Lilla Essingen / STOCKHOLM

Primusgatan 81

Föreslagen budstart: 6 600 000 kr
TIPSA
Högt fritt läge. Inglasad balkong i söder.

Mycket ljus och riktigt fin trea mitt i populära Luxområdet. Vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Två bra sovrum varav ett med rymlig klädkammare. Rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Härlig balkong med söderläge och sjöutsikt i tre väderstreck. Högt, fritt läge med utsikt över Luxområdet, Mälaren och Luxviken. Förening med fin, grönskande gård med uteplats och sittmöbler. Sol, bad och vackra strandpromenader utanför huset.

Snabbfakta
Avgift:
5 107 kr
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
76,5 kvm
Våning:
5 av 7
Föreslagen budstart:
6 600 000 kr
Byggnadsår:
2004
Mäklare

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Högt fritt läge. Inglasad balkong i söder.

Mycket ljus och riktigt fin trea mitt i populära Luxområdet. Vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Två bra sovrum varav ett med rymlig klädkammare. Rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Härlig balkong med söderläge och sjöutsikt i tre väderstreck. Högt, fritt läge med utsikt över Luxområdet, Mälaren och Luxviken. Förening med fin, grönskande gård med uteplats och sittmöbler. Sol, bad och vackra strandpromenader utanför huset.

TIPSA

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Rumsbeskrivning - Primusgatan 81

HALL

Möblerbar hall med bra förvaring i kombinerad hatthylla/garderobsvägg.

VARDAGSRUM

Ljust vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier och utgång till balkongen. Modern, platsbyggd bokhylla längs med ena väggen.

BALKONG

Inglasad balkong med söderläge och sjöutsikt i tre väderstreck. Sol från morgon till kväll och fin utsikt mot Luxviken, Mälaren, Gröndal och Långholmen.

KÖK

Stilrent kök med bra arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köksinredning i vitt och bänkskivor av valnöt. Maskinutrustning från 2022/2023 bestående av kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, avfallskvarn, varmluftsugn och mikrovågsugn.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och arbetshörna. Sjöutsikt. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare med Ikeas Pax-inredning. Massor av bra klädförvaring i lådor, hyllor och på stänger.

SOVRUM 2

Sovrum 2 passar perfekt som barnrum eller kontor. Fin utsikt över Luxområdet och sjöutsikt mellan husen.

BADRUM

Stort badrum med dusch. Vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. I badrummet finns dusch med tak- och handdusch, handdukstork, vägghängd WC och handfat. Fina detaljer såsom kalkstenskiva och infällda spotlights vid spegeln. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsbänk med bra skåpförvaring ovanför.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta – Primusgatan 81

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Storlek: 3 rum och kök, 76,5 kvm boarea
Våning: 5 av 7
Lägenhetsnummer: 03563 (1403)
Föreslagen budstart: 6 600 000 kr
Månadsavgift: 5 107 kr
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Andelstal: Andel i förening 2,664 %, andel av årsavgift 2,664 %
Indirekt nettoskuldsättning: 695 241 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiprestanda: 109 kWh/kvm och år
Energiklass: D
Omgivning
Allmänt om området: Luxområdet - Electrolux tidigare industriområde - är ett modernt och synnerligen trevligt område med mycket gemenskap. Utmed strandpromenaden finns flera bryggor för sol och bad. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker!
Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup.
På Lilla Essingen finns tre förskolor: Vita villan, Luxviken och Gunghästen. Närmaste skola är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.
KOMMUNIKATIONER
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt, buss 1 och 56 trafikerar området. Ca fem minuters bussfärd till Fridhemsplan. Tvärbanestation finns på Stora Essingen. SL båtlinje nr 89 avgår från Luxparkens marina. På båten åker man på SL-biljett och den tar dig från Ekerö (Tappström) till Klara Mälarstrand via bl a Lilla Essingen. En mycket uppskattad och trivsam resa!
Bilburna tar sig snabbt ut på Essingeleden.
SERVICE
I Luxområdet finns idag restaurangerna Lux Dag för Dag, Pappas Deli; Lillan på Lillan och en sushirestaurang. För den som är sugen på något sött finns bageriet Pesso som även bakar bröd.
Det finns även en närbutik med generösa öppettider. I området finns också en kemtvätt/skräddare. Gymmet STC har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00.
I de äldre kvarteren på Lilla Essingen finns en ICA butik, café och bageri och ett flertal mindre restauranger.
PARKERING
Det finns ett flertal garage som bostadsrättsföreningarna ansvarar för. För mantalsskriven i området kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Gatu- och Fastighetskontoret på Stockholm Stads hemsida.

Fakta – Brf Essinge Mälarvik

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Ja föreningen äger marken.
Antal lägenheter: 35
Antal lokaler: 3
Allmänt om föreningen: Brf Essinge Mälarvik. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 35 lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Brf Essinge Mälarvik är en välskött förening med god ekonomi.

Föreningen köpte fastigheten 2004 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant.
Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Föreningen har ett cykelrum i källaren samt ett barnvagns- och återvinningsrum på markplan.

Föreningen anordnar gemensam vårstädning varje år samt ett årligt höstmingel på Pappas Deli.

För mer information besök gärna föreningens hemsida;
www.brfessingemalarvik.se
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.brfessingemalarvik.se/
Parkering: Föreningen ingår i en samfällighet där de har tillgång till 14 garageplatser i källargaraget och 10 garageplatser i centralgaraget. Dessa går att hyra till en kostnad om ca 1400 kr/månad i källargaraget och ca 1400 kr/månad i centralgaraget.

I övrigt gäller boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 2004
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till TV och bredband via Com Hem samt Stockholms stadsnät.
Renoveringar
2018 uppgraderades alla säkerhetslösningar i fastigheten.
2019 fastigheten har kontrollerats för radon, OVK genomfördes och byte av samtliga luftfilter för tilluft i lägenheterna. Installerat hjärtstartare i varje port samt målat om utvändiga träfasader på fastigheten och trapphus.
2020 byttes samtliga spiskåpor ut i varje lägenhet.
2021 spolades avloppstammar. Föreningen spolar stammarna vart 5:e år.
Föreningen undersöker fastighetens fasadskick.

Driftkostnader

Totalsumma: 7 500 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 5 000 kr/år
Försäkring: 2 500 kr/år

Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll.

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen