Förbered ditt hem inför försäljning

Passa på att förbereda ditt hem inför en kommande försäljning! Det är nu ljuset, naturen och omgivningarna är som absolut vackrast. Bjud gärna in oss på en kostnadsfri värdering så kan vi ge tips på hur din bostad kan framhävas på bästa sätt. Genom att vara väl förberedd maximerar du möjligheten att få bäst betalt för din bostad. Vi bjuder på fem tips för hur du lyckas!

 

Funderar du på att sälja din bostad? Kontakta oss för en fri värdering så kan vi ge skräddarsydda tips för hur just din bostad blir säljklar. 

BOKA FRI VÄRDERING

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Rensa bostaden

Ett första tips är att rensa ur bostaden ordentligt för att skapa känslan av att hemmet är luftigt och rymligt. Det blir enklare för spekulanterna att föreställa sig att de ska bo där själva om personliga föremål har plockats bort så som fotografier och schampoflaskor. Våra mäklare erbjuder även skräddarsydda tips på enkla åtgärder som höjer värdet på din bostad och gör den lättare att sälja.

Styling

Det viktigaste är att städa bostaden grundligt inför fotografering och visning. Låt basen gå i en neutral ton som passar de flesta i smaken och addera gärna ljusa textilier. Krukväxter och snittblommor får hemmet att kännas mer levande. Se till att krukväxterna är duschade och plocka av vissna blad mm. Vill du ha fler tips om styling kan du läsa mer här.

Fotografering

Bilderna är väldigt viktiga för att få din bostad att sticka ut i flödet så att spekulanterna kommer på visningen, oavsett om bilderna är på Hemnet eller i sociala medier. Tack vare att ljuset och naturen är så vacker just nu kommer bostadsbilderna att bli väldigt fina. Våra fotografer och redigerare är experter på att visa din bostad från dess bästa sida.

Besiktning

Om du ska sälja ett hus är det viktigt att det är besiktat i god tid före försäljningen. Våra mäklare hjälper dig att ta fram en åtgärdsplan för att avhjälpa eventuella brister som presenteras för visningsbesökarna. Då känner sig potentiella budgivare tryggare genom att de får lättare att beräkna vad renoveringen kommer att kosta innan de ger sig in i en budgivning. En trygg spekulant är ofta villig att betala mer.

Välj en mäklare med ett upparbetat spekulantregister

Våra mäklare är lokala experter och har tillgång till ett brett kontaktnät med aktuella spekulanter som kan vara nästa köpare till just din bostad. Det kan vara någon som nyligen har förlorat en tidigare budgivning som de kontaktar när det dyker upp en liknande bostad och bjuder in till en VIP-visning. Dessutom tipsar våra mäklare varandra om bostäder de har till salu för att fånga upp ännu fler intressenter.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Kontakta oss för en fri värdering:

JAG VILL BLI KONTAKTAD
Få koll på bostadsmarknaden!
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag:

Tillbaka till toppen