KOMMER SNART

Kungsholmen / Stockholm

Garvargatan 23

TIPSA
Optimalt disponerad - stor balkong i sydväst- utsikt mot Landstingsparken!

 • Genomtänkt lägenhet med kök och vardagsrum i anslutning till varandra. 3 bra sovrum, två badrum och stor inglasad balkong i sydväst. Lugnt avskilt läge intill Riddarfjärden med Kungsholmstorg runt hörnet och gångavstånd till city.

Snabbfakta
Avgift
3665 kr
Rum
4 rum och kök
Boarea
99 kvm
Våning
2 av 6
Byggnadsår
1985
Planritning
Planritning
Mäklare

Daniel

Bergared

ANSVARIG
MÄKLARE

Optimalt disponerad - stor balkong i sydväst- utsikt mot Landstingsparken!

 • Genomtänkt lägenhet med kök och vardagsrum i anslutning till varandra. 3 bra sovrum, två badrum och stor inglasad balkong i sydväst. Lugnt avskilt läge intill Riddarfjärden med Kungsholmstorg runt hörnet och gångavstånd till city.

TIPSA

Daniel

Bergared

ANSVARIG
MÄKLARE

 • Daniel Bergared 0707 987 987
  Daniel Bergared 0707 987 987
 • Mälarpaviljongen
  Mälarpaviljongen
 • Riddarfjärden
  Riddarfjärden
 • Planritning
 • Planritningen är ej skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning – Garvargatan 23

HALL

Välkomnade entré med god plats för avhängning. Klädkammare i anslutning till entrén för ytterkläder och skor. Ekparkett på golv och ljusa väggar.

WC

KÖK

Ljust och trivsamt kök med goda förvaringsmöjligheter samt avställningsytor. Skåpluckor i trä och kakel ovan arbetsbänk i sten. Induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl/frys. Matplats intill stort fönsterparti med en trevlig utsikt mot den grönskande innergården. Ekparkett på golv och ljusa målade väggar.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot gatan. Plats för soffgrupp, mediamöbel samt matsalsbord. Ekparkett på golv och ljusa målade väggar.

BALKONG

Inglasad balkong med en trevlig utsikt mot gatan. Plats för cafébord och växter.

SOVRUM

Stort sovrum med fint ljusinsläpp från fönster. Linoleumgolv och ljusa väggar med mönstrad fondvägg. Plats för dubbelsäng, sängbord samt annan önskad förvaring. Garderob med bra förvaring.

BADRUM

SOVRUM

Ljust och trevligt rum med en härlig utsikt. Grå heltäckningsmatta på golv och ljusa väggar med mönstrad fondvägg. Disponeras i dagsläget som TV-rum men finns plats för säng, sängbord samt skrivbord med stol.

SOVRUM

Underbar utsikt ut mot innergården och fint ljusinsläpp. Ekparkett på golv och ljusa väggar. Disponeras i dagsläget som kontor men finns plats för säng, sängbord samt skrivbord med stol.

ÖVRIGT

Till bostaden hör ett förråd.

Fakta – Garvargatan 23

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 4 rum och kök, 99 kvm boarea
Våning: 2 av 6
Månadsavgift: 3665 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och digital-TV.
Driftskostnad: 6580 kr/år
I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll (2 vuxna) ingår hushållsel ca 4 000 kr/år samt hemförsäkring ca 2 580 kr/år. Samtliga uppgifter är baserade på säljarens uppskattade kostnader. Kostnaderna kan båda vara högre och lägre för ny ägare/boende.
Energiprestanda: Klass C
Andelstal: Andel i förening 0,6695 %
Tillträde:

Förening och hus

Förening: Brf Mullbärsträdet 5
Kommun: Stockholm
Byggår: 1985
Byggnadstyp: Gathus
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 1500 -1 800 kr/månad beroende på storleken på garageplatsen. Det råder kö i dagsläget. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se

Uppvärmning: Fjärrvärme
TV och internet: Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 vilket ger alla boende tillgång till cirka 18 av de vanligaste och populäraste kanalerna. Ytterligare kanaler kan beställas till från Tele2. Alla lägenheter i föreningen är förberedda för anslutning till bredband både genom Tele2 (”Tre hål i väggen”) och Ownit (bredbandsuttag i hallen). Föreningen har ett gruppavtal för bredband med OwnIt, som levererar bredband 100/100 i nätverksuttaget (ofta placerat i hallen).
Allmänt om föreningen:

Brf Mullbärsträdet 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 182 lägenheter varav ca 12 upplåts med hyresrätt. Det finns även 17 hyresrättslokaler/förråd.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Motionsrummet
Föreningen har en påkostat och omtyckt motionsrum som fritt kan utnyttjas av de boende. Motionsrummet finns i källarplanet bredvid tvättstugan för 3D.

Hobbyrum
I fastigheten finns en lokal att användas för de händiga vid sysselsättningar som det kan vara svårt att sköta i den egna lägenheten. Lokalen ligger bredvid grovtvättrummet mellan Kungsholmstorg 11/Garvargatan 15.
Kontakta styrelsen för tillträde. Minderåriga får inte vistas i lokalen utan vuxen.

Tvättstuga finns är placerad på markplan i porten bredvid 3B och är utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Grovtvättstuga finns även placerat på plan -1 som är utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare.

På föreningens innergård finns utemöbler och en en lekplats.

På gården finns cykelställ-

Renoveringar

2009-2010 Installation av nya hissar i alla trappuppgångar.
2010 Beslut om enhetlig färg på markiser och utbyte av befintliga.
2011-2012 Ventilbyten och nya termostater i lägenheter, lokaler och garage.
2013 Utbyte av ventilationssystemet.
2014 Om asfaltering av delar av nedre gården.
2015 Nyckel fritt passersystem för byggnaderna installerades och kameraövervakning i garaget installerades.
2015-2016 Utbyte av samtliga liggande spillvattenrör i källaren.
2016 Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Kungsholmstorg 3A-3B och nytt smidesstaket uppfördes längs tomtgränsen mot Landstingsparken.
2017 Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Kungsholmstorg 9-11 och Garvargatan 15 in mot gården. Ombyggnad av terrasser på Kungsholmstorg 3A-3C och en terrass på Garvargatan 15 och en terrass på Garvargatan 23. Första steget för elbilsladdning i föreningens garage genom installation av grundinfrastruktur och 9 laddplatser, delvis finansierat via Klimatklivet. Genomfört SBA systematiskt brandskyddsarbete.
2018 Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Garvargatan 17-23 in mot gården och Kungsholmstorg 3D-Garvargatan 21 mot Landstingsparken, för att minimera risken för framtida vattenskador. Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Garvargatan 19-21. Utbyte av fönsterytterbågarna till aluminiumprofiler på de två översta våningarna i fastigheten. Brandtätat genomföringar i garage och källarutrymmen. Byggt ut och förbättrat takvärmeanläggningen.
2019 Utbyte takbeläggning längs Kungsholmstorg, renovering av källargångar, ny energisnålare belysning i garage och utanför lägenheter och stamspolning av alla lägenheter och lokaler.
2020 Ombyggnad av terrasser Garvargatan 21 och 23 mot Landstingsparken, ombyggnad till mer energisnål belysning i entréer och tvättstugor, OVK besiktning, brandlarm installerat på övre garageplan, målning av cykelrummen, stamspolning av alla lägenheter på plan 1, ny omarbetad underhållsplan och flytt av plantering vid Kastanjeträdet på nedre gården.
2021 Reparation av pelare i gångvalv utomhus och reparation av pelare i nedre garaget.

Planerade renoveringar:

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen