Lilla Essingen / STOCKHOLM

Primusgatan 78

Föreslagen budstart: 6 795 000 kr
TIPSA
Toppfräsch trea med sjöutsikt och stor inglasad balkong

Alldeles invid Luxviken och Mälaren ligger denna ljusa trea med härlig sjöutsikt och stor inglasad balkong i sydvästläge. Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot det renoverade köket, två bra sovrum, badrum med tvättmaskin och torktumlare. Klädkammare. En riktigt fin och välplanerad trea med stora fönsterpartier. Sol, bad och strandpromenader precis utanför dörren.

Snabbfakta
Avgift:
4 635 kr
Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Rum:
3 rum
Boarea:
79,5 kvm
Våning:
2 av 6
Föreslagen budstart:
6 795 000 kr
Byggnadsår:
2004
Visningar
 • Visning
  Söndag 11 juni 13:00 - 13:45

  Kontakta mäklaren

Mäklare

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Toppfräsch trea med sjöutsikt och stor inglasad balkong

Alldeles invid Luxviken och Mälaren ligger denna ljusa trea med härlig sjöutsikt och stor inglasad balkong i sydvästläge. Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot det renoverade köket, två bra sovrum, badrum med tvättmaskin och torktumlare. Klädkammare. En riktigt fin och välplanerad trea med stora fönsterpartier. Sol, bad och strandpromenader precis utanför dörren.

Visningar
 • Visning
  Söndag 11 juni 13:00 - 13:45

  Kontakta mäklaren

TIPSA

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Rumsbeskrivning - Primusgatan 78

ALLMÄNT

Ljus och välhållen trea i hjärtat av Lilla Essingen, invid Luxviken och Mälaren. Inglasad balkong, stora fönsterytor, nyslipade parkettgolv och renoverat kök.

HALL

Hall med bra förvaring i garderobsvägg. Intill hallen finns en rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matplats. Här finns utrymme för både soffa och stort matbord. Stora fönster och utgång till balkong med härlig utsikt över Luxviken och Mälarens glittrande vatten.

KÖK

Snyggt kök med gott om skåpförvaring och bra arbetsytor. Rostfri maskinutrustning bestående av kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, ugn och micro.

SOVRUM

Ett stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring bakom skjutdörrar. Ett lite mindre sovrum med utsikt över Luxområdet och Primusgatan.

BADRUM

Stort badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. I badrummet finns badkar, handdukstork, vägghängd toalett och handfat. Fina detaljer såsom stenskiva och infällda spotlights vid spegeln. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och överskåp ovanför.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta – Primusgatan 78

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Storlek: 3 rum, 79,5 kvm boarea
Våning: 2 av 6
Lägenhetsnummer: 2841 (1201)
Föreslagen budstart: 6 795 000 kr
Månadsavgift: 4 635 kr
Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Andelstal: Andel i förening 0,650 %
Indirekt nettoskuldsättning: 501 068 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Energiprestanda: 118 kWh/kvm och år
Omgivning
Allmänt om området: Luxområdet - Electrolux tidigare industriområde - är ett modernt och synnerligen trevligt område med mycket gemenskap. Utmed strandpromenaden finns flera bryggor för sol och bad. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker!
Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup.
På Lilla Essingen finns tre förskolor: Vita villan, Luxviken och Gunghästen. Närmaste skola är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.
KOMMUNIKATIONER
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt, buss 1 och 56 trafikerar området. Ca fem minuters bussfärd till Fridhemsplan. Tvärbanestation finns på Stora Essingen. SL båtlinje nr 89 avgår från Luxparkens marina. På båten åker man på SL-biljett och den tar dig från Ekerö (Tappström) till Klara Mälarstrand via bl a Lilla Essingen. En mycket uppskattad och trivsam resa!
Bilburna tar sig snabbt ut på Essingeleden.
SERVICE
I Luxområdet finns idag restaurangerna Lux Dag för Dag, Pappas Deli, en sushirestaurang och nyöppnade Lillan på Lillan. För den som är sugen på något sött finns bageriet Pesso som även bakar bröd.
Det finns även en närbutik, Tempo, med generösa öppettider. I området finns också en kemtvätt/skräddare. Gymmet, Puls och träning, har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00.
I de äldre kvarteren på Lilla Essingen finns en ICA butik, café och bageri och ett flertal mindre restauranger.
PARKERING
Det finns ett flertal garage som bostadsrättsföreningarna ansvarar för. För mantalsskriven i området kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Gatu- och Fastighetskontoret på Stockholm Stads hemsida.

Fakta – Brf Essinge Brygga

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 159
Allmänt om föreningen: Brf Essinge Brygga. Föreningens adresser är Primusgatan 70, 74, 76, 78, 82 samt 84. Föreningen köpte fastigheten 2003 och äger marken.

Föreningen har två vackra innergårdar. Gemensam tvättstuga finns i port 78 utrustat med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren i varje hus. I port 74 finns även en gemensamhetslokal, hobbyrum, gästlägenhet samt bastu. I anslutning till port 78 finns grovsoprum. Kajak/kanot-plats kan hyras i mån av plats till en kostnad om ca 100 kr/månad. Föreningen anordnar höst- och vårstädning.

Besök gärna föreningens hemsida http://www.essingebrygga.se
Parkering: I föreningen finns 25 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 1 400 kr/månad. I dagsläget är det många års kö till platserna. Föreningen äger även i samfällighetsform ett garage "Luxgaraget" på Luxgatan 17 där man disponerar över 86 platser, plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad. Fastum administrerar detta garage. Det är även möjligt att korttidsparkera i gränderna mellan husen i max 30 minuter, med P-skiva och parkeringstillstånd. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information se; www.stockholm.se.
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 2004
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och Telenor samt bredband via Telenor (fiber, 250 mbit/sek).
Renoveringar
2009 genomfördes garantiarbeten på fasad.
2010 spolades samtliga V/A-stammar.
2011 målades samtliga entréer samt genomfördes en radonmätning med godkänt resultat.
2012 genomfördes ytterligare garantiarbeten på fasaden och föreningens två innergårdar färdigställdes.
2013 målades gästlägenheten om och en del möbler byttes ut. OVK-besiktning av ventilationen utfördes och hissarnas belysning byttes ut till LED-belysning. Alla garantiarbeten var avklarade i mars - större delen gällde fasadskador.
2014 byttes flera träd ut. Hissgolv i portarna 70, 74, 78 samt 84 byttes ut.
2015 utfördes fortsatt arbete med föreningens grönområden, fastsättning av plåtar balkonger och stamspolning.
2017 inglasades ca 50 balkonger efter erhållet bygglov. Ytskikten i soprum, källargång, trapphus och entréer renoverades. Nya cykelställ monterades utanför port 74 och 82. Laddplatser för el installerades i stora garaget.
2018 byttes låssystemen till tvättstuga och ytterdörrar.
2019 installerades ett nytt bokningssystem för tvättstugan samt gästlägenheten, samlingslokalen och bastun.
2020 genomfördes OVK.
2021 monterades varningsljus utanför garageporten till föreningens garage. Nytt möblemang och nya textilier köptes in till föreningens gästlägenhet.
2022 spolades samtliga V/A-stammar och golvet i garaget renoverades.

Planerade renoveringar:
Fasadrenovering kommer att ske med start hösten 2024.

Driftkostnader

Totalsumma: 7 500 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 5 000 kr/år
Försäkring: 2 500 kr/år

Driftkostnaden är beräknad på 1 persons hushåll.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen