Försäljning pågår
Göteborg / Mölnlycke

Lake Townhouses - Wendelstrand

Fakta
Arkitekt
Andreas Martin-Löf
Antal bostäder
12
Antal rum
6-7 rum
Boyta
132 till 152 kvm
Priser
6 490 000 kr - 7 690 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
TIPSA

Arkitektritade radhus i två eller tre plan!

Lake Townhouses är Wendelstrands första radhusprojekt och består av 12 omsorgsfullt utformade bostadsrätter, ritat av Andreas Martin-Löv arkitekter. Välj mellan två våningar, 6 rok och 132 kvm eller ett Townhouse i tre våningar om 152 kvm med ytterligare ett rum, stor takterrass om 39 kvm där vissa lägen erbjuder sjöutsikt. Med sina vinklade volymer, utspridda placering och invävda smitvägar skapar husen intressanta möten med det lilla grannskapet, men också privata zoner med distans till grannar och naturstråken utanför. Lake Townhouses kombinerar funktionalism med framtidens krav på hållbarhet. Den visionen tar inte bara form i materialval, den genomsyrar hela projektet. Nu släpps radhusen till allmän försäljning. Inflytt beräknat till Q1 2024. Läs mer och förälskas på projekthemsidan!

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Arkitekt
Andreas Martin-Löf
Antal bostäder
12
Antal rum
6-7 rum
Boyta
132 till 152 kvm
Priser
6 490 000 kr - 7 690 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
TIPSA
Mäklare

Daniel

Stenberg

Mäklare

  • Detta projekt
  • Boväljare
  • Ritning, Entréplan och övervåning
    Ritning, Entréplan och övervåning
  • Terrassplan och sektionsritning
    Terrassplan och sektionsritning

Beskrivning av projektet

Med utsikt över Landvettersjön och granne med naturreservat ligger det nya området Wendelstrand. Här skapas 1000 nya bostäder i blandad skala och olika upplåtelseformer med en arkitektur i världsklass. Ett klimatsmart modernt boende i harmoni med naturen mitt mellan city och världen. Lakehouse, områdets "stadsdelshus" invid torget, är ritat av internationellt topprankade arkitektbyrån Snøhetta. Här finns möteslokaler, restaurang och kafé, co-working kontor med kreativa arbetslokaler, gästlägenheter och gym.

Brf Lake Townhouse är områdets första förening med bostadsrättsradhus. Husen är ritat av AML-arkitekter och kombinerar funktionalism med framtidens krav på hållbarhet. Den visionen tar inte bara form i materialval, den genomsyrar hela projektet.

Med sina vinklade volymer, utspridda placering och invävda smitvägar skapar husen intressanta möten med det lilla grannskapet, men också privata zoner med distans till grannar och naturstråken utanför. Fasaderna kombineras av tegel och mörkt trä samt har uttrycksfulla stora fönster som släpper in bra med dagsljus som fyller rummen.

I projektet finns två typbostäder:
Townhouse om 132 kvm, 6 rok uppfört i två våningar.
Townhouse om 152 kvm, 7 rok uppfört i tre våningar. Denna typ har även en generös takterrass om 39 kvm, delvis med pergola och från vissa lägen har du kontakt med Landvettersjön.

Varje radhus har två uteplatser på ca 20 kvm på vardera sida av husen, som inramas av förråd/bodar som förutom praktiska lättillgängliga förvaringsytor även gränsar av mot grannar. Uteplatsen vid entrésidan utförs i sten medan uteplatsen på baksidan utförs i trä som övergår i en liten trädgård.

Parkering ingår, en plats per radhus. Kompletterande platser kan hyras.

Invändigt har radhusen varma ljusa nordiska toner med parkettgolv, målade väggar och genomtänkt fönstersättning som skapar bra ljusinsläpp och spännande utblickar. Kök från Marbodal arkitekt plus eller likvärdigt med rostfri kyl & frys, integrerad spishäll, diskmaskin och fläktkåpa och bänkskiva av kvartskomposit. Två badrum med mörkt klinkergolv med komfortgolvvärme och vitkaklade väggar.

Planlösningen erbjuder ett socialt entréplan med kök, vardagsrum, badrum, teknikrum, arbetsrum och utgång till de båda uteplatserna. Övervåningen har fyra rum och ytterligare ett badrum. För den större varianten i tre plan erbjuder det översta ett extra allrum, eller varför inte att nyttja som lyxigt sovrum med utgång direkt till takterrassen? Takhöjderna är generösa mellan 2,6 till 2,8 meter.

Hur vill du leva ditt liv? Den som bor i Wendelstrand behöver inte välja mellan stadens puls eller naturens lugn. Faktum är att när du står omgiven av skog och sjö är du ändå bara 15 minuter från Göteborgs centrum. Det bästa av två världar, alltså. I närområdet finns förskolor, skolor och vardaglig service vilket även planeras för i projektområdet. Genom Wendelsparken går eller cyklar du till Mölnlycke centrum på 5-10 minuter.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen