Fem anledningar att värdera bostaden

Det finns många anledningar till att värdera om bostaden. Gemensamt för dessa är att du kan spara mycket pengar genom att boka in en omvärdering av din bostad med din lokala mäklare. Vi har samlat fem tillfällen då det finns anledning att få ett nytt värde på ditt hem.1. Du ska köpa en ny bostad

För dig som ska köpa en ny bostad är det viktigt att veta vad din nuvarande bostad är värd innan. Då vet du vilken budget du måste hålla dig inom i jakten på ditt nya hem.

2. Du vill få lägre ränta av din bank

Om du gör en ny värdering av din bostad kan den få ett högre värde. Då får du en lägre belåningsgrad som i sin tur kan ge dig lägre ränta i en förhandling med banken. Särskilt om du funderar på att binda dina lån är det värdefullt att få ner räntan eftersom du får rabatten under hela lånets bindningstid.

3. Du vill ha lindrigare amorteringskrav

Genom att göra en omvärdering av din bostad kan du få ett högre värde på bostaden, vilket i sin tur kan leda till att du får lindrigare amorteringskrav från din bank. Man kan förnya värderingen som ligger till grund för amorteringskravet vart femte år. Har du gjort om- eller tillbyggnader alternativt större renoveringar kan du göra en ny värdering tidigare.

4. Du vill belåna din bostad

Planerar du att göra en större renovering i hemmet som kräver ett ytterligare lån? Då är det en god idé att värdera om bostaden. Tack vare ett högre värde på bostaden får du bättre villkor om du vill belåna hemmet till renovering eller annat.

5. Du vill hjälpa barnen att köpa en bostad

För dig som är förälder kan en högre värdering göra att du kan belåna din egen bostad ytterligare för att hjälpa dina barn att köpa en bostad. Då får du lägre ränta och bättre lånevillkor än vad dina barn hade fått.

Du kan med andra ord spara mycket pengar genom att boka en fri värdering med våra mäklare redan idag. Låt oss hjälpa dig!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen