Kommande
Bollmora / Nya projekt

Brf Basilikan i Tyresö

Fakta
Bostadsutvecklare
Toofab
Antal bostäder
20
Antal rum
5 rum och kök
Boyta
103 till 123
Priser
Ej fastställt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
Beräknad inflytt
Prel. höst/vinter 2021
Bollmora / Nya projekt

Brf Basilikan i Tyresö

TIPSA

Brf Basilikagränd - Familjedröm i populära Tyresö!

På Basilikagränd i Tyresö uppförs nu 20 miljösmarta bostadsrättsradhus i anslutning till befintliga uppvuxna bostadskvarter. Basilikagränd angränsar till grönområden och projektet karaktäriseras av en modern arkitektur med stora fönsterpartier och sedumbeklädda tak med solceller. I föreningen finns även ett orangeri och det planeras för en mindre lekplats. Varje radhus har antingen parkering på uppfart framför huset, vid områdets parkeringsplats eller längs gatan. Här lever du det bekväma familjelivet med närhet till Tyresö C, förskolor, skolor, natur, badsjöar och skärgård. Säljstart är beräknat till q1 2021. Preliminär inflytt beräknat till vintern 2021/2022.

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Bostadsutvecklare
Toofab
Antal bostäder
20
Antal rum
5 rum och kök
Boyta
103 till 123
Priser
Ej fastställt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Radhus
Beräknad inflytt
Prel. höst/vinter 2021
TIPSA
Mäklare

Joakim

Bogeling

ANSVARIG
MÄKLARE

Theo

Karantonio

ASSISTERANDE
MÄKLARE

 • Detta projekt
  Illustrationsbild gatuvy A1-husen
  Illustrationsbild gatuvy A1-husen
  Basilikagrand Flygvy
  Basilikagrand Flygvy
  Illustrationsbild gatuvy mot A2-husen
  Illustrationsbild gatuvy mot A2-husen
  Basilikagrand Grandvy, A2 husen
  Basilikagrand Grandvy, A2 husen
  A-husen, Vardagsrum med stora fönsterpartier
  A-husen, Vardagsrum med stora fönsterpartier
  A-husen - Illustrationsbild kök
  A-husen - Illustrationsbild kök
  Illusterationsbild badrum
  Illusterationsbild badrum
  Planlösning entréplan A-husen
  Planlösning entréplan A-husen
  Planlösning övervåning A-husen
  Planlösning övervåning A-husen

Beskrivning av projektet

I projektet finns två olika hustyper, A-husen med mer utpräglad nordisk design och B-husen med tegelfasad och mer internationell och townhouseliknande design med generös takhöjd.

A-husen om ca 123 kvm och fem rum och kök karaktäriseras av en modern arkitektur med klassiska strama nordiska inslag. Stående träpanel förstärker symmetrin i byggnaderna och stora fönsterpartier ökar närheten till naturen. Från utsidan följer det nordiska ljusa med in och erbjuder en stilren design med kvalitativa materialval.

Varje radhus av typen A har ett förråd vid husets framsida. Altan på baksidan och på framsidan finns plats för kompletterande sittgrupp för att kunna följa solen.

A1-husen, placerade längs gata, har parkering på uppfart framför huset med laddning för elbil. A2-husen, placerade vid de små gränderna, har möjlighet att hyra parkering av föreningen längst in i på gatan eller efter vägen. Det finns också en gemensam snabbladdningsstation för elbil.

B-husen är byggda i souterräng och möter gatan med fasader i tegel och baksidan mot naturen. Fasaderna mot gatan ligger saxade i förhållande till varandra och tomten är vackert inramad och skapar förutsättningar för odling eller middagar i eftermiddags- och kvällssolen. Mot naturen på baksidan finns en altan och här är bästa platsen för frukost i solen. Takhöjden är generös, ca 3,3 meter på entréplan som tillsammans med stora fönster mot trädgården skapar en industriell modern känsla. B-husen är ca 123 kvm stora varav 103 kvm boarea och 20 kvm biarea och består av fem rum och kök

Inredningsmässigt erbjuder båda hustyperna samma materiella standard. Ljusa kök med integrerade diskmaskin, kyl och frys med frontlucka lika kökets övriga luckor samt inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och induktionshäll. Badrummen har vitkalkade väggar och grått klinkergolv, dusch med handdusch och större spridare mot tak samt dörr av klarglas, handfat med tillhörande kommod, spegel och wc. Genomgående ekparkett på golv och ljust målade väggar i husens boningsrum. För komfort och till kalla fötters glädje har hela nedre plan skön golvvärme medan det på övre plan är traditionella vattenburna element. För den som önskar sätta egen prägel kommer vissa tillval vara möjliga enligt separat prislista.

Taken är sedumbeklädda med solceller där symbiosen mellan historia och framtid blir påtaglig.

I föreningen kommer det även finnas ett orangeri där de boende med gröna fingrar eller nyfikenhet ska kunna odla året runt. För de små kommer det förutom lek i naturen att anläggas en mindre lekplats i föreningen. Här lever du det bekväma livet i moderna, smart planerade boenden i fantastiskt miljö.

I Tyresö C hittar ni allt för att vardagen ska fungera och både skolor och förskolor finns inom bekvämt avstånd. För friluftslivet är möjligheterna näst intill oändliga med både fina stigar och motionsspår i naturreservat och skärgård med bad och båtliv. För er som arbetar i City tar bussen er smidigt till Gullmarsplan.


OMRÅDET -TRYGGHET OCH NATUREN
En mening ur Tyresö kommuns vision är ”I Tyresö finns det hållbara livet, nära storstad, skog och skärgård". Detta är något som tagits fasta på vid utformningen av området på Basilikagränd.

Radhusen är belägna vid vägs ände, vilket helt utesluter genomfartstrafik och ökar säkerheten i området då det bara är de boende i föreningen som utgör trafiken. Att husens solpaneler till viss del producerar elen som förbrukas är ett litet steg i rätt riktning mot ett hållbarare boende. Direkt runt knuten tar naturen vid så en skogspromenad är aldrig långt borta. Missa inte den närbelägna badsjön Barnsjön, dit det inte tar många minuter att promenera. Om du vill höja pulsen så finns motionsslinga med belysning runt Barnsjön.

Önskas mer natur i form av både skog och skärgård så är Tyresta nationalpark nära – ett av Sveriges största orörda naturområden.

I Tyresö bor Stockholms läns mest nöjda invånare enligt SCB. År 2015 svarade hela 97,2 % i Tyresö att de är nöjda med livet i länet. Ett väl fungerande föreningsliv tillsammans med stora möjligheter vad gäller utbildning med många skolor och förskolor, såväl kommunala som privata alternativ, är säkert en bidragande del till invånarnas nöjdhet. För vardagliga ärenden välkomnar Tyresö centrums handlare med sina ca 75 butiker.

SÄLJSTART
Säljstart är beräknat till februari 2021 och beräknad inflyttning med start från hösten/vintern 2021. Anmäl intresse för löpande information (intresseanmälan finns högre upp på sidan). Tidpunkt för din intresseanmälan avgör kö-plats om du går vidare och gör en köpanmälan vid säljstart. Vi kommer i god tid innan höra av oss med information om hur säljstarten går till och var ni hittar all nödvändig information för att kunna ta ett beslut.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen