5 tips för att inreda dina fönster som ett proffs

 

1. Kom ihåg att olika rum har olika funktioner. Ett litet kök kanske inte bör ha mycket gardiner alls med tanke på eventuellt os. I sovrummet får det däremot gärna vara mycket textilier som skapar mysfaktor och kanske något som blockerar ljuset. För att mörklägga finns det olika alternativ såsom mörkläggningsgardiner, persienner eller rullgardiner. 

2. Anpassa inredningen efter fönstertyp och storlek. En bred och stor fönsterbänk ger mer plats att fylla men ställer också högre krav eftersom det lätt ser tomt ut. 

3. Försök undvika perfekt symmetri. Variera prydnadssaker och krukväxter med olika höjd och typ av saker. Använd gärna böcker, tidningar eller fina askar för att bygga på höjden.

4. Tänk på ljusinsläppet och vilket väderstreck fönstren vetter åt, särskilt med tanke på eventuell belysning och krukväxter.

5. Häng gardinerna högt. Vill du lura ögat till att få rummet att kännas högre i tak är ett tips att hänga gardinerna så högt upp det går och gärna låta dem gå en bit utanför karmen på bredden för att få fönstren att kännas större.

Alla bilder: My Window 

 

Tillbaka till toppen