Rosengård / Malmö

Sjöblads Väg 23

Budgivning pågår
TIPSA
Attraktiv 3:a med stor balkong högst upp i huset

 • Fräsch helkaklat badrum
 • Ljus interiör
 • Stor inglasad balkong
 • Härliga utemiljöer
 • Bekvämt gångavstånd till Rosengård centrum
 • Goda kommunikationer
 • Närhet till stadsbuss
 • Närhet till yttre ringvägen
 • Cykelavstånd till stan
 • Välplanerad lägenhet
 • Funktionellt kök
 • Insynsskyddat

Välkomna till en välplanerad 3a på 83,5 yteffektiva kvadrat med stor och härlig inglasad balkong och ett snyggt renoverat badrum. Här har ni nära till inre ringvägen som ger er fantastiska pendlingsmöjligheter och närhet till både stadspuls och kommunikationer. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta
Avgift
5241 kr
Rum
3 rum och kök
Boarea
83,5 kvm
Våning
3 av 3
Föreslagen budstart
750 000 kr
Byggnadsår
1968
Planritning
Objektsbeskrivning
Mäklare

Veton

Kolgjini

ANSVARIG
MÄKLARE

Attraktiv 3:a med stor balkong högst upp i huset

 • Fräsch helkaklat badrum
 • Ljus interiör
 • Stor inglasad balkong
 • Härliga utemiljöer
 • Bekvämt gångavstånd till Rosengård centrum
 • Goda kommunikationer
 • Närhet till stadsbuss
 • Närhet till yttre ringvägen
 • Cykelavstånd till stan
 • Välplanerad lägenhet
 • Funktionellt kök
 • Insynsskyddat

Välkomna till en välplanerad 3a på 83,5 yteffektiva kvadrat med stor och härlig inglasad balkong och ett snyggt renoverat badrum. Här har ni nära till inre ringvägen som ger er fantastiska pendlingsmöjligheter och närhet till både stadspuls och kommunikationer. Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning – Sjöblads Väg 23

HALL

Välkommen in i bostaden genom den rymliga hallen med ljusa väggar och ljust golv.

VARDAGSRUM

Fortsätter vi genom hallen kommer vi till det rymliga vardagsrummet, här har du plats för den stora soffgruppen, soffbord och tv-hörna. Vita väggar och parkettgolv.

SOVRUM 1

Genom hallen når vi bostadens första sovrum, här får du ett vackert ljusinsläpp, gott om plats till dubbelsängen, garderob och annan möblemang.

SOVRUM 2

I bostadens andra sovrum har man gott om plats för säng och garderob. Även här ligger man i anslutning till balkongen.

KÖK

Plastgolv och ljusa väggar. Köksinredning med beiga luckor, Rostfri bänkskiva och vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med Spis, ugn, fläkt, kyl/frys och mikrovågsugn.

BADRUM

Helkaklat i svart och vitt. Badrummet är inrett med WC, handfat med kommod, spegel och dusch med svängda vikdörrar i glas.

WC

WC i originalskick med toalett, vask och spegelskåp.

BALKONG

Stor inglasad balkong med god plats för möblemang.

ÖVRIGT

Badrummet har helkaklats, VVS-installationen och inredningen har bytts ut. Parkettgolvet har renoverats och väggarna i vardagsrummet har tapetserats.

Fakta – Sjöblads Väg 23

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 3 rum och kök, 83,5 kvm boarea
Våning: 3 av 3
Föreslagen budstart: 750 000 kr
Månadsavgift: 5241 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensamt elavtal, medlemmen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.
Driftskostnad: 5900 kr/år
I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (2 vuxna, 1 barn) ingår hushållsel ca 3 500 kr/år och hemförsäkring ca 2 400 kr/år. Observera att kostnaderna är beräknade enligt schablon.
Andelstal: Andel i förening 0,1488 %, andel av årsavgift 0,1488 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Brf Ida i Malmö
Kommun: Malmö
Byggår: 1968
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: I föreningen finns 388 parkeringsplatser och 305 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 200 kr/månad respektive 360 kr/månad. I föreningen finns även MC/moped-garage där plats kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad för invändig plats och 70 kr/månad utomhus. Kösystem tillämpas.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bahnhof.
Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Ida i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 738 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

Föreningen köpte husen 1968 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2021-12-31.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se

Föreningen sänkte avgiften med 2% 2020.

Cykelboxar finns på gården samt i källarplan och kan hyras till en kostnad om ca 20 kr/månad samt en depositionsavgift om 200 kr för nyckeln. Det finns i dagsläget lediga boxar. I trapphusen finns barnvagnsrum som kan nyttjas mot en depositionsavgift om 200 kr för nyckel. På Sjöblads väg 25 finns även en festlokal som kan nyttjas till en kostnad om 200 kr/dygn samt depositionsavgift om 2 000 kr. I föreningen finns 2 gemensamma tvättstugor i varje hus, samtliga utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkrum och en stenmangel.

Föreningen har en trevlig innergård med stenlagda gångstigar, vackra planteringar och en stor lekplats.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/ida

Renoveringar

2011 byttes taken. Även trapporna i höghusen rengjordes samt behandlades.
2016 genomfördes fasadkompletteringar.
2010-2017 relinades samtliga avloppsstammar i föreningen.
2017 sanerades och renoverades garaget till följd av en garagebrand.
2018 monterades nya dörrar till tvättstugorna.
2019 anlitade föreningen en energikonsult för att optimera energikostnaderna, eventuella åtgärder för energioptimering beräknas ske inom de närmsta åren. Samma år har föreningen uppfört en hyresrättslokal i ett av husen och infört gemensamt elavtal.

I dagsläget utvecklar och moderniserar föreningen utemiljön som kommer att vara klart september 2020.
Under de närmaste åren planerar föreningen även att se över eventuella behov av renovering av hissarna. Föreningen har även ansökt om bidrag för solceller till höghusen. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen