Fem fördelar med att sälja bostaden under sommaren

Sommar, sol och mobilscrollande efter drömbostaden! Så ser många semesterfirares vardag ut runt om i landet. Att sälja bostaden nu kan därför vara en riktigt lönsam affär. Vi ger dig fem smarta anledningar att sälja bostaden när alla är lediga!

Att det skulle vara svårt att sälja sin bostad under sommaren är en gammal myt som lever kvar än. Flera mäklare menar att de har gjort några av sina bästa försäljningar sommartid eftersom konkurrensen är mindre. Enligt en undersökning från Hemnet är villautbudet 30 procent lägre i juli än i maj och utbudet av bostadsrätter minskar ännu mer. Bor du i en attraktiv bostadsrätt i en storstad så finns det stora chanser att lyckas med andra ord. 

Fem fördelar med att sälja bostaden under sommaren

Mindre konkurrens 

Under sommaren finns färre objekt ute på marknaden, vilket gör konkurrensen mindre. Ett lägre utbud kan också leda till högre försäljningspris. En nackdel kan däremot vara att intressenter är bortresta och inte har möjlighet att komma på visningen. För dig som ska köpa en bostad i samma veva som du säljer kan det vara svårt att hitta något nytt, just på grund av det låga utbudet.

Ledig och uppkopplad!

Flera undersökningar visar att folk fortsätter att vara lika uppkopplade under semestern som när de arbetar. Och Hemnet-appen går varm i mångas telefoner. Det är självklart en fördel för dig som ska sälja att så många som möjligt ser ditt objekt. Under semestern har folk också mer tid att leta efter sitt drömboende. 

Uteplatsens storhetstid

En balkong eller uteplats med inbjudande sittplatser och härliga växter är en bonus när du säljer sommartid. Det blir en naturlig samlingsplats och ett extra rum att njuta av under sommaren. Folk kan enkelt föreställa sig själva njuta av en kopp kaffe på morgonen eller en kvällsdrink med vännerna där.

Sälja bostad under sommaren

Vackert väder & glada människor

Det härliga vädret gör folk mer motiverade att gå på visning än om det ösregnar. Dessutom är människor generellt sett mer positivt inställda under sommaren. Om bostadsbilderna tas sommartid är det större chans att få till blå himmel och vackert solljus som letar sig in i rummen. 

Studenter söker bostad

Många studenter får antagningsbesked i mitten av juli, vilket kan sätta igång ett aktivt boendesökande. Har du en etta i en storstad kan det löna sig att sälja lägenheten nu. Många ser även hösten som en nystart och börjar leta nytt jobb och boende under semestern.

5 skäl till att sälja bostaden på sommaren

1. Utbudet är lägre, vilket leder till mindre konkurrens.

2. Folk är lika uppkopplade och har mer tid att leta på semestern.

3. Har du en bostad med uteplats är den extra attraktiv sommartid. 

4. Fint väder lockar fler till visningarna och folk är generellt mer positiva under sommaren. 

5. Många studenter söker nytt boende efter antagningsbeskeden i juli. 

Funderar du på att sälja din bostad i sommar? Kontakta våra kunniga mäklare redan idag så berättar vi mer om hur utbudet och efterfrågan ser ut där just du bor!

Tillbaka till toppen