Lilla Essingen / STOCKHOLM

Primusgatan 91

Föreslagen budstart: 4 995 000 kr
TIPSA
Ljus tvåa med högt soligt läge och stor balkong. Möjlig trea!

Ljus och välplanerad tvåa med högt, soligt läge och stor balkong med grillmöjlighet. Sol från lunchtid till sen kväll. Lägenheten kan med enkla medel göras om till en trea. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Hall med bra förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Ljusa fina färger genomgående. Nära gångavstånd till restauranger och caféer på Patentgatan och Primusgatan. Sol, bad och vackra strandpromenader ett par minuter från lägenheten.

Snabbfakta
Avgift:
5 182 kr
Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Rum:
2 rum
Boarea:
62 kvm
Våning:
6 av 7
Föreslagen budstart:
4 995 000 kr
Byggnadsår:
2006
Planritning
Planriting Alternativ planritning
Mäklare

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Ljus tvåa med högt soligt läge och stor balkong. Möjlig trea!

Ljus och välplanerad tvåa med högt, soligt läge och stor balkong med grillmöjlighet. Sol från lunchtid till sen kväll. Lägenheten kan med enkla medel göras om till en trea. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Hall med bra förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Ljusa fina färger genomgående. Nära gångavstånd till restauranger och caféer på Patentgatan och Primusgatan. Sol, bad och vackra strandpromenader ett par minuter från lägenheten.

TIPSA

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

  • Primusgatan 91
    Primusgatan 91
  • Planriting
  • Alternativ planritning
  • Planritningarna är ej skalenliga, avvikelser kan förekomma.

Rumsbeskrivning - Primusgatan 91

ALLMÄNT

Välkomna till denna underbara tvåa med ett högt, fritt läge, sydvästvänd balkong och utsikt över området och Mälaren mellan husen. Sol från lunchtid till sen kväll. Lägenheten kan med enkla medel byggas om till en trea. Se alternativ planlösning.

HALL

Rymlig hall med bra avhängningsytor och plats för arbetshörna. I den inre delen av hallen finns en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

VARDAGSRUM

Mycket ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den härliga balkongen. Fin utsikt över området och sjöutsikt mellan husen. Öppen planlösning mot köket och plats för både sällskapsdel och matdel.

BALKONG

Sydvästvänd balkong med högt läge och sol från lunch till sen kväll. Grillmöjlighet.

KÖK

Stilrent kök i vitt med bra arbetsytor och gott om förvaring. Vitvaror bestående av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn, microugn, vinkyl och fläkt.

SOVRUM

Rymligt sovrum med tre garderober. Gott om plats för dubbelsäng och arbetshörna.

BADRUM

Fint badrum med vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch, handdukstork, toalett och handfatskommod. Här finns även tvättmaskin med praktisk arbetsbänk ovanför.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta – Primusgatan 91

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Storlek: 2 rum, 62 kvm boarea
Våning: 6 av 7
Lägenhetsnummer: 18093 (1503)
Föreslagen budstart: 4 995 000 kr
Månadsavgift: 5 182 kr
Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Andelstal: Andel i förening 0,829 %, andel av årsavgift 0,827 %
Indirekt nettoskuldsättning: 754 129 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiprestanda: 96 kWh/kvm och år
Omgivning
Allmänt om området: Luxområdet - Electrolux tidigare industriområde - är ett modernt och synnerligen trevligt område med mycket gemenskap. Utmed strandpromenaden finns flera bryggor för sol och bad. På den västra delen av ön finns ytterligare ett fint, litet grönområde med badmöjligheter. För dig som gillar att jogga eller promenera finns en mysig gångväg om ca 2 km längs med vattnet runt hela ön. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker!
Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup.
På Lilla Essingen finns tre förskolor: Vita villan, Luxviken och Gunghästen. Närmaste skola är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.
KOMMUNIKATIONER
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt, buss 1 och 56 trafikerar området. Ca fem minuters bussfärd till Fridhemsplan. Tvärbanestation finns på Stora Essingen. SL båtlinje nr 89 avgår från Luxparkens marina. På båten åker man på SL-biljett och den tar dig från Ekerö (Tappström) till Klara Mälarstrand via bl a Lilla Essingen. En mycket uppskattad och trivsam resa!
Bilburna tar sig snabbt ut på Essingeleden.
SERVICE
I Luxområdet finns idag restaurangerna Lux Dag för Dag, Pappas Deli och en sushirestaurang. För den som är sugen på något sött finns bageriet Pesso som även bakar bröd.
Det finns även en närbutik, Tempo, med generösa öppettider. I området finns också en kemtvätt/skräddare. Gymmet, STC har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00.
I de äldre kvarteren på Lilla Essingen finns en ICA butik, café och bageri och ett flertal mindre restauranger.
PARKERING
Det finns ett flertal garage som bostadsrättsföreningarna ansvarar för. För mantalsskriven i området kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Gatu- och Fastighetskontoret på Stockholm Stads hemsida.

Fakta – Brf Essinge Terrass

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 100
Antal lokaler: 3
Allmänt om föreningen: Brf Essinge Terrass består av fyra flerfamiljshus med adresserna Luxgatan 25 och 27 samt Primusgatan 87 och 91. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 3 lokaler uthyrda till ett gym, en yogastudio och en sushirestaurang.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga (Luxgatan 25) samt och en gästlägenhet med WC och dusch (Primusgatan 87, 300 kr/natt). I föreningen finns även cykel- och barnvagnsrum i samtliga hus.

Mellan husen finns en fin innergård med planteringar, utemöbler och lekplats med sandlåda.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.essingeterrass.se/
Parkering: Föreningen disponerar 71 garageplatser i Luxgaraget. Kösystemet administreras av Fastum. Hissen går rakt ner i garaget och det finns tre storlekar att välja mellan: Liten 1 335kr/månad, mellan 1 558kr/månad och stor 1 728kr/månad. I Luxgaraget finns också MC-platser samt särskilda platser med laddstolpar till el-bilar.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 2006
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband (250/100) via Telenor.
Renoveringar
2014 gjordes en OVK-besiktning.
2019 spolades stammarna.
2021 gjordes en OVK-besiktning samt en relining av stammarna.

Planerade renoveringar:
2023 Ta fram en ny energideklaration.

Föreningen följer en underhållsplan. I dagsläget finns inga större planerade underhåll.

Driftkostnader

Totalsumma: 7 500 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 5 000 kr/år
Försäkring: 2 500 kr/år

Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll.

  • Denna bostad
  • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen