Centrala Hisingen / Göteborg

Rudenschöldsgatan 15E

Utgångspris: 2 250 000 kr
TIPSA
Renoverat badrum och balkong i västerläge!

 • Renoverat badrum
 • Generös takhöjd
 • Gavelläge
 • Balkong med em- och kvällssol
 • Två rymliga förråd
 • Bredband ingår i avgiften
 • Gästlägenhet i brf
 • I mysiga & populära kvarter
 • Gemensam uteplats med grill
 • Fri parkering på gatan
 • Ca 7 min till Nordstan
 • Närhet till grönområden
 • Hippa restauranger & caféer
 • Närhet till gym

Ljus tvåa belägen högst upp i huset, med balkong där ni kan njuta av solen. Trivsam förening med tillgång till gästlägenhet, innergård med utemöbler och grill samt bredband som ingår i avgiften. Expansivt område med gångavstånd till service, grönområden, flertalet restauranger och mysiga caféer. Kort promenad till Kville Saluhall som erbjuder diverse charkuterier och delikatesser från världens alla hörn. Välkomna på visning!

Snabbfakta
Avgift
3782 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
50 kvm
Våning
2 av 2
Utgångspris
2 250 000 kr
Byggnadsår
1950-1951
Planritning
Mäklare

Michaela

Löfgren

ANSVARIG
MÄKLARE

Renoverat badrum och balkong i västerläge!

 • Renoverat badrum
 • Generös takhöjd
 • Gavelläge
 • Balkong med em- och kvällssol
 • Två rymliga förråd
 • Bredband ingår i avgiften
 • Gästlägenhet i brf
 • I mysiga & populära kvarter
 • Gemensam uteplats med grill
 • Fri parkering på gatan
 • Ca 7 min till Nordstan
 • Närhet till grönområden
 • Hippa restauranger & caféer
 • Närhet till gym

Ljus tvåa belägen högst upp i huset, med balkong där ni kan njuta av solen. Trivsam förening med tillgång till gästlägenhet, innergård med utemöbler och grill samt bredband som ingår i avgiften. Expansivt område med gångavstånd till service, grönområden, flertalet restauranger och mysiga caféer. Kort promenad till Kville Saluhall som erbjuder diverse charkuterier och delikatesser från världens alla hörn. Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning – Rudenschöldsgatan 15E

HALL

Grått laminatgolv i klinkerimitation (plankgolv finns under) och vita väggar. Plats för avhängning.

KÖK

Grått laminatgolv i klinkerimitation (plankgolv finns under) och vita väggar samt en vägg klädd i mönstrad fondtapet. Köksinredning i vitt från Marbodal och ovan arbetsbänken i massivt trä sitter mörkgrått kakel. Köket är utrustat med hällspis (Electrolux, 2017), köksfläkt (Franke, 2012), diskmaskin (Electrolux, 2017) samt kombinerad kyl och frys (Electrolux, 2017). Matplats för cirka fyra personer.

VARDAGSRUM

Grått laminatgolv (plankgolv finns under) och ljusa väggar. Plats för soffgrupp och matsalsbord. Förvaring i en inbyggd garderob. Stort fönster och utgång till balkong i västerläge.

SOVRUM

Grått laminatgolv (plankgolv finns under) och vita väggar. Plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober.

BADRUM

Renoverat 2007 (utfört av fackman). Grått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och dusch med vikbara glasdörrar. Infällda spotlights i taket. Insynsskyddat fönster bidrar med ljusinsläpp.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Fakta – Rudenschöldsgatan 15E

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 50 kvm boarea
Våning: 2 av 2
Utgångspris: 2 250 000 kr
Månadsavgift: 3782 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, Internet (100/10) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).
Driftskostnad: 2724 kr/år
I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll ingår hushållsel ca 1 200 kr/år samt hemförsäkring ca 1 524 kr/år. De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Andelstal: Andel i förening 0,7510 %, andel av årsavgift 0,7510 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Kvillebäcken i Göteborg
Kommun: Göteborg
Byggår: 1950-1951
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: I föreningen finns 49 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/mån. Föreningen förfogar dessutom över 15 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/mån. Det finns även 4 MC-platser i garaget som kan hyras till en kostnad om ca 120 kr/mån. I dagsläget finns det inga lediga parkeringsplatser och det är längre kö till garageplats. I föreningen finns även gästparkering (tillstånd behövs). Fri parkering råder i området. För boende på Godemansgatan 9 gäller boendeparkering som kan ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 138 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering. Via Wallenstam finns möjlighet att hyra garageplats på Fjärdingsgatan 9, Fjärdingsgatan 29, Långängen 11 och Rundbäcksgatan 14. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen besök deras hemsida: www.wallenstam.se/sv/bostader/parkering I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se. Vid Backaplan (NetOnNet) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till: hyra@parkeringstjanst.se för mer information.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via ComHem.
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Kvillebäcken i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1976. I föreningen finns 142 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 16 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4-5, Harald Hjärnesgatan 13-14, 18 och Rudenschöldsgatan 15

Föreningen köpte fastigheten Kvillebäcken 4:7 år 1977 (äger marken). Samma år köpte föreningen husen Kvillebäcken 31:1-31:4, 32:2, 36:4 (tomträtt).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen har en tvättstuga i varje hus belägen på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. I föreningen finns även en övernattningslägenhet, festlokal och cykelrum.

Gemensam gård med grönytor, utemöbler, grill och odlingslotter för medlemmar att nyttja.

Föreningen anordnar gemensam vårstädning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsbkvillebacken.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2019-09-27.

Renoveringar

1986-1987 utfördes en omfattande ROT-renovering av fastigheten.
2010 energideklarerades huset.
2012-2013 renoverades trappuppgångar.
2014-2015 utfördes fuktmätning i föreningens samtliga badrum.
2015 tvättades fasaderna.
2016 sattes nya garageportar in och en fönsterbesiktning genomfördes. Även fläktbyte på tak gjordes och två torktumlare byttes ut.
2018 utfördes en OVK-besiktning och takrenovering.
2019 utfördes åtgärder efter fönsterbesiktningen som genomfördes 2016.

Föreningen kommer påbörja ett större projekt gällande dränering i de flesta av husen, och en förstudie kommer ske. I samband med detta kommer en källarrenovering, på grund av en fuktskada, i en av föreningens fastigheter att utföras. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

 • Bostad såld via Erik Olsson
 • Bostad till salu

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen