Försäljning pågår
Mörrum / Mörrum

Brf Mörrum River

Fakta
Antal bostäder
17
Antal rum
1-5 rok
Boyta
13-152 kvm
Priser
295 000 - 3 500 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Lägenhet
Beräknad inflytt
Preliminärt kvartal 1, 2023
TIPSA

Unik nyproduktion på bästa läge invid Mörrumsån!

Här på Bygatan 6, mitt i centrala Mörrum och med ån direkt utanför fönstren pågår byggnationen och konverteringen av det gamla rökeriet som nu inreds med 17 unika bostadsrätter. Byggnaden ursprungligen uppförd 1895 har en vacker tegelfasad, spröjsade mörka fönster och balkonger direkt mot ån. Interiört finns flera äldre kvalitéer bevarade som välvda innertak, pelare, djupa fönsternischer och varierade takhöjder mellan 2,40 till 3,10 meter. Det industriella arvet skapar en trevlig atmosfär som syns både utvändigt och invändigt. I projektet finns 17 lägenheter om 1 till 5 rum och kök. Nio av lägenheterna har balkong från vilka du i princip sitter över vattnet och till och med kan fiska i från.

Intresseanmälan

Intresseanmälan
Fakta
Antal bostäder
17
Antal rum
1-5 rok
Boyta
13-152 kvm
Priser
295 000 - 3 500 000 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boendeform
Lägenhet
Beräknad inflytt
Preliminärt kvartal 1, 2023
TIPSA
Mäklare
 • Detta projekt
 • Industriell känsla precis vid vackra Mörrumsån
  Industriell känsla precis vid vackra Mörrumsån
 • Vackra tegelfasader...
  Vackra tegelfasader...
 • ..och industriell känsla
  ..och industriell känsla
 • Illustrationsbild Vardagsrum/Kök
  Illustrationsbild Vardagsrum/Kök
 • Illustrationsbild Sovrum
  Illustrationsbild Sovrum
 • Flera äldre kvalitéer bevarade som välvda innertak
  Flera äldre kvalitéer bevarade som välvda innertak
 • Vackra bevarade detaljer
  Vackra bevarade detaljer
 • Vackra bevarade detaljer
  Vackra bevarade detaljer
 • Välvda innertak och djupa fönsternischer
  Välvda innertak och djupa fönsternischer
 • Välvda innertak
  Välvda innertak
 • Flera äldre kvalitéer bevarade som välvda innertak
  Flera äldre kvalitéer bevarade som välvda innertak
 • Vitpigmenterad parkett
  Vitpigmenterad parkett
 • Välvda innertak, pelare och varierade takhöjder mellan 2,40 till 3,10 meter.
  Välvda innertak, pelare och varierade takhöjder mellan 2,40 till 3,10 meter.
 • Djupa fönsternischer och spröjsade fönster
  Djupa fönsternischer och spröjsade fönster
 • Utsikt direkt mot ån och naturen
  Utsikt direkt mot ån och naturen
 • Industriell känsla precis vid vackra Mörrumsån
  Industriell känsla precis vid vackra Mörrumsån
 • Vackra bevarade detaljer
  Vackra bevarade detaljer

Beskrivning av projektet

Brf Mörrum River består av 17 lägenheter varsamt konverterade i det gamla rökeriet precis mot ån. Gamla rökeriet och byggnaden härstammar från 1895 och har nyligen inhyst både restaurang och hotell men som nu är i full gång att konverteras till bostadsrätter. De flesta bostäder har fönster direkt mot ån och dess vackra omgivningar. Den största andelen lägenheter kommer vara 1 - 2 rok om 24 - 69 kvm. Men här finns även en etta om 13 kvm, en tvåa på 80 kvm och en femma om hela 152 kvm.

Ta chansen att förvärva någon av de här vackra och yteffektiva bostadsrätterna antingen att nyttja året runt eller varför inte som ett eget helg- eller sommarnöje!

EXTERIÖRT
Byggnadernas tegelfasader ger ett vackert intryck och dess mörka spröjsade fönster och balkonger ger huset karaktär. Nio av lägenheterna har balkong från vilka du i princip sitter över vattnet och till och med kan fiska i från. En lägenhet har terrass. Parkering går att hyra utomhus och varje lägenhet har ett eget förrådsutrymme, antingen inom fastigheten eller vid parkeringsplatserna.

INTERIÖRT
Invändigt håller bostäderna hög standard där de tunnvalvsformade innertaken, generösa takhöjderna och bostädernas inredningslinje skvallrar om industrialism. Det tillsammans med de stilrena materialen och tonerna skapar ett lugn. I lägenheterna ligger vitpigmenterat parkettgolv, väggarna är målade i ljusa färger och i taket målar man betongen vit. Genomgående vitmålade träsocklar och foder och fönsterbänkar i betong/puts. Köket från Ballingslöv kläs i varmgråa luckor och bänkskiva i rostfritt stål.

OMRÅDET, MÖRRUMSÅN OCH NATUREN
Mörrum är en trevlig ort med ca 5 000 invånare. Byn är känd för Mörrumsån och världsberömt för sitt laxfiske. Hit kommer årligen tusentals fiskare från hela världen för att pröva fiskelyckan. Naturen här är helt fantastisk! Med ortens kustnära läge följer även ett rikt friluftsliv med bad, båtliv och fiske. Närheten till skärgården är påtaglig.

Mörrum har även Blekinges största golfanläggning, Karlshamns golfklubb, med 36 fina hål. Här finns ett aktivt föreningsliv med flera idrottsföreningar, fotbollsplaner, ishall, friidrottsbanor, boulebana och ridanläggning. Mörrum erbjuder god samhällsservice med bland annat två mataffärer, bank, restauranger, bibliotek, kyrka och skolor, från förskola till högstadieskola.

Även bra kommunikationer med många alternativ - bra bussförbindelser, tåget går en gång i timmen i båda riktningarna och nära till E22:an. Dessutom nära till både Ronneby flygplats och Kristianstads flygplats. Från Kastrup flygplats tar det ca 2 timmar med tåg.

Intresserad av projektet?

Tillbaka till toppen