skjutdörrar. Ljusa väggar och laminatgolv.

BALKONG

Stor och solig balkong som nås från sovrummet med fantastisk utsikt över Hammarby sjö och Henriksdalshamnen. God plats för balkongmöbler och plantering. Markis med motor installerad 2020.

KÖK

Kök med ljusa skåpluckor och ljus mosaik över arbetsbänk i rostfritt. Platsbyggt kök med bardisk i valnöt för större sällskap att samlas kring. Här är köket för den matlagningsintresserade! Fullstor kyl och frys, ugn, diskmaskin och fläktkåpa i rostfritt med plats för förvaring samt spis från Miele med induktion-, grill- och gashäll. Platsbyggd hylla/skåp i trä med spotlights under hyllplanet. Utgång till lägenhetens andra balkong. Ljusa väggar och parkettgolv.

BALKONG

Balkong som nås från köket med utsikt mot gatan och Globen. Balkongskydd samt plats för balkongmöbler.

SOVRUM

Sovrum som nås från köket med plats för säng samt annat valfritt möblemang. God förvaring i garderob. Ljusa väggar och ny ljus heltäckningsmatta (2020).

SOVRUM

Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng samt annat valfritt möblemang. Ljusa väggar och ny ljus heltäckningsmatta (2020). Plats för garderober finns.

ÖVRIGT

Utanför sovrummet finns en väl tilltagen klädkammare samt garderober och städskåp. Denna yta kan med fördel användas för hemmakontoret, se alternativ planlösning.

BADRUM

Badrum med ljust kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Wc, handfat med kommod och vägghängt spegelskåp över. Badkar och tvättpelare med arbetsbänk och vägghängt badrumsskåp samt handukstork.

WC-RUM

Wc-rum med ljusa väggar samt en mönstrad fondvägg och mörkt klinker på golvet. Wc, handfat med kommod och mörkt kakel över. Spegel med belysning över. Möjlighet att sätta in dusch.

FÖRRÅD

Till lägenheten disponeras ett förråd i källarplan om ca 6 kvm.

Fakta – Tegelviksgatan 65

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 4 rum, 101 kvm boarea
Våning: 5 av 8
Föreslagen budstart: 7 495 000 kr
Månadsavgift: 7333 kr
I avgiften ingår värme, vatten, TV-bas från Com Hem samt bredband och IP-telefoni (samtalskostnader tillkommer) från Ownit.
Driftskostnad: 6860 kr/år
I angiven driftskostnad för 4 personers hushåll (2 vuxna, 2 barn) ingår hushållsel ca 4 100 kr/år samt hemförsäkring ca 2760 kr/år. Samtliga uppgifter är beräknade enligt schablon. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för ny ägare/boende.
Energiprestanda: 128 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,5558 %, andel av årsavgift 0,5559 %
Tillträde:

Förening och hus

Förening: Riksbyggen Brf Hammarby Strand
Kommun: Stockholm
Byggår: 1997
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Parkering: Tillhörande föreningen finns ett garage på källarplanet utmed Tegelviksgatan med infart från Tengdahlsgatan. Här finns 89 bilplatser och moped samt MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 878 kr/månad. I dagsläget är det kö till garage-, moped- och MC-platserna. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.stockholm.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till utökat TV-utbud Comhem och bredband via Ownit (100 Mbps fiber/koppar). Bredbandet kan uppgraderas till 1 000 Mbps mot extra kostnad.
Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Hammarby Strand. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 213 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte huset 1996 (tomträtt) omförhandlas först 2026.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Välskött förening med oförändrade avgifter under flera år. Gästlägenhet att hyra under uppförande (2020/2021).

Mycket vacker och prisbelönt gård vid kanten av Hammarby Sjö. Konstnärligt utsmyckad och barnvänlig med lekplats, gräsmatta, planteringar, fruktträd, bärbuskar, utemöbler och grillplats. Paviljongen kan bokas för fest. Den fina gården och planteringarna sköts av extern trädgårdfirma men föreningen ordnar en gemensam städdag med korvgrillning under våren samt adventsfika när julgranen sätts upp i December.

Tvättstuga på gatuplanet mot gatan med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Föreningen har även cykelställ, cykelrum, barnvagnsrum, ett styrelserum och två hobbyrum samt tre grovsoprum. Det finns en vinklubb och en trädgårdsklubb.

Det finns extra förråd för uthyrning. Vid intresse kontakta styrelsen@hammarbystrand.org. Det är lång kö för närvarande.

Renoveringar

2008 byttes en tvättmaskin.
2009 målades trapphuset och förbättringsarbeten för hiss utfördes. Passagesystemet uppdaterades och nya porttelefoner installerades.
2010 monterades snörasskydd.
2012 lagades och tvättades fasaden.
2013 spolades V/A-stammarna. Dessutom utfördes OVK-besiktning av ventilationen och ventilationskanalerna rensades. Armaturen i trapphuset byttes ut och mindre underhållsarbete utfördes på fasad.
2015 målades skärmtak, stenplattor vid pergola samt renoverades ekpartier på utsida portar.
2016 lagades fasader, renoverades fläktar och trappan ned från Tegelviksgatan mot gården, installerades utelampor på gården där även markteglet jämnades till, installerades två nya brunnar, byttes torktumlarna ut och en ny tvättmaskin installerades. Det extra duschrummet/WC:n färdigställdes. Dessutom har stammarna i punkthusen samt horisontella stammar undersökts/filmats.
2017 renoverades grovsoprummet och V/A-stammarna spolades.
2018 utfördes målningsarbeten, underhåll av tvättstugeutrustning, värmepump, hissar, låssystem, fasadtvätt och markytor.
2019 utfördes underhåll av tvättstugeutrustning, hissar, lås/passagesystem och huskropp utvändigt.
2020 byttes värmeväxlare ut och fortsatt underhåll av hissar.

2021 planeras fortsatt uppfräschning av trappuppgångar samt färdigställande av gästlägenhet. 2022 planeras upprustning av fasader.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Visningar

 • Kvällsvisning, anmälan krävs
  Torsdag 3 december 17:30 - 17:45

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen