Majorna / GÖTEBORG

Kabelgatan 15A

Utgångspris: 4 350 000 kr
TIPSA
Stor genomgångslägenhet med både fransk- och vanlig balkong.

 • Vackert parkettgolv
 • Stamrenoverat badrum
 • Badrum & gäst-WC
 • Flexibel planlösning
 • Sovrum med fransk balkong
 • All el i lägenheten bytt 2018
 • Stora fönsterpartier
 • Grönskande utsikt
 • Varmgarageplats ingår i avgiften
 • Stabil brf
 • Övernattningslägenhet & festlokal
 • Nära kommunikationer till city
 • Närhet till Slottsskogen
 • Insynsskyddat läge
 • Vackra promenadstråk
 • Cykelvägar till city och hav

En fyrarummare som är omgjort till en femrummare. Väldisponerade ytor och ett rymligt kök gör det lätt att trivas och det ljusa läget skapar en trevlig hemkänsla. Här finns stora rum, fina parkettgolv, generösa fönsterpartier, rymlig balkong, fransk balkong och badrum med badkar. Garageplats ingår i avgiften. Ni har inte långt till vare sig Slottskogen eller centrum och i Majorna finns allt ni behöver och lite till. Välkomna på visning!

Snabbfakta
Avgift
5908 kr
Rum
4 rum
Boarea
103,8 kvm
Våning
3 av 4
Utgångspris
4 350 000 kr
Byggnadsår
1967-1970
Planritning
Planritning
Mäklare

David

Lundgren

ANSVARIG
MÄKLARE

Stor genomgångslägenhet med både fransk- och vanlig balkong.

 • Vackert parkettgolv
 • Stamrenoverat badrum
 • Badrum & gäst-WC
 • Flexibel planlösning
 • Sovrum med fransk balkong
 • All el i lägenheten bytt 2018
 • Stora fönsterpartier
 • Grönskande utsikt
 • Varmgarageplats ingår i avgiften
 • Stabil brf
 • Övernattningslägenhet & festlokal
 • Nära kommunikationer till city
 • Närhet till Slottsskogen
 • Insynsskyddat läge
 • Vackra promenadstråk
 • Cykelvägar till city och hav

En fyrarummare som är omgjort till en femrummare. Väldisponerade ytor och ett rymligt kök gör det lätt att trivas och det ljusa läget skapar en trevlig hemkänsla. Här finns stora rum, fina parkettgolv, generösa fönsterpartier, rymlig balkong, fransk balkong och badrum med badkar. Garageplats ingår i avgiften. Ni har inte långt till vare sig Slottskogen eller centrum och i Majorna finns allt ni behöver och lite till. Välkomna på visning!

 • Klippan ett mysigt promenadstråk bort!
  Klippan ett mysigt promenadstråk bort!
 • Café Zenit med Söderlingska Trädgården precis intill!
  Café Zenit med Söderlingska Trädgården precis intill!
 • Old Town
  Old Town
 • Plaskis vid Mariaplan
  Plaskis vid Mariaplan
 • Planritning
 • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.
 • Hitta din drömbostad via

  HittaHem

Rumsbeskrivning – Kabelgatan 15A

HALL

Blått golv av Linoleum och ljus tapet. Här finns plats för avhängning och förvaring i två garderober och fyra överskåp.

VARDAGSRUM

Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, matsalsmöbel samt ytterligare möblemang. Utgång till den inglasade balkongen.

KÖK

Blått golv av Linoleum och målade väggar i vitt. Köksinredning i vitt med bänkskiva i rostfritt stål. Köksutrustningen består av induktionsspis, ugn, köksfläkt, kyl/frys, samt diskmaskin. Matplats för ca 4 personer.

SOVRUM 1

Plastmatta och ljus tapet på väggarna. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring i två garderober. Utgång till balkongen.

SOVRUM 2

Fiskbensparkett och vitmålade väggar. Här finns plats för säng och skrivbord. Fransk balkong.

SOVRUM3

Blått golv av Linoleum och vitmålade väggar. Plats för säng och skrivbord.

SOVRUM 4

Blått golv av Linoleum och tre vitmålade väggar samt en fond vägg i rosa mönster. Plats för säng och skrivbord. Rummet kan även användas som exempelvis kontor.

BADRUM

Grått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar.

GÄSTTOA

Grått klinkergolv och helkaklade vit väggar. Gäst-WC är utrustad med WC, handfat samt spegelskåp.

KLÄDKAMMARE

Finns en klädkammare med ingång från den inre hallen.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

RUMSDISPONERING

4 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 5 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Fakta – Kabelgatan 15A

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 4 rum, 103,8 kvm boarea
Våning: 3 av 4
Utgångspris: 4 350 000 kr
Månadsavgift: 5908 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt varmgarageplats.
Driftskostnad: 4860 kr/år
I angiven driftskostnad för 2 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 2 700 kr/år samt hemförsäkring ca 2 160 kr/år (uträknade enligt schablon). De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning och levnadssätt.
Energiprestanda: 128 kWh/kvm och år
Andelstal: Andel i förening 0,2173 %, andel av årsavgift 0,2173 %
Tillträde: Enligt överenskommelse

Förening och hus

Förening: HSB:s Bostadsrättsförening Blåsut i Göteborg
Kommun: Göteborg
Byggår: 1967-1970
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns ej
Parkering: Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. I de fall det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i avgiften. Dessutom disponerar föreningen över 28 garageplatser och 24 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna som kan hyras till en kostnad av 300-500 kr/månaden. I dagsläget är det kö till dessa parkeringsplatser. Det finns även 22 st avgiftsbelagda gästparkeringar på Blåsutgatan. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem samt Telia Fiber LAN.
Allmänt om föreningen: HSB:s Bostadsrättsförening Blåsut i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1962. I föreningen finns 578 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 14 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Blåsutgatan 1-7 och 2-12, Gröna Gatan 30-36 och 43-71, Jaegerdorffsplatsen 1 A-D samt Kabelgatan 15 A-C.

Föreningen köpte huset 1967-1970 (tomträtt).

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 473 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Föreningen har totalt åtta tvättstugor placerade i källarplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt manglar. I föreningen finns även samlingslokal, övernattningsrum, cykelrum och barnvagnsrum.

Gemensam innergård med grillplats, utemöbler, planteringar och lekplats.

Föreningen anordnar städdagar där medlemmarna tillsammans tar itu med enklare sysslor. Här finns även olika arbetsgrupper som medlemmar frivilligt kan delta i inom trädgård, fritid, miljö m.m.

Föreningen kommer troligen höja avgifterna med ca 2% från 01-07-2020.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: brfblasut.se

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Erik Olsson ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2020-05-06.

Renoveringar

Under 1990-talet byttes samtliga fönster ut.
I början av 2000-talet sågs fasader över på Blåsutgatan, i samband med det byttes tak på Blåsutgatan 1-7 ut. Under samma period renoverades ventilationssystem och tvättstugor totalrenoverades.
2004-2005 totalrenoverades samtliga trappuppgångar.
2008 renoverades hiss på Blåsutgatan 5.
2009 renoverades de sydvästra fasaderna på Gröna Gatans höghus. Under samma år gjordes en OVK-besiktning av ventilationen.
2010 spolades samtliga avloppsstammar och en takombyggnad på Blåsutgatan 3-5 utfördes. Under samma år rengjordes fläktar och ventilationskanaler och luftflöden trimmades in.
2010-2011 utfördes arbete med ytterväggar mot loftgångar, som fick ny isolering och tidsenlig uppbyggnad. Samma period utfördes även skrotning av vissa delar av söderfasader på Blåsutgatan 4-8.
2011 påbörjades omläggning samt reparation av tak på Blåsutgatan 7 och ny konstruktion för vattenavrinning installerades.
2012 moderniserades och datoriserades föreningens undercentraler, ventiler byttes ut och termostater installerades i samtliga radiatorer. Samma åt utfördes en OVK-besiktning av ventilationen samt byggdes ny tvättstuga på Kabelgatan 15.
2012-2013 renoverades loftgångar. Samma period sågs värmesystem och teknisk utrustning över för att få komfortabel värme.
2013 renoverades delar av fasad mot Lilla gatan och fukt i fasad åtgärdades. Samma år fräschades lekplatserna upp och belysning installerades.
2013/2014 sågs värmesystemet och teknisk utrustning över för att få komfortabel värme i alla lägenheter för att effektivt kunna övervaka och styra fjärrvärmen
2014 lades nytt dräneringssystem vid planteringslådor och hängrännor och stuprör byttes. Samma år blev omläggningen av tak som påbörjades år 2011 på Blåsutgatan klart.
2015 färdigställdes renovering och breddning av balkonger, vilket påbörjades 2012. Samma år byggdes nio nya lägenheter på Gröna Gatan 32.
2015-2016 byttes tak, hängrännor samt stuprör på Kabelgatan 15 A-C. I samband med detta gjordes en tilläggsisolering på vinden.
2016-2017 utfördes Etapp 1 av stambyte då arbetet utfördes på Blåsutgatan 1-7 samt Kabelgatan 15 A-C.
2017 slutfördes omläggning av tak samt fasadrenovering på Gröna Gatan 43-71.
2018 slutfördes stambytet samt installation av 3-fas el i samtliga lägenheter.
2019 slutfördes stambytet i föreningens allmänna utrymmen och taglås samt porttelefoner installerades.
2020 installerades nytt tagglås och porttelefon.

Föreningen planerar fasadrenovering på Blåsutgatan 4,6 och 8 som kommer starta under året. Sopnedkasten kommer även sättas igen under året. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Budgivning

Anmäl intresse så kommer vi att kontakta dig när budgivningen startar

Den 6/9 startar den dolda budgivningen. 48 timmar efter visningen kommer den dolda budgivningen övergå till en öppen budgivning. Under den dolda budgivningen publiceras inga bud offentligt. När den dolda budgivningen är avslutad, går de 10 budgivarna med högst bud vidare till en öppen budgivning där buden visas offentligt på www.erikolsson.se.

Budgivning
Att gå med i budgivningen kostar 100 kr som oavkortat går till Friends viktiga arbete mot mobbning. Som tack för att du vill hjälpa oss att hjälpa Friends, får du en biobiljett av SF Bio. Biobiljetten kan användas under ett år på valfri SF Bio-biograf i Sverige (på IMAX tillkommer ett tillägg).

När är det visning av biotvåan?
Öppen visning av objektet med mäklare på plats, söndagen den 10/9 klockan 11:00–14:00 på biograf Rigoletto, Kungsgatan 16. Varmt välkomna!

Tillbaka till toppen