KOMMER SNART

Kungsholmen / Stockholm

Kungsholmstorg 3D

TIPSA
Hörnlägenhet med stor balkong i förmögen brf i till Riddarfjärden

  • Optimalt disponerad lägenhet med rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort badrum och ljust kök och vardagsrum i samlad planlösning, fönster i två väderstreck och utgång till stor balkong med utsikt ner mot Riddarfjärden och den grönskande öppen innergård. Härligt lugnt läge intill Kungsholmstorg med gångavstånd till city. Välskött brf med mycket bra ekonomi.
  • Ring eller mejla vid intresse, visas efter överenskommelse.

Snabbfakta
Avgift
2309 kr
Rum
2 rum och kök
Boarea
55 kvm
Våning
1 av 6
Byggnadsår
Mäklare

Daniel

Bergared

ANSVARIG
MÄKLARE

Hörnlägenhet med stor balkong i förmögen brf i till Riddarfjärden

  • Optimalt disponerad lägenhet med rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort badrum och ljust kök och vardagsrum i samlad planlösning, fönster i två väderstreck och utgång till stor balkong med utsikt ner mot Riddarfjärden och den grönskande öppen innergård. Härligt lugnt läge intill Kungsholmstorg med gångavstånd till city. Välskött brf med mycket bra ekonomi.
  • Ring eller mejla vid intresse, visas efter överenskommelse.

TIPSA

Daniel

Bergared

ANSVARIG
MÄKLARE

Rumsbeskrivning – Kungsholmstorg 3D

Fakta – Kungsholmstorg 3D

Bostadstyp: Bostadsrätt
Storlek: 2 rum och kök, 55 kvm boarea
Våning: 1 av 6
Månadsavgift: 2309 kr
Driftskostnad:
Energiprestanda: Klass
Andelstal: Andel i förening 0,4206 %
Tillträde:

Förening och hus

Förening: Brf Mullbärsträdet 5
Kommun: Stockholm
Byggår:
Byggnadstyp:
Hiss: Hiss finns
Parkering: I föreningen finns cirka 130 garageplatser fördelade på två plan, som kan hyras till en kostnad om ca 1500 -1 800 kr/månad beroende på storleken på garageplatsen. Det råder kö i dagsläget. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se

Uppvärmning:
TV och internet: Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 vilket ger alla boende tillgång till cirka 18 av de vanligaste och populäraste kanalerna. Ytterligare kanaler kan beställas till från Tele2. Alla lägenheter i föreningen är förberedda för anslutning till bredband både genom Tele2 (”Tre hål i väggen”) och Ownit (bredbandsuttag i hallen). Föreningen har ett gruppavtal för bredband med OwnIt, som levererar bredband 100/100 i nätverksuttaget (ofta placerat i hallen).
Allmänt om föreningen: Brf Mullbärsträdet 5 förvärvade fastigheten 1994 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 182 lägenheter varav ca 12 upplåts med hyresrätt som ska ses som en dold tillgång då när dem blir lediga kan konverteras och säljas som bostadsrätter. Dessutom finns 17 hyresrätts lokaler/förråd och ett stort garage i 2 plan. Skulden endast ca 2000 kr/kvm trots dessa förutsättningar. Det ger hyresintäkter på ca 10,4 Mkr/år i förhållande till de totala räntekostnaderna som endast är på ca 300 000 kr/år. Detta är en förening med enastående ekonomi och mycket välskött fastighet. Senast garaget genomgick en omfattande renovering.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Motionsrummet
Föreningen har en påkostat och omtyckt motionsrum som fritt kan utnyttjas av de boende. Motionsrummet finns i källarplanet bredvid tvättstugan för 3D.

Hobbyrum
I fastigheten finns en lokal att användas för de händiga vid sysselsättningar som det kan vara svårt att sköta i den egna lägenheten. Lokalen ligger bredvid grovtvättrummet mellan Kungsholmstorg 11/Garvargatan 15.
Kontakta styrelsen för tillträde. Minderåriga får inte vistas i lokalen utan vuxen.

Tvättstuga finns är placerad på markplan i Garvargatan 23 och Kungsholmstorg 3B och är utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Grovtvättstuga finns även placerat på plan -1 som är utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare.

På föreningens innergård finns utemöbler och en en lekplats.

På gården finns cykelställ.

I huset finns en återvinningscentral där man kan slänga det mesta av småskräp, tidningar, plast, kartonger, elskrot och mindre möbler.

Renoveringar

2009-2010 Installation av nya hissar i alla trappuppgångar.
2010 Beslut om enhetlig färg på markiser och utbyte av befintliga.
2011-2012 Ventilbyten och nya termostater i lägenheter, lokaler och garage.
2013 Utbyte av ventilationssystemet.
2014 Om asfaltering av delar av nedre gården.
2015 Nyckel fritt passersystem för byggnaderna installerades och kameraövervakning i garaget installerades.
2015-2016 Utbyte av samtliga liggande spillvattenrör i källaren.
2016 Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Kungsholmstorg 3A-3B och nytt smidesstaket uppfördes längs tomtgränsen mot Landstingsparken.
2017 Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Kungsholmstorg 9-11 och Garvargatan 15 in mot gården. Ombyggnad av terrasser på Kungsholmstorg 3A-3C och en terrass på Garvargatan 15 och en terrass på Garvargatan 23. Första steget för elbilsladdning i föreningens garage genom installation av grundinfrastruktur och 9 laddplatser, delvis finansierat via Klimatklivet. Genomfört SBA systematiskt brandskyddsarbete.
2018 Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Garvargatan 17-23 in mot gården och Kungsholmstorg 3D-Garvargatan 21 mot Landstingsparken, för att minimera risken för framtida vattenskador. Utbyte av takbeläggning till gummimattor på Garvargatan 19-21. Utbyte av fönsterytterbågarna till aluminiumprofiler på de två översta våningarna i fastigheten. Brandtätat genomföringar i garage och källarutrymmen. Byggt ut och förbättrat takvärmeanläggningen.
2019 Utbyte takbeläggning längs Kungsholmstorg, renovering av källargångar, ny energisnålare belysning i garage och utanför lägenheter och stamspolning av alla lägenheter och lokaler.
2020 Ombyggnad av terrasser Garvargatan 21 och 23 mot Landstingsparken, ombyggnad till mer energisnål belysning i entréer och tvättstugor, OVK besiktning, brandlarm installerat på övre garageplan, målning av cykelrummen, stamspolning av alla lägenheter på plan 1, ny omarbetad underhållsplan och flytt av plantering vid Kastanjeträdet på nedre gården.
2021 Reparation av pelare i gångvalv utomhus och reparation av pelare i nedre garaget.
2022 Renoverades garaget.

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Budgivning

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen