”Kunden i fokus är viktigast för mig”

Fredrik Hällström har mäklat i 27 år och har därför en gedigen kunskap om branschen. Hans passion är att sälja hus och villor där hans kompetens verkligen kommer till sin rätt. Men oavsett om det är en etta eller större villa han ska sälja, så tar sig Fredrik alltid tiden med kunderna, något han återkommande får beröm för av sina kunder.

Fredrik Hällström växte upp med en mäklande pappa och tillsammans drev dom under många år eget bolag där en av storkunderna var Billerud Korsnäs. Under 17 års tid skötte de all försäljning och avstyckning av fastigheter och skapade sig på så vis också kompetens inom jordbruk och skogsfastigheter. Därefter blev Fredrik anställd på en större mäklarbyrå, men där trivdes han inte riktigt. Då hörde han själv av sig till Erik Olsson och resten är historia.– Det som lockade med att vara på Erik Olsson Fastighetsförmedling var framförallt konceptet att sätta kunden i fokus. Många andra mäklerier bedriver mer löpande band-principen. Jag gillar också att arbeta utifrån Erik Olsson-metoden, att kunden vet exakt vad som kommer att ske under hela försäljningen, oavsett om de bor i Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Idag är Fredrik en av fyra starka partners på det nya Täby-kontoret som öppnar efter årsskiftet. Tillsammans är de ett team där de flesta har lång erfarenhet av branschen, med någon nyare mäklare som besitter andra erfarenheter som är viktiga för att lyckas i branschen.

Vad känner du för ert nya team?
– Det här är ett team med lång erfarenhet där alla står med båda fötterna på jorden. Det skapar en trygg och stark bas för att senare kunna börja anställa nya. Ingen av oss känner ett behov av att sälja 100 lägenheter på ett år. Vi är alla ute efter stabiliteten som gör att man ska kunna jobba i många år, svarar Fredrik.

Vilken är din roll i teamet?
– Jag har stött på de flesta frågor genom åren, vad man kan göra och inte kan göra. Men man blir samtidigt aldrig fullärd i den här branschen, så jag har fortfarande mycket kvar att lära av andra. Det kommer att finnas möjlighet för samtliga att kunna ta del av varandras styrkor och samtidigt hjälpa varandra, svarar Fredrik.

Vad har ni för mål framöver i Täby-teamet?
– Vi ska växa och ta marknadsandelar och bli en av de större aktörerna i Täby. Ett annat mål är att vara en aktör där andra mäklare vill jobba också, svarar Fredrik.

Fördelarna med att bosätta sig i Täby är framförallt närheten till vattnet, in till stan och de smidiga kommunikationerna som exempelvis Roslagsbanan.
– Här finns lägenheter, villor och radhus. Framförallt finns det mycket hus och villor och det är där jag anser att jag har en spetskompetens. Täby-borna känner ofta redan till vårt varumärke då det skapas synergieffekter mellan Stockholm och Täby då flera Täby-bor söker större lägenheter i stan, svarar Fredrik.

Vad kommer partnerskapet att göra för din karriär?
– Jag kommer att kunna styra mig själv mer och vidareutvecklas inom bolaget med personal framöver. Att jag har möjligheten att ta nästa steg och bli franchisetagare i framtiden tilltalar mig också. Jag är inte låst vid att sälja i ett visst område utan har kunder som är utspridda. Det ser jag som en styrka. Jag kan nyttja mina kollegor som är duktiga i ett visst fokusområde, bygga teamkänsla och skapa synergieffekter tillsammans. Det ser jag som det vinnande konceptet, svarar Fredrik.

Du har många återkommande kunder. Vad är det kunderna uppskattar mest hos dig?
– Kunderna uppskattar att jag tar mig tid, även efter att jag har sålt bostaden. Det gäller oavsett om det är en etta eller villa jag har sålt. För många kan det börja med en etta, sen en tvåa och sen ett radhus. Jag har fått följa mina kunder under lång tid, från det att barnen flyttat ut till när föräldrarna går bort. Jag tycker det är viktigt att vårda kundrelationerna. När kunden säger ”Jag har min tandläkare, min läkare och min fastighetsmäklare”. Då vet man att man har lyckats! Avslutar Fredrik vår intervju med.

Vill du kontakta Fredrik Hällström?
Mobil: 076-634 75 13
Mailadress: fredrik.hallstrom@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare?
Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag:
Mobil: 070-772 73 74.
Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

 

 

 

Tillbaka till toppen