Värdera bostad

Värdera bostad

Bostadsvärdering

För dig som går i säljtankar, planerar att lägga om bolånen eller vill förhandla dig till bättre räntevillkor är det viktigt att göra en bostadsvärdering. Kontakta din lokala mäklare redan idag för att få en värdering.

 

Det avgör bostadens värde

Marknaden

Under en värdering uppskattar mäklaren värdet på din bostad jämfört med slutpriserna på tidigare försäljningar i området. Mäklaren ser också över ränteutvecklingen, inflationen och hur utbudet av bostäder ser ut idag.

Läget

Läget på bostaden är också en viktig del i värderignen. Ligger bostaden på en attraktiv plats nära mataffär, skola, butiker och kommunikationsmedel? Då ökar värdet jämfört med en bostad som ligger långt ifrån de flesta bekvämligheterna. 

Bostaden

Självklart är det viktigt hur bostadens skick är i en värdering. Har det gjorts några renoveringar? Är ytskikten fräscha? Hur många sovrum är det? Har badrum och kök nyligen renoverats så kan det höja värdet. Vi har en artikel med smarta åtgärder du själv kan göra för att få mer för din bostad. Här kan du läsa mer om hur vi värderar bostadsrätthusvilla eller radhus.

Mäklaren

Ett gott råd är att ta in ett par olika mäklare för att värdera din bostad. På så sätt skapar du dig en god uppfattning kring vad bostaden kommer att säljas för. Välj sedan en mäklare som du känner dig trygg med och får förtroende för. 

Vi ger våra kunder bäst betalt

Våra mäklare har alla ett upparbetat spekulantregister med kunder som är intresserade av bostäder i ditt område, vilket är en stor fördel när du planerar att sälja. Mäklaren ger även råd kring enkla åtgärdet som ökar värdet på bostaden ytterligare. Fler besökare på visningen brukar leda till fler bud. Vi har därför marknadens främsta digitala verktyg för att nå både aktiva och passiva spekulanter via sociala medier. Det är därför vi ända sedan 2008 har lyckats ge våra kunder bäst betalt. År 2020 blev det ett snitt på 6,2% högre än för övriga mäklarfirmor. Kontakta oss om du vill göra en trygg och lyckad bostadsförsäljning!

Boka värdering

✶ Obligatoriska fältKONTAKTA OSS

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen