KOMMER SNART

Linné / Göteborg

Linnégatan 78

TIPSA
En trea med alla rätt!

På en av stans bästa adress finner du denna underbara trea med stor balkongterrass. Belägen i omåttligt populära Brf Slottsskogen.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Snabbfakta
Avgift
4391 kr
Rum
3 rum och kök
Boarea
75,2 kvm
Våning
4 av 8
Byggnadsår
1983-1986
Planritning
Mäklare

Torbjörn

Berglund

ANSVARIG
MÄKLARE

En trea med alla rätt!

På en av stans bästa adress finner du denna underbara trea med stor balkongterrass. Belägen i omåttligt populära Brf Slottsskogen.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

TIPSA

Torbjörn

Berglund

ANSVARIG
MÄKLARE

  • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning – Linnégatan 78

ÖVRIGT

2018 renoverades golv i gästrum och golv och väggar i förrådet. 2018/2019 renoverades kakel, spishäll samt kyl och frys i köket.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Fakta – Linnégatan 78

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 3 rum och kök, 75,2 kvm boarea
Våning: 4 av 8
Månadsavgift: 4391 kr
I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV, bredband samt bostadsrättstillägg. Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Driftskostnad: 7677 kr/år
I angiven driftskostnad för fyra personers hushåll (2 vuxna, 2 barn) ingår hushållsel ca 5 810 kr/år samt hemförsäkring ca 1 867 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Energiprestanda: 102 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,2992 %, andel av årsavgift 0,2992 %
Tillträde:

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Slottsskogen i Göteborg
Kommun: Göteborg
Byggår: 1983-1986
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns 109 parkeringsplatser samt ca 5 MC-parkeringar. Plats kan hyras till en kostnad av ca 765 kr/månad för bil och ca 100 kr/månad för MC. Det finns 16 platser med laddstolpe för el/hybridbil, dessa kostar ytterligare 200kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser. I garaget finns även 2 st 30 minuters-platser för avlastning. Det finns även ett låsbart cykelförråd med 16 platser som kan hyras till en kostnad om ca 50 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 eller Telia och Internet via Telia Fiber (100/10 Mbit/s).
Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Slottsskogen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1981. I föreningen finns 315 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 24 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Olivedalsgatan 4 och 8, Linnégatan 68-78, Linnéplatsen 3-8 och Övre Husargatan 29-41.

Föreningen köpte fastigheten 1983 (äger marken).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Det tillkommer även en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB kostar ca 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen har en gemensam tvättstuga på Linnégatan 70 (källaren), en på Linnégatan 72-74 (gatuplan), en på Linnégatan 5-6 (källaren) samt en på Övre Husargatan 31 (gatuplan). Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt extra centrifug. Tvättmaskiner finns även i samtliga lägenheter. I föreningen finns även föreningslokal, gästlägenheter, bastu, motionsrum, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum samt pingisrum.

Mycket trevlig gård med pergola, grillmöjligheter och lekplats m.m.

Gården innanför huskropparna ingår, tillsammans med grannfastighetens gårdsytor i en gemensamhetsanläggning, Gårdssamfälligheten Kommendantsängen GA:4.

Sophanteringen sker i huvudsak med hjälp av sopsug, en anläggning som ingår i Sopsugssamfälligheten Kommendanstängen GA:12.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/slottsskogen

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2022-04-11.

Renoveringar

2006-2007 byttes samt byggdes det elektroniska låssystemet ut.
2007 reparerades fukt- och frysskador i fasaden mot Övre Husargatan. Porten till Olivedalsgatan 4 byttes.
2010 utfördes en modernisering av ventilationen genom ett byte av fläktmotorer på taket samt styr- och reglerutrustning. Herrbastun och motionsrummet renoverades.
2010-2011 installerades nya porttelefoner.
2011 genomfördes en OVK-besiktning och föreningen bytte ut entréerna till nya glasentréer. Det installerades överlastvågar i hissararna.
2012 genomfördes en renovering av innergården, både trädbestånd och uteplats/mark. Samma år kompletterades föreningens avfalls- och sophantering med utökad källsortering samt gången längs Linnégatan fick nytt golv.
2013 spolades avloppsstammar av samt kabeldragning gjordes på Övre Husargatan. Dessutom renoverades balkongerna på Linnégatan (gårdssidan) och föreningen fick även 9 nya parkeringsplatser för bilar, tre för MC och 20-talet fler cykel-platser.
2013-2014 gjordes en omfattande fasad- och takrenovering samt översyn av fönster längs Linnégatan samt Olivedalsgatan.
2014 renoverades gästlägenheterna och en allmän översyn samt förstärkning på källardörrar.
2015 fortsatte fasad- och takrenovering samt fönsteröversyn på Linnéplatsen.
2016 utfördes värmerelaterade reparationer och markarbeten på gården samt anlades en ny boulebana på gården.
2017 slutfördes fasad- och takrenovering samt fönsteröversyn på Övre Husargatan. Samma år utfördes även våtrumskontroller, för att säkerställa standarden. En omfattande OVK besiktning godkändes.
2017-2018 installerades individuell mätning och debitering av hushållsel i samtliga lägenheter och föreningslokalen renoverades.
2018 utfördes stamspolning av samtliga avlopp i fastigheten, uppfräschning av entréer samt pingisrum slutfördes, renovering av dam- samt herrbastu och renovering av återvinningsrummen.
2021 arbetet med att byta ut samtliga hissar slutfördes. Nya porttelefoner installerades.

Stambyte planeras att utföras efter 2030. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen