”Jag trivs absolut bäst där jag är idag på Erik Olsson”

Adam Simpson startade sin karriär som fastighetsmäklare för 14 år sedan och har sedan dess sålt ett hundratals bostäder. Många av hans försäljningar är återkommande kunder som uppskattar att han är en god lyssnare och gör allt för att kunden ska bli nöjd. ”Det är viktigt att tänka långsiktigt. En nöjd köpare kan bli säljare en vacker dag”, säger Adam Simpson.

Adam Simpson kommer ursprungligen från Gävle och flyttade hit för 14 år sedan och under de första åren arbetade han på Lidingö. På den tiden såg bostadsmarknaden inte så ljus ut. 2008 kom finanskrisen och han hade ett par tuffa år i starten. Enligt honom själv var det bra att hans karriär startade just då. Tack vare det har han fått lära sig att kämpa och hålla ut. '– Jag började som mäklare under en tuffare period, vilket var väldigt nyttigt. När det sedan vände blev det mycket enklare. Det hade varit svårare om det var tvärtom, som man har hört andra mäklare varit med om. Jag tror också som alla säger, att det är viktigt att härda ut de första tre åren. Lyckas man med det blir man oftast kvar som mäklare.

När han och hans familj skulle skaffa hus föll valet på Täby. Då fastnade han för både Täby som område och marknad att jobba i. Under större delen av sin mäklarkarriär har Adam varit egenföretagare. Han trivs bäst när han kan får arbeta med frihet under ansvar. Han har följt Erik Olsson Fastighetsförmedlings utveckling under ett par år och varit i kontakt med Erik Olsson själv. Men det var först när han fick ett erbjudande av franchisetagaren Martin Chruzander som alla bitarna för på plats.
– Det var tack vare Martin jag blev intresserad. Han är en franchisetagare och stack ut från det traditionella på ett positivt sätt och kommer inte från mäklarbranschen själv. När jag senare träffade regionchef Maria Zettergren och VD Martin Wickström och hörde deras tankar kring Erik Olsson Fastighetsförmedlings expansionsresa så blev min positiva känsla för varumärket ännu mer förstärkt. Man känner en energi i företaget. Mycket av det dom sa stämmer väl överens med hur jag vill arbeta som mäklare, till exempel med fokusområden och att erbjuda fyratimmarsvisning.Vad är det som driver dig varje dag att fortsätta prestera på topp?
– Det som driver mig är tanken på att jag aldrig är bättre än min senaste försäljning. Många kan ta genvägar i det här yrket. Jag har valt att satsa på det som är långsiktigt hållbart. Att ha nöjda kunder och även nöjda köpare. En nöjd köpare kan bli en säljare en vacker dag. Därför har jag lagt lite extra krut på det. Jag trivs absolut bäst där jag är idag på Erik Olsson Fastighetsförmedling, svarar Adam.

Beskriv Täby-teamet!
– Vi är alla lite äldre, har olika infallsvinklar, olika bakgrunder som kommer att gynna oss som team. Vår strategi är att slå oss in på villamarknaden, svarar Adam.

Vilken är din roll?
– Jag är den som så småningom kommer att ha en kontorschefsroll och arbeta med att få fart på teamet när vi blir fler personer, och samtidigt arbeta lite mindre med försäljning, svarar Adam.Vad har Täby-teamet för mål framöver?
– Vi ska försöka ta så mycket mark som möjligt. Därför är vi ute på många möten. Varumärket Erik Olsson Fastighetsförmedling kommer att gå hem här i Täby. Vi har många villakunder som söker en stor lägenhet i stan som redan har varit i kontakt med varumärket. Varje försäljning vi får in ökar marknadsandelarna markant. Vi ska måla Täby orange! Svarar Adam.

Vill du kontakta Adam Simpson?
Mobil: 070-778 78 77
Mailadress: adam.simpson@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare?
Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag:
Mobil: 070-772 73 74.
Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Tillbaka till toppen