Höstens bostadstrender

Trendstefan berättar hur bostäderna påverkas när Coronan gör att vi vistas mer i hemmet, som dessutom måste vara en säker plats där man kan utföra många sysslor.

Hallen

Coronan och pademin har fått oss att inse att världen utanför är full av läskiga bakterier och virus. Som konsekvens, räkna med att hallen kommer bli det nya fokusområdet. Som en "airlock" i en rymdstation. Här ska man tvätta händerna, desinficera mobiltelefoner eller ta emot nätshoppade produkter. Hallen kommer absolut bli en helt ny zon som vi vill investera i.

Höstens bostadstrender

Växter ger hälsa

I vår fascination för hälsa kommer vi inse att gröna växter är fantastiskt för luften i rummet. Bäst av alla är gullranka. Krukväxten är så pass effektiv att rena luften att NASA funderar på att skaffa plantor som man kan ta med på rymdskepp. Skaffa en grön kärlek redan idag.

Växter ger hälsa

Mindre rum

Pandemin får enorma konsekvenser för många delar av samhället, men också hemmet. Många av oss kommer arbeta hemifrån den här hösten - och kanske längre. Vad får det för konsekvenser för hur våra hem utvecklas? En av tankarna som cirkulerar är att vi kommer ha mindre öppna ytor hemma och fler rum som går att stänga. Om man är två vuxna med två barn som tvingas arbeta hemma - då behövs fler rum som man kan stänga in sig i. Umgänge på stora öppna ytor får helt enkelt stryka på foten för effektiva mindre arbetsrum.

Trendstefan är en av Sverige mest välkända trendspanare som syns regelbundet i tv, radio och tidningar. Du kan följa honom på Instagram för att få de senaste spaningarna: @trendstefan

Tillbaka till toppen