Johanneberg / Göteborg

Palmstedtsgatan 3B

Utgångspris: 2 980 000 kr
TIPSA
Genomgångstvåa i Johannebergs bästa läge!

 • Vackra golv
 • Högt i tak
 • Rymligt kök
 • Fritt läge
 • Genomgående
 • Öppen spis
 • Bubbelbadkar
 • Solig balkong
 • Skolor & barnomsorg
 • Goda kommunikationer
 • Stabil förening
 • Lugn återvändsgata

Välplanerad genomgångstvåa med solig balkong i fritt läge. Bostaden präglas av den öppna spisen, vackra golv och slående ljusinsläppet. Köket är idag inrett för maximal förvaring och arbetsyta men kan med enkelhet göras om för att rymma matplats. Föreningen är stabil, välskött och huset väl omhändertaget. På Palmstedtsgatan bor ni med närhet till lummiga grönområden, Chalmers och med promenadavstånd till Avenyn som erbjuder nöjesliv och flertalet restauranger!

Snabbfakta
Avgift
3611 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
55 kvm
Våning
3 av 6
Utgångspris
2 980 000 kr
Byggnadsår
1938
Planritning
Mäklare

William

Wirtberg

ANSVARIG
MÄKLARE

Genomgångstvåa i Johannebergs bästa läge!

 • Vackra golv
 • Högt i tak
 • Rymligt kök
 • Fritt läge
 • Genomgående
 • Öppen spis
 • Bubbelbadkar
 • Solig balkong
 • Skolor & barnomsorg
 • Goda kommunikationer
 • Stabil förening
 • Lugn återvändsgata

Välplanerad genomgångstvåa med solig balkong i fritt läge. Bostaden präglas av den öppna spisen, vackra golv och slående ljusinsläppet. Köket är idag inrett för maximal förvaring och arbetsyta men kan med enkelhet göras om för att rymma matplats. Föreningen är stabil, välskött och huset väl omhändertaget. På Palmstedtsgatan bor ni med närhet till lummiga grönområden, Chalmers och med promenadavstånd till Avenyn som erbjuder nöjesliv och flertalet restauranger!

Rumsbeskrivning – Palmstedtsgatan 3B

HALL

Parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för enklare möblemang och förvaring i inbyggd garderob.

VARDAGSRUM

Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Plats för matsalsbord och soffgrupp med tillhörande möblemang. Fungerande öppen spis.

KÖK

Parkettgolv och vitmålade väggar med en tapetserad vägg i brun nyans. Köksinredning i vitt och ovan arbetsbänken i ek sitter brunsvart kakel. Köket är utrustat med induktionshäll (Electrolux), varmluftsugn (Electrolux), kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys (Electrolux) samt diskmaskin (Siemens). Förvaring i två skafferier och flera överskåp.

SOVRUM

Laminatgolv och vitmålade väggar. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Förvaring i två platsbyggda garderober och en fristående. Från sovrummet nås bostadens balkong i västerläge.

BADRUM

Svart klinker och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med bubbelbadkar, spegelskåp med belysning, handfat med kommod samt WC. Belysning via infällda spotlights.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

ÖVRIGT

2010 renoverades badrum och samtliga ytskikt 2013 renoverades köket

Fakta – Palmstedtsgatan 3B

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 55 kvm boarea
Våning: 3 av 6
Utgångspris: 2 980 000 kr
Månadsavgift: 3611 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud).
Driftskostnad: 7537 kr/år
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 4 537 kr/år samt hemförsäkring ca 3 000 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt.
Energiprestanda: 127 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 1,484 %, andel av årsavgift 1,4840 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: Brf Palmen
Kommun: Göteborg
Byggår: 1938
Byggnadstyp:
Hiss: Hiss finns
Parkering: Föreningen förfogar över 17 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 684 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 8 garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 1 440 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Bredbandsbolaget (fiber).
Allmänt om föreningen: Brf Palmen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2005. I föreningen finns 59 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adressen Palmstedtsgatan 3A-C.

Föreningen köpte fastigheten 2005 (äger marken).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 455 kr (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.

I föreningen finns två tvättstugor belägna i källaren. Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum.

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 264 kr/månad fr.o.m 1/1-2019 pga Gruppavtal bredband/tv.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfpalmen.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2018-10-16.

Renoveringar

1991 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma tid tilläggsisolerades fasad och samtliga fönster i fastigheten byttes. Under samma år byttes även hissen.
2005 byttes tvättmaskiner i tvättstuga.
2007 byttes ytterligare tvättmaskiner i tvättstuga.
2008 renoverades fasad ytterligare.
2009 energideklarerades fastigheten, balkonger byttes, ventilationen justerades, portar och lås i trappuppgångar sågs över och skalskydd samt elektroniska lås installerades.
2010 målades tak och mur vid parkering renoverades.
2011 installerades nya porttelefoner.
2011-2013 renoverades hissar.
2013 tätades skorstenar.
2014 utfördes byte av värmeväxlare.
2014 utfördes sotning.
2015 byttes handtagen i alla balkongdörrar i trapphusen och låsbrickor byttes ut till entréerna. Samma år utfördes en OVK.
2016 spolades stammarna, byte av torktumlare samt målning av torkrum, element och väggar på våning två.
2016 komplettering av belysning vid parkering samt entréer och automatisk tändning installerades i trapphusen.
2018 genomgång av alla fönster och balkongdörrar (delvis pågående) samt inspektion av alla öppna spisar av räddningstjänsten.

Föreningen planerar att under 2019 renovera trappuppgångar. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Bolånekalkyl

Månadskostnad:

Före skattereduktion:


Räntekostnad
Skatteavdrag
Amortering
Bostadens avgift
Fastighetsavgift
Driftkostnad
Tomträttsavgäld
Kontantinsats:
+ 0 %

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen