"Jag har alltid satt tydliga målbilder"

I vår nya artikelserie får du varje vecka lära känna en medarbetare på Erik Olsson Fastighetsförmedling lite närmare. Först ut är mäklaren Claudia Allerholm.


Hej Claudia! När jag började på Erik Olsson i höstas trodde jag att du var en av de som hade jobbat här längst, men du har bara jobbat som mäklare sedan 2018. Hur har du lyckats etablera dig så snabbt?
– Jag tror det är för att jag har en hög yrkesstolthet och är extremt tävlings- och målinriktad. Jag har alltid satt tydliga målbilder för mig själv och sett till att jobba hårt för dem i kulissen.

Du har återkommande väldigt nöjda kunder, vad är framgångsreceptet?
– Jag är väldigt ärlig, transparent och rak vilket jag upplever uppskattas av många kunder. Särskilt viktigt när det är mycket känslor och stora köpeskillingar involverade. Jag uppmuntrar mina säljare att ställa alla frågor, högt som lågt, så att de inte bär på en fundering som kanske kan tydliggöras eller anpassas efter deras önskemål. Jag skräddarsyr mina strategier kring varje enskild säljare och bostad.

Ditt fokusområde är Vasastan, vad är det bästa med området?
– Jag gillar bekvämligheten med att ha nära till allt, till vattnet vid Kungsholmen, nära Vasaparken och nära ett brett kommunikationsnät. Överlag är det en väldigt vacker stadsdel!

Finns det detaljer i ditt dagliga arbete som gör dig till en bättre mäklare?
– Jag började som mäklarassistent 2013 och har därför levt nära mäklarvardagen under en väldigt lång tid. Det har gjort att jag alltid kvalitetssäkrar mina rutiner. Jag undviker att skapa fördröjningar i processen genom att ha svar på de frågor jag vet är mest sannolika att dyka upp. Genom min tydliga struktur har jag en hög kapacitet att finnas tillgänglig och närvarande för mina kunder såväl som deras spekulanter.

Kan du logga ut helt och ta ledigt?
– I början var jag sämre på det. Nu blockerar jag i kalendern från klockan 15 på fredagen och hela lördagen. Jag behöver väldigt kort återhämtningstid. En anledning kan vara för att jag är bra på att särskilja på sak- och personfrågor, jag går inte och oroar mig i onödan.

Vad tycker du om företagskulturen på Erik Olsson?
– Jag flyttade upp från Erik Olssonkontoret i Göteborg där hade vi en väldigt familjär stämning, vi kramades ofta. Jag var något orolig för att det skulle vara ett hårdare klimat i Stockholm, men jag har verkligen känt mig välkommen till Stockholmskontoret. Flera personer i organisationen har även blivit stöttepelare och vänner privat.

I julas checkade du ut och flög till San Diego, berätta mer!
– Jag reste till La Jolla i San Diego där min moster bor sedan flera år tillbaka. Det var jättehärligt. Första semestern under 2019 och den spenderades med att gå promenader, äta tacos och umgås med familjen. Jag var helt ledig under 2,5 vecka och kom tillbaka med ny energi, nästan rastlös!

Kort om Claudia Allerholm:

Ålder: 26 år.
Yrke: Mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling.
Bor: Östermalm.
Bästa egenskaper: Ärlig, lojal och tar till mig konstruktiv kritik på ett bra sätt.
Fritidsintressen: Älskar båtliv, naturpromenader och resor.
Framtidsdröm: Det skulle vara kul att arbeta med någon form av ledarskap i framtiden. Men jag planerar för fem år i taget och än är jag inte klar med det här!

Kontakta Claudia om du vill göra en lyckad affär!

Tillbaka till toppen