Lilla Essingen / STOCKHOLM

Luxgatan 21

Föreslagen budstart: 2 995 000 kr
TIPSA
Välplanerad tvåa med stor uteplats

Välplanerad och ljus tvåa med stor uteplats. Lugnt läge mot föreningens fina innergård. Ljust och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matplats. Fint sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Snyggt badrum med tvättmaskin. Närhet till sol, bad, caféer och restauranger på Primusgatan och Patentgatan.

Snabbfakta
Avgift:
3 484 kr
Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Rum:
2 rum
Boarea:
44 kvm
Föreslagen budstart:
2 995 000 kr
Byggnadsår:
2006
Visningar
 • Visning
  Söndag 8 oktober 12:00 - 12:45

  Kontakta mäklaren

Mäklare

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Välplanerad tvåa med stor uteplats

Välplanerad och ljus tvåa med stor uteplats. Lugnt läge mot föreningens fina innergård. Ljust och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matplats. Fint sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Snyggt badrum med tvättmaskin. Närhet till sol, bad, caféer och restauranger på Primusgatan och Patentgatan.

Visningar
 • Visning
  Söndag 8 oktober 12:00 - 12:45

  Kontakta mäklaren

TIPSA

Leif

Östlund

ANSVARIG
MÄKLARE

Rumsbeskrivning - Luxgatan 21

HALL

Hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skoförvaring. Längre in i lägenheten finns en rymlig klädkammare.

VARDAGSRUM

Ljust vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterytor. Öppen planlösning mot kök och matplats.

KÖK

Fint kök och matplats i öppen planlösning mot vardagsrum. Bra förvaringsmöjligheter och arbetsbänkar av trä. Maskinell utrustning bestående av spis, fläkt och kyl/frys.

SOVRUM

Bra sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Utgång till den fina uteplatsen.

UTEPLATS

Sydvästvänd uteplats mot föreningens nyrenoverade gård. Plats för matbord, grill och solstolar.

BADRUM

Snyggt badrum med vitt kakel på väggarna och grönt klinkergolv med värme. Duschplats, toalett, handfatskommod och badrumsskåp. Tvättmaskin med praktisk arbetsbänk och skåpförvaring ovanför.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett källarförråd.

ÖVRIGT

Hos föreningen är lägenheten angiven som ett rum och kök.

Fakta – Luxgatan 21

Bostadstyp: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm
Storlek: 2 rum, 44 kvm boarea
Lägenhetsnummer: 14042 (1002)
Föreslagen budstart: 2 995 000 kr
Månadsavgift: 3 484 kr
Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV och Bredband
Andelstal: Andel i förening 0,470 %, andel av årsavgift 0,472 %
Indirekt nettoskuldsättning: 562 913 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Omgivning
Allmänt om området: Luxområdet - Electrolux tidigare industriområde - är ett modernt och synnerligen trevligt område med mycket gemenskap. Utmed strandpromenaden finns flera bryggor för sol och bad. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker!
Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup.
På Lilla Essingen finns tre förskolor: Vita villan, Luxviken och Gunghästen. Närmaste skola är Klastorpsskolan i Mariebergsområdet.
KOMMUNIKATIONER
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt, buss 1 och 56 trafikerar området. Ca fem minuters bussfärd till Fridhemsplan. Tvärbanestation finns på Stora Essingen. SL båtlinje nr 89 avgår från Luxparkens marina. På båten åker man på SL-biljett och den tar dig från Ekerö (Tappström) till Klara Mälarstrand via bl a Lilla Essingen. En mycket uppskattad och trivsam resa!
Bilburna tar sig snabbt ut på Essingeleden.
SERVICE
I Luxområdet finns idag restaurangerna Lux Dag för Dag, Pappas Deli, Lillan på Lillan och en sushirestaurang. För den som är sugen på något sött finns bageriet Pesso som även bakar bröd.
Det finns även en närbutik med generösa öppettider. I området finns också en kemtvätt/skräddare. Gymmet STC har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00.
I de äldre kvarteren på Lilla Essingen finns en ICA butik, café och bageri och ett flertal mindre restauranger.
PARKERING
Det finns ett flertal garage som bostadsrättsföreningarna ansvarar för. För mantalsskriven i området kan tillstånd för boendeparkering ansökas om hos Gatu- och Fastighetskontoret på Stockholm Stads hemsida.

Fakta – Brf Essinge Park

Äkta/oäkta förening: Äkta
Äger föreningen marken: Äger.
Antal lägenheter: 150
Antal lokaler: 5
Allmänt om föreningen: Brf Essinge Park består av 150 lägenheter fördelade på sju huskroppar med adresserna Luxgatan 15, 19, 21 och 23 samt Patentgatan 1-11. De flesta av föreningens hus färdigställdes 2006, undantaget är det fristående huset i hörnet på Luxgatan som ursprungligen är från 1909 men byggdes om till bostäder 2005. Föreningen äger marken.

Föreningen har fem hyreslokaler som hyrs ut till bland annat Stockholms stad (förskola), Bageri Pesso, matbutiken Food Store samt kontor.

Föreningen har två gemensamma tvättstugor, belägna på Patentgatan 5 och Luxgatan 19. Tvättstugorna renoverades 2022. Dessa är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och en mangel. I föreningen finns även en övernattningslägenhet på Patentgatan 1 som kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/natt. Det finns även cykel- och barnvagnsrum samt ett återvinningsrum för allt utom för miljöfarligt avfall.

I början av mars 2023 höjdes månadsavgifterna med 18%.

Föreningens hemsida: www.essingepark.com
Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.essingepark.com
Parkering: Föreningen har ca 105 garageplatser via garagesamfälligheten Luxgaraget. Här finns även plats för el-bilar. Föreningens medlemmar har förtur till dessa. Några få platser hyrs ut externt och sägs upp när medlem vill ha plats (1 månads uppsägningstid). Platserna går att hyra till en kostnad om 960 kr - 1 280 kr beroende på storlek. För mer info se https://www.luxgaraget.se. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se
Överlåtelseavgift och pantsättning: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Hus
Byggår: 2006
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Hiss: Hiss finns
Uppvärmning: Fjärrvärme
Tv och internet: Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och till bredband via Bahnhof.
Renoveringar
2016 spolades stammarna.
2018 utfördes OVK-besiktning av ventilationen. Bygglov för inglasning av balkong. Tvättstugorna sågs över. En lokal konverterades till föreningslokal.
2020 blev OVK-besiktning av ventilationen klar.
2021-2023 Fasadrenovering

Föreningens byggnader har precis genomgått en fasadrenovering. Det är ett garantiarbete som JM bekostar. Markarbeten kvarstår innan det är helt klart.

Driftkostnader

Totalsumma: 10 343 kr/år

I driftkostnaden ingår följande:
El: 8 000 kr/år
Försäkring: 2 343 kr/år

Driftkostnaden är beräknad på 2 personers hushåll.

 • Denna bostad
 • Bostäder till salu via Erik Olsson

En riktigt lyckad

bostadsaffär

När du hittat ditt drömboende hjälper vi dig gärna att sälja din nuvarande bostad. För oss är det viktigt att du känner dig trygg både när du köper och säljer bostad via Erik Olsson. Därför är våra mäklare bland de vassaste och mest engagerade i branschen. Vi anstränger oss gärna lite extra för att din bostadsförsäljning ska bli perfekt. Hos oss får du en riktigt lyckad bostadsaffär – och bäst betalt.

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Intresseanmälan

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen