KOMMER SNART

Skarpäng / Täby

Svampvägen 12

Föreslagen budstart: 9 995 000 kr
TIPSA

Rymlig familjevilla i populärt område

Snabbfakta
Rum
Boarea
156 kvm
Tomtarea
946 kvm
Föreslagen budstart
9 995 000 kr
Byggnadsår
1980
Mäklare

Adam

Simpson

ANSVARIG
MÄKLARE

Rymlig familjevilla i populärt område

TIPSA

Adam

Simpson

ANSVARIG
MÄKLARE

Rumsbeskrivning – Svampvägen 12

SKARPÄNG

I lugna Skarpäng bor du nära både stad och land. Området är populärt för sin trygga och tysta miljö, till stor del tack vare att den bullriga genomfartstrafiken lyser med sin frånvaro. Skarpäng angränsar till Enebyberg, Ella gård, Ella Park och Sjöberg. Bebyggelsen präglades tidigare av fritidshus, men området utvecklades från 1970-talet till ett modernt bostadsområde med i första hand fristående villor, par-, kedje- och radhus. Området är svårslaget om du uppskattar närhet till natur, strövområden och grönska. Här finns skogsområden, promenadslingor och flera möjligheter för bad och lek. Du har badplatser både vid Rösjön och den lummiga Mörtsjön med fina ställen där ni kan grilla och umgås. Vid Mörtsjön kan du ge dig ut på löpning längs det 2,5 kilometer långa motionsspåret, som ansluter till Enebybergs milslånga elljusspår. Boll- och motionssugna kan med fördel ta sig till Skarpängs IP där det både finns konstgräsplan och bollhall. Du hittar gott om affärer och restauranger i Skarpäng med omnejd. Urvalet är brett, med allt från Ica Rösjöhallen till sushi- eller pizzarestauranger. Har du barn i skolålder finns ett flertal förskolor och grundskolor. I kommunal regi finns grundskolorna Skarpängsskolan för åk 6–9 och Rösjöskolan för åk F–6. I fristående regi finns bland annat Noblaskolan för åk F-9. Skarpängs läge är utmärkt för kommunikationer vidare mot Stockholm, Täby eller Arlanda. Med buss tar du dig smidigt till det närliggande shoppingcentret Täby Centrum eller till Danderyds sjukhus för vidare färd mot t.ex. Stockholm city. Via norrortslänken är Arlanda bara en bilfärd bort.

TÄBY

Täby kommun ligger cirka två mil norr om Stockholm, nära skärgården, innerstaden och Arlanda. I kommunen bor drygt 72 000 invånare. Täby har vuxit snabbt under de senaste decennierna och sedan 1948 har antalet invånare mer än femdubblats. Kommunen har dock kvar sin ursprungliga prägel, med flera orörda grönområden runt knuten. Föreningslivet är stort och rymmer bland annat många idrottsklubbar. Täbys skolor är av mycket god kvalitet visar en granskning av Skolverket. I Täby får man välja skola, och de kommunala skolorna arbetar under samma villkor som privata förskolor och skolor. Även annan omsorgsverksamhet drivs i stor omfattning av privata utförare. Efter kommunvalet 2018 styrs Täby av en allians bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. I Täby verkar över 5 000 aktiva företag. De flesta är mindre företag med verksamhet inom tjänstesektorn, handel och elektronik/IT. Täbys yta omfattar cirka 66 kvadratkilometer och gränsar i söder till Danderyd, i norr till Vallentuna och Österåker, i väster till Sollentuna och i nordväst till Upplands-Väsby. Skogen och vattnet är framträdande i Täby där vi har flera stora grönområden, flera sjöar, en kuststräcka och två av Sveriges största småbåtshamnar. Täbys historia går långt tillbaka och många av de 37 runristningar som finns i trakten vittnar om vikingarnas liv och leverne. Den mest omtalade vikingen var Jarlabanke – en bondehövding som sade sig ”äga hela Täby”.

Fakta – Svampvägen 12

Bostadstyp: Villa
Storlek: , 156 kvm boarea
Tomtarea: 946 kvm
Föreslagen budstart: 9 995 000 kr
Driftskostnad:
Energiprestanda: 69 kWh/kvm och år
Upplåtelseform: Friköpt
Tillträde:

Hus och tomt

Byggår: 1980
Kommun: Täby

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Taxeringsvärde: 5 318 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggnadsvärde: 2 522 000 kr
Markvärde: 2 796 000 kr
Pantbrev: 3 000 000 kr

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen