Så hanterar vi Covid-19

Vi på Erik Olsson Fastighetsförmedling har anpassat vår verksamhet för att kunna erbjuda trygga och säkra bostadsaffärer, både ur ett ekonomiskt och ett hälsomässigt perspektiv. Det innebär att vi har tagit fram ett par åtgärder som alla våra fastighetsmäklare och kunder ombeds att följa för att hålla smittspridningen nere samt skapa en trygg miljö för alla parter.

Säkerhet under visningen
Alla som besöker våra visningar måste vara friska och symtomfria. Självklart håller vi avståndet till varandra och hälsar inte med handskakning. Vi erbjuder handsprit, munskydd och engångshandskar på våra visningar samt på våra kontor. Vi har också infört ett maxantal samtida besökare åt gången.

Säkerhet efter visningen
Efter visningen torkar våra mäklare av utsatta ställen i bostaden med handsprit och lämnar kvar desinfektionsmedel för att det ska vara enkelt för kunden att rengöra själv efteråt.

Styling och fotografering
Fotografering och eventuell styling genomförs utan att våra säljare är med i bostaden för att minska smittorisken.

Skräddarsydda lösningar
För att våra kunder ska känna sig trygga får de själva vara med och bestämma hur vi ska utforma visningarna. Ett exempel kan vara att uppmana visningsbesökare att vidta extra försiktighetsåtgärder efter kundens önskemål.

Digitala visningar
Vi har utökat vår visningsgaranti med digitala visningar och erbjuder även fler privatvisningar. Genom att erbjuda fler digitala visningar minskar vi antalet fysiska besökare på våra vanliga visningar.

Föranmälan till visningen
För att säkerställa att det inte samlas för många människor i eller utanför bostaden när många kommer samtidigt uppmanar vi visningsbesökarna att föranmäla sig till visningen så att man får sin egen privata visning.

Fullmakt
Köpare och säljare har möjlighet att ge mäklaren fullmakt för att genomföra tillträdet och minimera antalet fysiska besök på våra kontor.

Nyckellämning
All nyckelhantering ska ske utomhus. Det gäller både när mäklare och säljare möts inför visningen, men även när fotografen ska få tillgång till bostaden.

Minska den ekonomiska risken
Den ekonomiska risken minskar om man förbereder både köp och försäljning noggrant och parallellt. Du som vill minimera din ekonomiska risk säljer innan du köper nytt. Säljer du först behöver du aldrig tvingas acceptera en ofördelaktig försäljning. Önskar du fler tips på hur du gör en trygg affär trots osäkra tider kan du läsa mer här. 

Låt oss hjälpa varandra att göra trygga och säkra bostadsaffärer!

Tillbaka till toppen