Värdera lägenhet

Värdering av bostadsrätt

För de allra flesta är en bostadsvärdering det första steget i en försäljningsprocess. Det ger en bra bild av hur mycket du kan investera i en ny bostad. Vi erbjuder fri värdering till alla våra kunder, så tveka inte att kontakta oss.

JAG VILL SÄLJA MIN BOSTAD

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

 Värdera lägenhet

Varför ska man värdera sin lägenhet?

En lägenhetsvärdering är en bra start för att få koll på lägenhetens värde. Vi värderar alltid din bostad heIt gratis, samtidigt som vi kommer med rekommendationer och förslag på insatser som kan höja marknadsvärdet ytterligare.

Hur går en lägenhetsvärdering till?

När vi gör en lägenhetsvärdering tittar vi på flera olika faktorer. Nedan har vi listat de mest avgörande faktorerna vi tittar på när vi ska värdera en lägenhet.

Marknaden

Hur ser marknaden, aktuell ränteutveckling, inflation och hur bostadsutbudet ser ut för tillfället. En värderingen skiljer sig sedan något beroende på om det är en lägenhet, hus eller villa.

Lägenheten

När det kommer till lägenhetsvärdering är boytan ofta mindre än i ett hus, därför blir det extra viktigt hur planlösningen ser ut. Vi ser också över bostadsrättens skick och läge, om lägenheten har balkong, kakelugn eller annat som höjer värdet.

Byggnadsår, utsikt, takhöjd, boyta, antal rum och bostadsrättens läge i huset är också avgörande faktorer för bostadens värde.

Finns det hiss i huset, hur ser föreningens ekonomi ut? När byttes stammarna senast? Det är ytterligare frågor som är aktuella i samband med en värdering. 

Vill du värdera din lägenhet?

Vi hjälper dig

Vanliga frågor när du ska värdera en bostadsrätt

Vad innebär en lägenhetsvärdering?

En lägenhetsvärdering innebär att vi gör en värdering av din bostadsrätt och uppskattar dess marknadsvärde.

Hur vet man hur mycket en lägenhet är värd?

När vi ska värdera lägenhet tittar vi på flera olika faktorer, såsom bostadsmarknaden, utbud på marknaden, slutpriser på liknande lägenheter i området, typ av bostad, läge, storlek, skick (finns det renoveringsbehov) och om det finns tillgång till balkong eller altan. Därtill tittar vi även på bostadsrättsföreningens ekonomi samt avgifter och övriga kostnader. Vid en värdering kan vi också komma med förslag på olika åtgärder som kan höja värdet på din lägenhet.

Hur ofta ska man värdera omsin lägenhet?

Eftersom bostadspriserna har ökat väldigt mycket under de senaste åren får många en betydligt lägre belåningsgrad tack vare att lägenheten är mer värd idag. Dessutom är värderingen som många gjorde när amorteringskraven infördes fem år gammal. Då kan man basera amorteringen på en ny värdering som ger lindrigare amorteringskrav. Genom att göra en omvärdering av din bostad kan du därför spara mycket pengar. Här kan du läsa mer om hur du kan få ner bolåneräntan. En omvärdering kan göras högst vart femte år enligt Finansinspektionen eller tidigare om du har gjort omfattande förändringar på bostaden som har påverkat dess värde. Läs mer om omvärdering av bostaden eller boka en omvärdering.

Kan man bevaka värdet på sin lägenhet?

Ja, vi kan skapa en värdebevakning på din lägenhet så att du månadsvis får ett bevakningsmejl om värdeutvecklingen för din bostad.

Hur lång tid tar en lägenhetsvärdering?

Hur lång tid en värdering av en lägenhet tar beror på storleken på lägenheten. Vid själva värderingen är det vanligt att både du som kund och vår mäklare har frågor, vilket också det påverkar tiden som lägenhetsvärderingen tar.

Vilka renoveringar är lönsamma inför en lägenhetsförsäljning?

Finns det en eldstad i lägenheten så är det värdefullt att se till att den fungerar. Det finns flera mindre renoveringar som att slipa golven, måla väggarna ljusa och att byta ut hantag mm som höjer helhetsintrycket på din bostad. Här kan du läsa mer om hållbara renoveringar.

Värdera din lägenhet med Erik Olsson Fastighetsförmedling

Våra mäklare kan hjälpa dig med en värdering av din bostadsrätt. Nedan hittar du våra lokala kontor där du kan boka en värdering:

Alingsås

Gävle
Göteborg (Centrala GöteborgVästra centrumÖstra centrumFrölunda/HögsboHisingenHovåsMölndalMölnlycke/LandvetterPartilleTorslanda)

Helsingborg

Hudiksvall
Härnösand (KramforsSollefteå)
Hässleholm
Jönköping (HuskvarnaHaboMullsjö)
Kalmar
Karlstad
Kristianstad
Kungsbacka
Lund
Malmö (Bjärred, BurlövLommaStaffanstorpSvedala)
Mark
Nyköping/Oxelösund

Sandviken


Stockholm (BrommaEnskedeEssingeöarnaGärdetHammarby SjöstadHaningeHägerstenJohanneshovKungsholmenLidingöNackaSödermalmSolnaSpångaSundbybergTäbyVasastan/NorrmalmVärmdöÄlvsjöÖstermalm)
Sundsvall (Timrå)
Södertälje/Nykvarn

Sölvesborg

Trelleborg
Varberg
Vellinge (Skanör/Falsterbo)
Ystad
Örebro
Österlen (Simrishamn)

JAG VILL SÄLJA MIN BOSTAD

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen