Erikslust / Malmö

Köpenhamnsvägen 41 A

Föreslagen budstart: 1 625 000 kr
TIPSA
Belägen högt upp med solig balkong

 • Högt upp i huset
 • Hiss finns
 • Solig västerbalkong
 • Fint ljusinsläpp
 • Fri från insyn
 • Vacker vy över takåsarna
 • Möjlighet att sätta sin egen prägel
 • Innergård med möblemang
 • Stabil HSB-förening
 • Populärt område
 • Goda kommunikationer
 • Nära stad och strand

I populär HSB-förening finns denna välplanerade tvårumslägenheten. På våning 6 med hiss och stor balkong i soligt västerläge. Vacker utsikt över takåsarna och föreningens välskötta innergård. Bostaden ligger lugnt belägen med bra kommunikationer och cykel- eller gångavstånd till både stadskärnan och Ribersborgsstranden.

Snabbfakta
Avgift
4158 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
58,5 kvm
Våning
6 av 7
Föreslagen budstart
1 625 000 kr
Byggnadsår
1952
Planritning
planskiss Köpenhamnsv
Visningar
 • Öppen visning! välkomna!
  Tisdag 20 augusti 18:45 - 19:15
  Boka
Mäklare

Therese

Franzén

ANSVARIG
MÄKLARE

Belägen högt upp med solig balkong

 • Högt upp i huset
 • Hiss finns
 • Solig västerbalkong
 • Fint ljusinsläpp
 • Fri från insyn
 • Vacker vy över takåsarna
 • Möjlighet att sätta sin egen prägel
 • Innergård med möblemang
 • Stabil HSB-förening
 • Populärt område
 • Goda kommunikationer
 • Nära stad och strand

I populär HSB-förening finns denna välplanerade tvårumslägenheten. På våning 6 med hiss och stor balkong i soligt västerläge. Vacker utsikt över takåsarna och föreningens välskötta innergård. Bostaden ligger lugnt belägen med bra kommunikationer och cykel- eller gångavstånd till både stadskärnan och Ribersborgsstranden.

Visningar
 • Öppen visning! välkomna!
  Tisdag 20 augusti 18:45 - 19:15
  Boka
TIPSA

Rumsbeskrivning – Köpenhamnsvägen 41 A

HALL

Entré med plats för avhängning. Förvaringsmöjligheter i tre rymliga garderober. Kalkstensgolv i entrén, sen parkettgolv och vita väggar.

SÄLLSKAPSRUM

Med plats för både soffa och matsalsmöblemang. Utgång till balkong i västerläge. Parkettgolv i original och vita väggar.

KÖK

Stor kök med plats för matbord. Äldre köksinredning och utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Klinkergolv och vita väggar.

SOVRUM

Med plats för dubbelsäng och mindre förvaring. Parkettgolv och vita väggar.

BADRUM

Helkaklat badrum. Utrustat med dusch, wc, handfat och spegel.

FÖRRÅD

Till bostaden tillhör det ett vind- och ett källarförråd.

Fakta – Köpenhamnsvägen 41 A

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 58,5 kvm boarea
Våning: 6 av 7
Föreslagen budstart: 1 625 000 kr
Månadsavgift: 4158 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-TV (grundutbud). Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om ca 59 kr/månad för bredband. Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras utefter faktiskt förbrukning varje kvartal med tre månaders eftersläpning.
Driftskostnad: 4860 kr/år
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll ingår hushållsel ca 2 700 kr/år och hemförsäkring ca 2 160 kr/år. Observera att kostnaderna är beräknade enligt schablon.
Energiprestanda: 144 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,2158 %, andel av årsavgift 0,2158 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Trumman i Malmö
Kommun: Malmö
Byggår: 1952
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns 90 garageplatser för bil och 7 garageplatser för MC. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 460 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 230 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser. Föreningen planerar att årligen höja avgifterna enligt index. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och 100/100 bredband via Bahnhof.
Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Trumman i Malmö. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 397 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 7 lokaler, varav 2 upplåts med hyresrätt.

Föreningen köpte huset 1952 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2024-12-31.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om ca 1-2% p.g.a omförhandlingen av tomträttsavtalet som sker 2024. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor i varje hus, belägna i källaren, utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och separata tork samt mangelrum.

I föreningen finns en festlokal som rymmer cirka 40 personer och kan hyras till en kostnad om cirka 300 kr dagtid fram till kl 18.00 och 500 kr kvällstid. En depositionsavgift tas ut om cirka 1 000 kr. Det finns även en bastu och ett hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt samt ett gym som kan nyttjas till en kostnad om ca 400 kr/år. Föreningen har även en övernattningslägenhet med fyra vuxenbäddar som kan hyras till en kostnad om 200 kr per natt. Barnvagnsrum och cykelrum finns i källaren, cykelgarage kan hyras till en kostnad om ca 27 kr/månad. Övernattningslägenheten och gymmet är byggt 2016. Dessa lokaler finns på Köpenhamnsvägen 45.

I föreningen finns en lummig och stor förgård mellan husen. Här finns lekplats, utemöbler, grill och boulebana för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns även cykelställ utanför husen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brftrumman.se

Renoveringar

1996 utfördes en OVK-besiktning.
1997-2000 byttes elledningar, strömbrytare och jordade uttag samt jordade takproppar, doslock och spisuttag. Elstigarna byttes och elcentral sattes in i varje lägenhet.
1998/1999 byttes golvbrunnar och vattenstammar i kök och badrum. Dessutom renoverades tvättstugor.
1999 målades alla trappuppgångar om.
1999/2000 renoverades bastun.
2000/2001 byttes fönstren och de fönster som inte byttes renoverades.
2004 installerades bredband i alla lägenheter.
2005-2009 byttes fläktarna på taket ut till elektroniska fläktar som endast är igång när de behövs.
2008-2010 renoverades ytterfasaden och taket byttes, ny takpapp och nya tegelpannor lades. Samma år renoverades balkonger och miljöhus samt ett cykelgarage byggdes.
2012 målades fönstren. Samma år byttes även stigarledningar i hus 49.
2013 målades källaren och nya värmeväxlare installerades.
2013-2015 utfördes relining på de horisontella delarna av avloppsstammarna. 2014 installerades ny LED-belysning i stolparna längs gångbanorna på gårdarna.
2015 byttes stamventilerna i källaren, samtliga radiatorventiler i föreningen byttes till moderna termostater och bottenavloppen renoverades.
2016 färdigställdes övernattningslägenheten och en OVK-besiktning utfördes. Samma år installerades gruppanslutning av bredband samt gemensam el. Dränering framför hus 49 genomfördes och samtliga WC på källarplan renoverades. Garantibesiktning av tak och fasad utfördes.
2017 byttes ventilationen i butikslokalerna och i garaget. Garaget målades om.
2018 färdigställdes två nya bostadsrätter till försäljning samt relining av avloppsstammarna blev färdiga i hus 49.

Pågående i föreningen är relining av avloppsstammar i hus 47 och renovering av utemiljöerna.

Föreningen planerar att måla fönster i samtliga hus och tar ett hus årligen. Under 2019 målas fönstren i hus 49. Under sensommaren 2019 kommer relining påbörjas i hus 45.
2020 planerar föreningen relining av avloppsstammarna i hus 41 och hus 43.
Föreningen planerar att inom kommande år byta balkongdörrar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Visningar

 • Öppen visning! välkomna!
  Tisdag 20 augusti 18:45 - 19:15

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen