Det finns många fördelar med att sälja bostaden på sommaren

Sommar, sol och surfande efter drömbostaden! Så ser många semesterfirares vardag ut runt om i landet. Därför kan det vara en riktigt lönsam affär att sälja bostaden på sommaren. Vi berättar om flera anledningar till att det kan vara bra att sälja bostaden när alla är lediga!

Att det skulle vara svårt att sälja sin bostad under sommaren är en gammal myt som lever kvar än. Flera mäklare menar att de har gjort några av sina bästa försäljningar sommartid eftersom konkurrensen är mindre. Enligt en undersökning från Hemnet är villautbudet 30 procent lägre i juli än i maj och utbudet av bostadsrätter minskar ännu mer. Många bostäder som är till salu på sommaren är dessutom sådana som inte sålts vid tidigare försök. Det är alltså inte bara färre bostäder som du konkurrerar med på sommaren, ofta är de lite svagare bostäder också.

Kontakta oss om du vill veta mer!

KONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Mindre konkurrens och uppkopplade köpare som har tid

Under sommaren finns färre objekt ute på marknaden, vilket gör konkurrensen mindre. Ett lägre utbud brukar leda till högre försäljningspris.

Flera undersökningar visar att folk fortsätter att vara lika uppkopplade under semestern som när de arbetar. Många är inne på Hemnet så de kan se bostaden du säljer. Under semestern har folk också mer tid att leta efter sitt drömboende. Trots att det är färre som letar bostad aktivt på sommaren minskar utbudet mer än efterfrågan på ett sätt som gör nettoförändringen gynnsam för den som skall sälja sin bostad.

Fem fördelar med att sälja bostaden under sommaren

Uteplatsens storhetstid

En balkong eller uteplats med inbjudande sittplatser och härliga växter är en bonus när du säljer sommartid. Det blir en naturlig samlingsplats och ett extra rum att njuta av under sommaren. Om uteplatsen är inbjudande är det lätt för visningsbesökarna att föreställa sig hur härligt det är att njuta av en kopp kaffe på morgonen, skön läsning i solen på dagen eller en kvällsdrink. 

Sälja bostad under sommaren

Vackert väder & glada människor

Det fina vädret på sommaren gör bostäderna mer inbjudande. Dessutom är många mer positivt inställda och mindre stressade under sommaren. Om bostadsbilderna tas sommartid är det större chans att få till naturligt blå himmel och vackert solljus som letar sig in i rummen. 

Studenter söker bostad

Många studenter får antagningsbesked i mitten av juli. Det sätter i gång ett aktivt boendesökande. Har du en liten bostad i en studentstad kan det löna sig att sälja lägenheten på sommaren. Många ser även hösten som en nystart och börjar leta boende redan under semestern inför flytt till en ny stad eller ett nytt område efter sommaren.

5 skäl till att sälja bostaden på sommaren

1. Utbudet är lägre, vilket leder till mindre konkurrens.

2. Folk är lika uppkopplade och har mer tid att leta på semestern.

3. Har du en bostad med uteplats är den extra attraktiv sommartid. 

4. Fint väder och mindre stress skapar en positiva stämning på visningarna. 

5. Många studenter söker nytt boende efter antagningsbeskeden i juli. 

Funderar du på att sälja din bostad i sommar? Kontakta våra kunniga mäklare redan idag så berättar vi mer om hur utbudet och efterfrågan ser ut där just du bor!

Tillbaka till toppen